Yardım Çin cihazında çin roma nasıl dönülür?

babacar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
3
Merhabalar. Xiaomi 13 cihazımda şebeke sorunu yaşadığım için Çin romuna dönmeye karar verdim. Cihazı sıfırlarsam Çin romuna döner mi? Cihaz direnç kayıtlı ve bootloader kilidi açık. Bunlara birşey olur mu? Rom değiştiğim zaman qcn modem dosyası orijinal dosyalarına geri döner mi? İlgisi olan arkadaşlar cevaplarda sevinirim

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
432
Cihazı sıfırlarsanız mevcut romda açılır, rom değişmez.

Çin romu yerine xiaomi.eu romu deneyebilirisiniz. Çin tabanlı ama ülkemiz için daha kullanılabilir bir rom.

Direnç kayıtlı cihazlarda normalde sıfırlamanın sorun olmaması lazım ama emin olmak için işlemi yapan yerden teyit almanızı tavisye ederim.

Mami1985

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Konular
5
Merhabalar. Xiaomi 13 cihazımda şebeke sorunu yaşadığım için Çin romuna dönmeye karar verdim. Cihazı sıfırlarsam Çin romuna döner mi? Cihaz direnç kayıtlı ve bootloader kilidi açık. Bunlara birşey olur mu? Rom değiştiğim zaman qcn modem dosyası orijinal dosyalarına geri döner mi? İlgisi olan arkadaşlar cevaplarda sevinirim
Xiaomu eu romu tavsiye ederim çinde türkçe yok xiaomi.eu romunu hem çin tabanlı hemde bir çok dili destekliyor romu atarken modem dosyasını atmazsanız sorun olmaz diye düşünüyorum. Direnç imeide qcn tek atılıyor diye biliyorum, modem değişince sorun olmaz diye düşünüyorum imei repairi yapan kişiden teyit etmek lazım.

babacar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomu eu romu tavsiye ederim çinde türkçe yok xiaomi.eu romunu hem çin tabanlı hemde bir çok dili destekliyor romu atarken modem dosyasını atmazsanız sorun olmaz diye düşünüyorum. Direnç imeide qcn tek atılıyor diye biliyorum, modem değişince sorun olmaz diye düşünüyorum imei repairi yapan kişiden teyit etmek lazım.
Bende halihazırda Rus romu var. Telefonum internet sinyalini az alıyor hatta bi 30 dakika kullanmayınca gidiyor geri gelmesi de yaklaşık 1 dk alıyor. Bu sorunun kaynağı ne olabilir yardımcı olur musunuz? Yazılımsal mı donanımsal mı nasıl anlayabilirim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazı sıfırlarsanız mevcut romda açılır, rom değişmez.

Çin romu yerine xiaomi.eu romu deneyebilirisiniz. Çin tabanlı ama ülkemiz için daha kullanılabilir bir rom.

Direnç kayıtlı cihazlarda normalde sıfırlamanın sorun olmaması lazım ama emin olmak için işlemi yapan yerden teyit almanızı tavisye ederim.
Hocam şebekede aramada problem yok ancak internet az çekiyor ve hat kullanmayınca gidiyor geri de zor geliyor. Problemin yazılımsal donanımsal olduğunu nasıl anlayabilirim? Rom değişmek çözüm olur mu?

Üst Alt