Yardım Cihazın beyaz ışığı yanıp sönüyor ama görüntü yok

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
bilinmeyen
Telefon Modeli
redmi note 8 pro
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba,
Dayım redmi note 8 pro cihazını yanlışlıkla sanayi elektriğinin prizine takmış (makinaların prizine) cihaz o andan itibaren ne yaparsak yapalım görüntü alamadık Power + ses -, + denedik pc bağlayınca cihazı ADB de görüyor begonia veya redmi note 8 pro yazıyor ama görüntü yok sadece şarja yada pc bağlayınca beyaz bildirim ışığı yanıp sönüyor. Ayrıca sabah saatlerinde alarm da çalıyor. Telefoncuya götürmüşler ama onlarda flaşın altındaki kamerayı çalmışlar. Arızası muhtemel parça hangisi olabilir. Birde şarj board'ında akım koruması falan yokmu bu cihazlarda? bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleme:

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yokmu fikir sahibi biri

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Akım koruması bu kadar yüksek bir akımdan koruyamaz, o akım korumaları daha çok maks şarj hızı 13 watt olan telefona 33 wattlik şarj adaptöründen gelen akımı engellemek için kullanılıyor. Telefonunuzun patlaması bile muhtemeldi. Büyük ihtimalle anakartta arızaya sebep olmuştur, ekran flexleri hasar görmüş olabilir. Sadece ekranın değil batarya ile ekran arasında ki akışı sağlayan tüm donanıma etki etmiş olma ihtimali yüksek burada da ilk sırada anakart var. Yetkili bir servise gondermenizden başka pek bir çare olduğunu düşünmüyorum. Telefoncuların da bir şey yapabileceğini sanmıyorum çoğunun teknik bilgisi YouTube'da ki değişim videolarından geliyor. Xiaomi teknik servisinden başka yol gözükmüyor hocam ve ne yazık ki eğer anakart vs. zarar gördüyse tuzlu bir ücret isteyeceklerdir.

Oyla:

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Akım koruması bu kadar yüksek bir akımdan koruyamaz, o akım korumaları daha çok maks şarj hızı 13 watt olan telefona 33 wattlik şarj adaptöründen gelen akımı engellemek için kullanılıyor. Telefonunuzun patlaması bile muhtemeldi. Büyük ihtimalle anakartta arızaya sebep olmuştur, ekran flexleri hasar görmüş olabilir. Sadece ekranın değil batarya ile ekran arasında ki akışı sağlayan tüm donanıma etki etmiş olma ihtimali yüksek burada da ilk sırada anakart var. Yetkili bir servise gondermenizden başka pek bir çare olduğunu düşünmüyorum. Telefoncuların da bir şey yapabileceğini sanmıyorum çoğunun teknik bilgisi YouTube'da ki değişim videolarından geliyor. Xiaomi teknik servisinden başka yol gözükmüyor hocam ve ne yazık ki eğer anakart vs. zarar gördüyse tuzlu bir ücret isteyeceklerdir.
Hocam cihaz açılıyor açılmasına da görüntü alamıyorum. Yüksek ihtimalle çok basit bir parçası arızalandı diye tahmin ediyorum parmak izi okuma dahil birçok şey çalışıyor. Hatta dokunmatik ekrana dokununca titreşim motoru geri bildirim veriyor hoparlörü çalışıyor. Sadece ışık almıyor ekran anladığım kadarıyla. birebir benzer bir durumda olan redmi note 8 cihazın tamir edildiği de bir video izledim, adam başka anakarttan arızası olan parçayı tamir ettiği anakart üzerine alınca cihaz sorunsuz bir şekilde görüntü verdi. Bu durumdan yola çıkarak cihazın çok ağır bir sorunla karşı karşıya kaldığını düşünmüyorum tabi testlerden yola çıkarak öyle söylüyorum. Bu arada aşırı yük durumunda çok çok şarj adaptörü zarar görürdü telefona ulaşır mı o kadar yüksek volt ulaşsa dediğiniz gibi mükemmel bir patlama ile sonuçlanacağından şüphem olmazdı

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Hocam cihaz açılıyor açılmasına da görüntü alamıyorum. Yüksek ihtimalle çok basit bir parçası arızalandı diye tahmin ediyorum parmak izi okuma dahil birçok şey çalışıyor. Hatta dokunmatik ekrana dokununca titreşim motoru geri bildirim veriyor hoparlörü çalışıyor. Sadece ışık almıyor ekran anladığım kadarıyla. birebir benzer bir durumda olan redmi note 8 cihazın tamir edildiği de bir video izledim, adam başka anakarttan arızası olan parçayı tamir ettiği anakart üzerine alınca cihaz sorunsuz bir şekilde görüntü verdi. Bu durumdan yola çıkarak cihazın çok ağır bir sorunla karşı karşıya kaldığını düşünmüyorum tabi testlerden yola çıkarak öyle söylüyorum. Bu arada aşırı yük durumunda çok çok şarj adaptörü zarar görürdü telefona ulaşır mı o kadar yüksek volt ulaşsa dediğiniz gibi mükemmel bir patlama ile sonuçlanacağından şüphem olmazdı
Hocam adaptörler bir seviyeye kadar koruyabilir onunda kendi kapasitesi var. Umarım düşük bir hasardir yine de bir profesyonelden yardım almanız mantikli olan olur. En azından sorunun sebebini anlarsiniz

Oyla:
Üst Alt