Çözüldü Cihazım poco x3 NFC bl kilidi başvurusu yaptım garanti dışı kalır mı kilidi geri kilidii kapatirsak garanti devam ediyormus doğru mu ??

erenexx06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Not 8 pro
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global rr
Telefon Modeli
Poco x3
Bootloader Kilidi
Kapalı
Global rom atınca garanti devam eder mi

Çözüm
1-Evet kalır.
2-Doğru değil. Garanti firmaları ellerindeki yetkili hesap vasıtasıyla kilidin açıldığını tespit edebilirler.
Garanti sizin için önemliyse risk almayın.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
1-Evet kalır.
2-Doğru değil. Garanti firmaları ellerindeki yetkili hesap vasıtasıyla kilidin açıldığını tespit edebilirler.

Oyla: Çözüm

erenexx06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Not 8 pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1-Evet kalır.
Bazı kişiler kilit açık verdikleri halde garantj kapsamış bugün acilcak kilit çok 2 leemde kaldim

Oyla:

TheDante

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Note 9S
Konular
2
Servise sormanız gerekiyor bu soruyu.Mesela kvk bl kilidi açık garantili cihaza servis işlemi verirken ,Delta servis işlemi vermiyor garanti dışı diyor.

Mantık çerçevesinde garanti dışı kalmaması gerekiyor ama bizim burada bu işler muz cumhuriyeti kıvamında olduğu için kim ne dese hikaye.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Bazı kişiler kilit açık verdikleri halde garantj kapsamış bugün acilcak kilit çok 2 leemde kaldim
Delta servis dışında ( Kvk, ritzy, evobt, gen-pa) bootloader kilidinin açılmasını garanti dışı bırakır. 3.parti yazılımlarla kilidin kapatılması ise teknik servis tarafından çok rahat şekilde tespit edilir ve cihazınız yine garanti dışı kalır.
Bu durumun kafa karıştıracak yada ikilemde bırakacak yönü yoktur.

Oyla:

erenexx06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Not 8 pro
Konular
4
Servise sormanız gerekiyor bu soruyu.Mesela kvk bl kilidi açık garantili cihaza servis işlemi verirken ,Delta servis işlemi vermiyor garanti dışı diyor.

Mantık çerçevesinde garanti dışı kalmaması gerekiyor ama bizim burada bu işler muz cumhuriyeti kıvamında olduğu için kim ne dese hikaye.
kvk lı benım cıhaz yanı devam eder mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Delta servis dışında ( Kvk, ritzy, evobt, gen-pa) bootloader kilidinin açılmasını garanti dışı bırakır. 3.parti yazılımlarla kilidin kapatılması ise teknik servis tarafından çok rahat şekilde tespit edilir ve cihazınız yine garanti dışı kalır.
Bu durumun kafa karıştıracak yada ikilemde bırakacak yön
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şarjım cabuk bıtıyor ondan actım kılıdı eu rom atıcam onda sarj sorunu yokmus

Oyla:

TheDante

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Note 9S
Konular
2
Dediğim gibi hocam servis ile konuşsanız çok daha sağlıklı olabilir. Kartal Kvk ile Bakırköy Kvk arasında bile fark var.Yukarıda SN. Koçara benim söylediğimin tam aksini söylemiş mesela . Kvk Bakırköy'de BL kilidi açık Sony XA ultranın şebeke sorunu kaynaklı 5 kere servis işlemi ve en sonunda birebir değişimi ile sonuçlanan işlem yaptım sıkıntı olmadı ama Deltada BL açık diye Huawei p30 pronun batarya değişimini yapmadılar.

Oyla:

erenexx06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Not 8 pro
Konular
4
Dediğim gibi hocam servis ile konuşsanız çok daha sağlıklı olabilir. Kartal Kvk ile Bakırköy Kvk arasında bile fark var.Yukarıda SN. Koçara benim söylediğimin tam aksini söylemiş mesela . Kvk Bakırköy'de BL kilidi açık Sony XA ultranın şebeke sorunu kaynaklı 5 kere servis işlemi ve en sonunda birebir değişimi ile sonuçlanan işlem yaptım sıkıntı olmadı ama Deltada BL açık diye Huawei p30 pronun batarya değişimini yapmadılar.
Anladım teşekkürler

Oyla:

simos35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Safa
Cihazım
Red Mi Note 7
Konular
4
Bu durumun kafa karıştıracak yada ikilemde bırakacak yönü yoktur.
Delta servisin bootloader kilidi açık cihazı garanti kapmasına soktuğu bilgisi kesin midir? Red mi note 7 cihazımı garantiye yollayacağım fakat bootloader kilidi açık.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Delta servisin bootloader kilidi açık cihazı garanti kapmasına soktuğu bilgisi kesin midir? Red mi note 7 cihazımı garantiye yollayacağım fakat bootloader kilidi açık.
Evet kesindir. Ayrıntılı bilgiye delta servisin internet sitesinde yer alan sıkça sorulan sorular bölümünden de ulaşabilirsiniz.

Kullanıcı tarafından "Root" işlemleri uygulanmış arızalı ürünlerde nasıl bir prosedür uyguluyorsunuz ?
Root ve Jailbreak işlemleri, üretici firma tarafından onaylanmayan ve bu işlemlerin uygulandığı ürünlerde problem ne olursa olsun kesinlikle garanti kapsamı haricinde hizmet verilmektedir.Delta Servis olarak, Android işletim sistemi gibi açık kaynak kodlarına sahip olan ürünlerin tüm performans ile kullanılması gerektiğine ve bu konudaki yazılım geliştirmelerinin ülkemizde daha fazla kişi tarafından yapılmasının gerekliliğine inanıyoruz. Bu sebep ile üretici firmaların garanti kapsamı engellemesinin doğru olmadığını düşünüyor ve "Root" işlemi yapılmış olsa dahi ürünün arızalarını "garanti kapsamı" dahilinde ücretsiz olarak onarıyoruz.

"Root" işlemlerini yaparken ürüne zarar verirsek nasıl bir prosedür izliyorsunuz?
"Root" işlemi uygulanmaya çalışılırken ürüne zarar verilme ihtimali bulunmaktadır. Bu işlemleri yapmadan önce mutlaka iyi bir araştırma yapınız ve işlemler sonrasında telefonunuzun yazılımında zarar görebilecek kısımlarının (Ör : EFS,Certificate,mmcblk0 vs..) yedeğini mutlaka alınız."Root" işlemi uygulanırken zarar görmüş ürünleri öncelikle yazılım departmanımızda ücretsiz olarak onarmaya çalışıyoruz ancak bu işlemler sonuç vermez ve kullanıcı tarafından da yedekler alınmadıysa eMMC değişimi yani mekanik onarım yapılması gerekiyor. Bu durumlarda ürünü garanti kapsamı dışında çıkarmadan ücretli onarımını gerçekleştiriyoruz. Bu işlemler için gerekli dökümanları sitemizde de bulabilirsiniz. Bulamadığınız döküman ve dosyalar için bizimle iletişime geçiniz.

Oyla:
Üst Alt