Soru Cihazı Şarj Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

afcn35

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
halil afacan
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
3
Herkese merhabalar,

Yaklaşık 1 ay kadar kadar note 9s cihaz satın alarak foruma katıldım, batarya ile ilgili sormak istediğim sorular var bilgi verebilecek varsa çok sevinirim.

Öncelikle li-po bataryaların %20 altına düşürülmemesi gerektiğini okumuştum ve bu seviyeye düşmeden şarj ediyorum.

İkinci olarak akşam şarjımı dolduruyorum,ertesi gün akşam tekrar eve geldiğimde ortalama olarak cihazın %50 şarjı kalmış oluyor.Şarjı tekrar doldurup aynı döngüye devam ediyorum.

Sormak istediğim,bunun pil ömrüne herhangi bir olumsuz etkisi olur mu.

Bildiğiniz gibi kullanıma bağlı olarak pil ömrüne zarar vermeden 2-3 yıl kullanmakta mümkün,1 yıl olmadan şarj tutmaz hale getirmekte.

Bu konuyla ilgili aydınlatabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
Herkese merhabalar,

Yaklaşık 1 ay kadar kadar note 9s cihaz satın alarak foruma katıldım, batarya ile ilgili sormak istediğim sorular var bilgi verebilecek varsa çok sevinirim.

Öncelikle li-po bataryaların %20 altına düşürülmemesi gerektiğini okumuştum ve bu seviyeye düşmeden şarj ediyorum.

İkinci olarak akşam şarjımı dolduruyorum,ertesi gün akşam tekrar eve geldiğimde ortalama olarak cihazın %50 şarjı kalmış oluyor.Şarjı tekrar doldurup aynı döngüye devam ediyorum.

Sormak istediğim,bunun pil ömrüne herhangi bir olumsuz etkisi olur mu.

Bildiğiniz gibi kullanıma bağlı olarak pil ömrüne zarar vermeden 2-3 yıl kullanmakta mümkün,1 yıl olmadan şarj tutmaz hale getirmekte.

Bu konuyla ilgili aydınlatabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
lityum polimer bataryalar de veya lityum ion bataryalarda istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz sorun olmaz sadece sıcaktan koruyun cihazı sıcaklık cihazın bataryasını olumsuz yönde etkileyecektir her gün 1 kez doldurarak genelde 2-3 yıl kullanmak mümkündür

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Li-ion olsun, Li-po olsun (kısaca lityum tabanlı pillerde) pil aşınımı var. Ancak her yüzdede aynı aşınım yok. %100'den %0'a 1 aşınım oluyor. Ama %80 ile %20 arasında 0.60 aşınım olması gerek iken 0.26 aşınım oluyor. Yani olması gerekenin yarısından az. Bu durumda %100 ile %80 arası ve %20 ile %0 arasının aşınım toplamı 0.74 oluyor. Olması gerekenin iki katı neredeyse.

Sadece %20 altına düşürmemek değil, %80 üstüne çıkartmamak da gerek. Mesela Tesla %20 alt sınır koymuyor ancak %80 sınır ayarı koyuyor araçlarına.

Bunun bilimsel araştırmaları var. AccuBattery uygulamasının başlangıcında iki bilimsel araştırmanın bağlantısını veriyor. İngilizcesi olan bakabilir.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
Li-ion olsun, Li-po olsun (kısaca lityum tabanlı pillerde) pil aşınımı var. Ancak her yüzdede aynı aşınım yok. %100'den %0'a 1 aşınım oluyor. Ama %80 ile %20 arasında 0.60 aşınım olması gerek iken 0.26 aşınım oluyor. Yani olması gerekenin yarısından az. Bu durumda %100 ile %80 arası ve %20 ile %0 arasının aşınım toplamı 0.74 oluyor. Olması gerekenin iki katı neredeyse.

Sadece %20 altına düşürmemek değil, %80 üstüne çıkartmamak da gerek. Mesela Tesla %20 alt sınır koymuyor ancak %80 sınır ayarı koyuyor araçlarına.

Bunun bilimsel araştırmaları var. AccuBattery uygulamasının başlangıcında iki bilimsel araştırmanın bağlantısını veriyor. İngilizcesi olan bakabilir.
hah işte bu konu dogru sagolasın hocam bu arada yanlış hatırlamıyorsam" lityum polimer bataryalar bence daha iyi çünkü çogu kişi bilir iphone cihazların bataryaları lityum ion olur cihazı ilk aldıgınızda batarya performansı süperdir ama 6 ay geçince gözle görülür bir düşüş olur ama lityum polimer bataryalarda bu işlem daha geç meydana gelir "" " buradan da okuyabilirsiniz

Oyla:
Üst Alt