Yardım Çin den Gelecek Telefonlar ve Olası Problemler

akaco

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ozdemir
Cihazım
iphone6
Konular
2
Merhabalar ,

Forumda aradım ancak aradığım cevapları tam olarak bulamadım , önceden cevaplandıysa ilgili linklere yönlendirebilirsiniz.
Kısmetse Çin den Mi8 ve Mix2s alacağım.
Aklıma takılan sorular şunlar , yardımlarınızı bekliyorum.

1-Çin de bulunan Mi Store larda Global Rom yüklü cihaz satın alma imkanı var mı ?
2-Araştırdığım kadarıyla China Rom lu cihaza Googleplay yüklenebiliyor , Googleplay yükleyip China Rom ile kullanmanın işletim dilinin ingilizce olması dışında bir eksisi var mıdır ? (telefonu ingilizce kullanabilirim)
3-Cihazı aldıktan sonra Bootlloader açmak için başvuru yapacağım , bu işlem güncel olarak kaç saat sürüyor , bazı sorumlarda 1440 saat gördüm , doğrumu ?
4-Bootloader açma işlemine başlamak için cihaza sim kartı takmamız gerekiyor sanırım. Sim kartı taktıktan yasal süre içerisinde telefonu pasaporta kayıt ettirmeyi düşünüyorum , ancak bootloader açıldıktan sonra Global Rom yüklersem kayıtlı imei silinir mi ? Nelere dikkat etmem gerekir ?

Teşekkürler

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
1) Mi Store'a sormanız lazım fakat temel olarak Çin'de satılan tüm cihazlar China rom yüklüdür.
2) Evet yükleyebilirsiniz ancak China romda sadece çin için özel olarak bulunan uygulamalar da bulunuyor. pek kullanışlı olmayacaktır.
3) Cihazı aldıktan sonra net bir cevap alabilirsiniz. Xiaomi bekleme sürelerini sürekli olarak değiştiriyor. 72 saat de olabilir 1440 saat de...
4) 4 aylık süre içerisinde kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekli. Hayır IMEI kolay kolay silinmez.

Oyla:

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
bildiğim kısmını cevaplayayım bilmediğim kısmı ilenler cevaplar inşallah,
1. bende cihazımı çinden mi storedan aldım default china rom yüklü geliyor, global satışları yok, en azından bana öyle dediler.
2. googleplay yüklemede bi problem yok rahat yükleniyor sadece google pay fonksiyonu çalışmıyor ve netflix vs birkaç özel uygulama yüklenemiyor, google cihazı sertifikasız gördüğü için. bunun haricinde bir eksi görmedim ben.
3. bunu başvuruyu yapıp cihazı unlock etmeyi denediğinizde aldığınız uyarıdan kesin bir şekilde öğreneceksiniz, ciddi bir keşmekeşlik var ve standart bir prosedür yok gibi. aşikar olan tek husus her geçen günle işlerin biraz daha zorlaştırıldığı. en güncel sayılar 720 ve 1440 saat. çin unlock toolun daha az gösterdiğini iddaa edenler var, denemedim bilmiyorum istiyorsanız siz önce çin versiyonu unlock tool ile deneyebilirsiniz yahut herkes gibi english vers. unlock tool ile yaparsınız.
4. cevabı bende yok

Oyla:

ahmetdogru42

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi Mix
Konular
0
Merhabalar ,

Forumda aradım ancak aradığım cevapları tam olarak bulamadım , önceden cevaplandıysa ilgili linklere yönlendirebilirsiniz.
Kısmetse Çin den Mi8 ve Mix2s alacağım.
Aklıma takılan sorular şunlar , yardımlarınızı bekliyorum.

1-Çin de bulunan Mi Store larda Global Rom yüklü cihaz satın alma imkanı var mı ?
2-Araştırdığım kadarıyla China Rom lu cihaza Googleplay yüklenebiliyor , Googleplay yükleyip China Rom ile kullanmanın işletim dilinin ingilizce olması dışında bir eksisi var mıdır ? (telefonu ingilizce kullanabilirim)
3-Cihazı aldıktan sonra Bootlloader açmak için başvuru yapacağım , bu işlem güncel olarak kaç saat sürüyor , bazı sorumlarda 1440 saat gördüm , doğrumu ?
4-Bootloader açma işlemine başlamak için cihaza sim kartı takmamız gerekiyor sanırım. Sim kartı taktıktan yasal süre içerisinde telefonu pasaporta kayıt ettirmeyi düşünüyorum , ancak bootloader açıldıktan sonra Global Rom yüklersem kayıtlı imei silinir mi ? Nelere dikkat etmem gerekir ?

Teşekkürler
Hattiniz Vodafone ise kesinlikle donanımsal olarak Global olmasına dikkat etmelisiniz. Çin sürümlerinde band 20 yani 800mhz desteği olmadığı için zaman zaman şebeke sorunlari yaşayabilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt