Yardım Cihaz Fastboot ekranında kaldı

TRGameAirs

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
TRGameAirs
Cihazım
mi9
Konular
20
Bootloder kilidi Açtıkran sonra twrp yükledim kapatıp açıp ardından magisk flashladım fastbootta kaldı şimdi sıfırdan sistemi flashladım lakin hem twrp hem magisk yüklemek için nasıl bi yol izlemeliyim

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Bootloder kilidi Açtıkran sonra twrp yükledim kapatıp açıp ardından magisk flashladım fastbootta kaldı şimdi sıfırdan sistemi flashladım lakin hem twrp hem magisk yüklemek için nasıl bi yol izlemeliyim
Sistemi mi flashtan flashladınız sanırım.Telefonu clean all mi yaptınız clean all&lock mu?

Oyla:

TRGameAirs

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
TRGameAirs
Cihazım
mi9
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemi mi flashtan flashladınız sanırım.Telefonu clean all mi yaptınız clean all&lock mu?
clean all&lock yapmıştım ilkten hocam görünce yarıda kestim hemen clean all'a çevirdim cihazı açtım twrp kurdum magisk attım şimdi soru 1 twrp ekranına girmek istersek ne yapıcaz soru 2 magiskte ctsprofile false yani kırmızı nasıl düzelecek soru 3 fabrika ayarlarına dönersem hepsi gidermi soru 4 masik vs romları twrpden mi flaslayacağım ?

Oyla:

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
clean all&lock yapmıştım ilkten hocam görünce yarıda kestim hemen celan alla çevirdim cihazı açtım twrp kurdum magisk attım şimdi soru 1 twrp ekranına girmek istersek ne yapıcaz soru 2 magiskte ctsprofile false yani kırmızı nasıl düzelecek soru 3 fabrika ayarlarına dönersem hepsi gidermi soru 4 masik vs romları twrpden mi flaslayacağım ?
1-Fastboot flash recovery twrpismi.img komutu uygulayarak twrp flaslayın(twrp roma ve android sürümüne uyumlu olsun)fastboot reboot komutu verip ses açma tuşuna basılı tutun 2.ye twrp logosu görene kadar bırakmayın (bu seçenek kimisinde var kimisinde yok advanced-close avb 2.0 yapın)eğer o seçenek yoksa mount-system yapın ve sonrasında advanced-file manager diyip system_root>system yolu izleyip aşağıdan recoveryfromboot isimli dosyayı bulun üstüne tıklayıp delete yapın
2-Magisk hide yapmanız gerekiyor ve onlar safetynet oluyor onları bilmiyorum
3-Fabrika ayarlarına tercihen twrp üzerinden wipe>format data yolundan yapın
4-Bende bu telefon olmadığı için bilmiyorum forum ana ekranına gelip aşağılardan telefonunuzu seçin ve masik rom başlığını bulun.Spoiler olarak kurulumu yazıyor zaten.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Öncelikle sorduğunuz sorunları bulabileceğiniz en detaylı anlatımlarını içeren konular forumda mevcut yani sormaya bile gerek yok.
Ancak yinede özet geçeyim ben.
Bu cihazın safetynet den kaldığını ilk defa sizden duydum. Büyük ihtimal kullandığınız twrp yada magisk sorunlu.

Öncelikle cihazınıza bir fastboot rom yükleyin bu temiz bir kuruluma yardımcı olur. Şuanki sisteminiz sorunluysa twrp den yükleyeceğiniz tüm rom sürümleri sorun çıkartabilir. Bu yüzden cihazı kilitlemeden fastboot rom yükleyin, elinizde hangisi varsa onu kullanın sürüm çok önemli değil.

Ardından kullandığınız araçları bilmediğim için kendi tecrübe ettiklerimi paylaşacağım internet sorununuz yoksa paylaştığım tüm dosyaları indirin ve bunları kullanın.

ADB & Fastboot aracı ;

En stabil TWRP sürümü;

Resmi rom için gerekli;
DecScript-Universal-v2 ;

Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt;

Magisk 20.3 ;

Temizce fastboot rom kurduktan sonra sırasıyla;

Adb& fastboot aracıyla twrp kurun. Komut fastboot flash recovery twrpdosyasi.img ardından fastboot reboot komutunu yazın enter tuşuna basmadan önce cihazın ses açma tuşunu basılı tutun.

Twrp açıldıktan sonra bilgisayar cihazın hafızasını gösterecektir otg yoksa bilgisayardan yukarıda indirdiğiniz araçları hafızaya atın.

Sonra ilk olarak DecScript dosyasını yükleyin ardından twrp menüden recovery yeniden başlatın

ikinci olarak Disable Dm verity dosyasını yükleyin ve ardından twrp menüden recovery yeniden başlatın

üçüncü adım Magisk 20.3 dosyasını yükleyin ve ardından twrp menüden sistemi yeniden başlatın

Tüm bu işlemlerden sonra hide vs gibi işlemlere gerek kalmadan safetynet vs herşey sorunsuz çalışcaktır. Ayrıca rom, patch vs yüklemelernide twrp üzerinden sorunsuz yaparsınız.

Her sistem yükleyişinizde DecScript, Disable dm verity ve Magisk dosyalarını sırasıyla yüklemeniz gerekir.

Oyla:

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Öncelikle sorduğunuz sorunları bulabileceğiniz en detaylı anlatımlarını içeren konular forumda mevcut yani sormaya bile gerek yok.
Bu cihazın safetynet den kaldığını ilk defa sizden duydum. Büyük ihtimal kullandığınız twrp yada magisk sorunlu.

Öncelikle cihazınıza bir fastboot rom yükleyin bu temiz bir kuruluma yardımcı olur. Şuanki sisteminiz sorunluysa twrp den yükleyeceğiniz tüm rom sürümleri sorun çıkartabilir. Bu yüzden cihazı kilitlemeden fastboot rom yükleyin, elinizde hangisi varsa onu kullanın sürüm çok önemli değil.

Ardından kullandığınız araçları bilmediğim için kendi tecrübe ettiklerimi paylaşacağım internet sorununuz yoksa paylaştığım tüm dosyaları indirin ve bunları kullanın.

ADB & Fastboot aracı ;

En stabil TWRP sürümü;

Resmi rom için gerekli;
DecScript-Universal-v2 ;

Magisk 20.3 ;

Adb& fastboot aracıyla twrp kurun. Komut fastboot flash recovery twrpdosyasi.img ardından fastboot reboot komutunu yazın enter tuşuna basmadan önce cihazın ses açma tuşunu basılı tutun.

Twrp açıldıktan sonra bilgisayar cihazın hafızasını gösterecektir otg yoksa bilgisayardan yukarıda indirdiğiniz araçları hafızaya atın.

Sonra ilk olarak DecScript dosyasını yükleyin ardından twrp menüden recovery yeniden başlatın

ikinci olarak Disable Dm verity dosyasını yükleyin ve ardından twrp menüden recovery yeniden başlatın

üçüncü adım Magisk 20.3 dosyasını yükleyin ve ardından twrp menüden sistemi yeniden başlatın

Tüm bu işlemlerden sonra hide vs gibi işlemlere gerek kalmadan safetynet vs herşey sorunsuz çalışcaktır. Ayrıca rom, patch vs yüklemelernide twrp üzerinden sorunsuz yaparsınız.

Her sistem yükleyişinizde DecScript, Disable dm verity ve Magisk dosyalarını sırasıyla yüklemeniz gerekir.
Hocam teşekkürler ama resmen benim işimi çalmışsınız :D

Oyla:

TRGameAirs

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
TRGameAirs
Cihazım
mi9
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

ADB & Fastboot aracı ;

En stabil TWRP sürümü;

Resmi rom için gerekli;
DecScript-Universal-v2 ;

Magisk 20.3 ;

Linkleri güncellene şansın varmı bu root sorununu yine yaşıyorum

Oyla:
Üst Alt