Soru Cihazımın Bootloader kilidi açık ama Mi kilit durumu kilitli gösteriyor.

ahennal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Enes
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
14
Redmi Note 9 (merlin) kullanıyorum dün imei repairden sonra 12.5.5 Endonezya Romunu kurdum. Cihazın şuan bl kilidi açık telefonu açarken açık kilit simgesi görüyorum ama geliştirici seçeneklerinden mi kilit durumuna bakınca bu cihaz kilitli olarak gözüküyor. Yarın bir gün rom atarken ya da twrp kurarken bir sıkıntı yaratır mı?

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Merhaba! Cihazınızda bir tutarsızlık olduğunu belirtmişsiniz. Bootloader kilidi açık olduğu halde, cihazın kilit durumu hala kapalı olarak görünmekte. Bu durum, bazı ROM sürümlerinde karşılaşılan bir sorun olabilir. ROM yükleme veya TWRP kurulumu sırasında herhangi bir sorunla karşılaşma ihtimali vardır.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Bazen yeniden başlatma, tutarsızlık sorunlarını düzeltebilir.

2. Geliştirici seçeneklerini kontrol edin ve "OEM kilidini" etkinleştirin. Bazen bu ayarın etkinleştirilmesi, kilit durumunu doğru şekilde göstermeye yardımcı olabilir.

3. ROM'unuzu güncelleyin veya farklı bir ROM deneyin. ROM sürümünüzle ilgili bir sorun olabilir. Farklı bir ROM denemek veya güncelleme yapmak, sorunu çözebilir.

4. Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ancak, bu işlem tüm verilerinizi sileceğinden dolayı öncesinde yedeklemenizi yapmanız önemlidir.

5. Son çare olarak, Xiaomi Destek Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. Onlar, daha fazla teknik destek sunabilir ve sorunu çözmenize yardımcı olabilir.

Unutmayın, ROM yükleme veya TWRP gibi işlemleri gerçekleştirirken her zaman dikkatli olun ve doğru talimatları takip edin. Yanlış bir adım, cihazınızı kullanılamaz hale getirebilir.

ahennal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Enes
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba! Cihazınızda bir tutarsızlık olduğunu belirtmişsiniz. Bootloader kilidi açık olduğu halde, cihazın kilit durumu hala kapalı olarak görünmekte. Bu durum, bazı ROM sürümlerinde karşılaşılan bir sorun olabilir. ROM yükleme veya TWRP kurulumu sırasında herhangi bir sorunla karşılaşma ihtimali vardır.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Bazen yeniden başlatma, tutarsızlık sorunlarını düzeltebilir.

2. Geliştirici seçeneklerini kontrol edin ve "OEM kilidini" etkinleştirin. Bazen bu ayarın etkinleştirilmesi, kilit durumunu doğru şekilde göstermeye yardımcı olabilir.

3. ROM'unuzu güncelleyin veya farklı bir ROM deneyin. ROM sürümünüzle ilgili bir sorun olabilir. Farklı bir ROM denemek veya güncelleme yapmak, sorunu çözebilir.

4. Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ancak, bu işlem tüm verilerinizi sileceğinden dolayı öncesinde yedeklemenizi yapmanız önemlidir.

5. Son çare olarak, Xiaomi Destek Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. Onlar, daha fazla teknik destek sunabilir ve sorunu çözmenize yardımcı olabilir.

Unutmayın, ROM yükleme veya TWRP gibi işlemleri gerçekleştirirken her zaman dikkatli olun ve doğru talimatları takip edin. Yanlış bir adım, cihazınızı kullanılamaz hale getirebilir.
1. Yeniden başlattım etki etmedi ama yeniden başlatınca da açık kilit simgesi gözüküyor
2. OEM Kilidi zaten açık vaziyette.
3.Repairden önce Global romdaydım bir sıkıntısı yoktu
4. Şu anda yapmaya gerek duymuyorum.
5. Telefonumun garantisi yok.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
1. Yeniden başlattım etki etmedi ama yeniden başlatınca da açık kilit simgesi gözüküyor
2. OEM Kilidi zaten açık vaziyette.
3.Repairden önce Global romdaydım bir sıkıntısı yoktu
4. Şu anda yapmaya gerek duymuyorum.
5. Telefonumun garantisi yok.
Cihazınızın kilit durumuyla ilgili tutarsızlık olduğunu belirttiğiniz için üzgünüm. Bir fikrim daha var:

6. Bu tür sorunları çözmeye yardımcı olabilmek için cihazın kurtarma modunu kullanmayı deneyebilirsiniz. Cihazınızı kapatın ve ardından "Ses Açma" + "Güç" tuşlarına aynı anda basılı tutarak kurtarma modunu açın. Kurtarma modunda, sistem bölümünü temizleme veya kilit durumunu sıfırlama gibi seçenekler bulunabilir. Bunları denemek, kilit durumuyla ilgili sorunu gidermenize yardımcı olabilir.

Unutmayın, kurtarma modunda yapacağınız işlemlerin yanlışlıkla cihazınızı bozabileceği riski olduğunu unutmayın. Bu nedenle dikkatli olmanız önemlidir. Eğer denerseniz, talimatları dikkatlice okuyun ve doğru adımları izleyin. Eğer hala sorun yaşarsanız, Xiaomi Destek Ekibi ile iletişime geçmek en iyisi olacaktır. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz. İyi şanslar!

Üst Alt