Mod Çin cihazlara özel gemini kurulumu

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
Evet arkadaşlar uzun süredir gemini kullanımında sorun yaşıyorum malesef ne yaparsak yapalım bir süre sonra gemini kısayolu açılmıyor power off tuşu ile yada bask atama tuş ile bu mevzuyu hyperos 3 yüklü 15 ultra cihazım ile çözdüm uygulamalara baktığımda marketten indirilen gemini ile aynı olmadığını farkettim denemelerim sonucu kusursuz şekilde gemini kısayolu çalışıyor tarif edicem

İçinde keymapper beta.apk pro modu aktif
15 ultradan alinmis özel gemini .xapk
15 ultradan alinmis ok Google hotword .xapk
Dosyası mevcut apkyi direk kurabilirsiniz Shizuku onayi verirseniz keymapper daha hızlı çalışacaktır.
ancak xapklari kurmak için xapk installer indirmelisiniz marketten

Xapkyi installeri kurun ve geliştirici özelliklerden sistem optimizasyonunu kapatın eski MIUI optimizasyon kapattıktan sonra verdiğim 2 xapk dosyasını telefona kurun telefonda gemini varsa kaldırın öyle kurun xapk yükleme işiniz bittimi SİSTEM OPTİMAZYONUNU geri açmayı unutmayın sonra ayarlara girin default apps yazin ordaki sekmeden voice asistan ve asistan voice inputa girip google seçin takildiginiz yer olursa sorun

Bu paylaşımı yapma sebebimbu yöntemi paylaşanlar var anca marketten gemini kurunca malesef kısayol bir süre sonra çalışmayı kesiyor uzun uğraşlarım sonucu böyle bir çözüm buldum iyi forumlar

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-03-01-07-36-55-983_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2026-03-01-07-36-55-983_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    806,4 KB · Görüntüleme: 64

Architorture

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asım
Cihazım
Xiaomi Mi 8 Pro
Meslek
Ticaret
Konular
15
Baran hocam,

Drive dosyası için yetki verir misiniz?

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
Dikkat: Bir PC'ye ihtiyacın var! Geliştirici seçeneklerini etkinleştir, tüm Adb hata ayıklama seçeneklerini aç (sadece bir kere). Telefonunu PC'ye bağla. Windows için Adb yani platform aracını Google'ın resmi web sitesinden indir. CMD'yi aç ve yaz:

1. adb devices
  2. adb shell pm grant com.google.android.googlequicksearchbox android.permission.RECORD_AUDIO
  3. adb shell settings put global power_button_long_press 5
  4. adb shell settings get global power_button_long_press
  5. adb shell pm uninstall -k --user 0 com.miui.voiceassist
Ve hepsi bu kadar! Not: 5. komut MI AI'yi silecektir ve tabii ki hiçbir zarar vermez.

Düzenleme: Bu aynı zamanda Circle to search'ü kullanmana da izin verir, sadece apk'sını Google veya GitHub'dan indir ve kontrol panelinde bir kısayol görünecek veya belirli düğmelere atamak için düğme eşleyiciyi kullanabilirsin. Ayrıca GEMINI'yi ve tüm işlevlerini aynı yöntemle kullanabilirsin.

ARKDASLAR HICBIR YARDIMCI UYGULAMA OLMADAN YUKARDAKI TALIMATLARI TAKIP EDEREK YAPABILIRSINIZ TUS ATMASINI

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
Dikkat: Bir PC'ye ihtiyacın var! Geliştirici seçeneklerini etkinleştir, tüm Adb hata ayıklama seçeneklerini aç (sadece bir kere). Telefonunu PC'ye bağla. Windows için Adb yani platform aracını Google'ın resmi web sitesinden indir. CMD'yi aç ve yaz:

1. adb devices
  2. adb shell pm grant com.google.android.googlequicksearchbox android.permission.RECORD_AUDIO
  3. adb shell settings put global power_button_long_press 5
  4. adb shell settings get global power_button_long_press
  5. adb shell pm uninstall -k --user 0 com.miui.voiceassist
Ve hepsi bu kadar! Not: 5. komut MI AI'yi silecektir ve tabii ki hiçbir zarar vermez.

Düzenleme: Bu aynı zamanda Circle to search'ü kullanmana da izin verir, sadece apk'sını Google veya GitHub'dan indir ve kontrol panelinde bir kısayol görünecek veya belirli düğmelere atamak için düğme eşleyiciyi kullanabilirsin. Ayrıca GEMINI'yi ve tüm işlevlerini aynı yöntemle kullanabilirsin.

ARKDASLAR HICBIR YARDIMCI UYGULAMA OLMADAN YUKARDAKI TALIMATLARI TAKIP EDEREK YAPABILIRSINIZ TUS ATMASINI
Arkadaşlar ek bilgi vereyim cihazı kapatıp açınca yine kısayol açılmıyor açılmadığı zaman varsayılan uygulamalardan digital asistan app secenegine girip başka seçenek seçip tekrar Google seçin açılıyor

Üst Alt