Sohbet Cihaz Değişimi

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Yaklaşık 4 yıllık Xiaomi ve 3 yıllık Xiaomi marka telefon kullanıcısıyım. Günden güne akıllı saatimi samsunga, kullandığım elektrikli ev aletlerini daha bilinen markalara taşıdım. Hatta kullandığım çevirici aparatlar, kulaklıklardan bile illahlah edip değiştirdim. Fakat miui arayüzü ile ne kadar sıkıntı yaşarşam yaşayayım, şubat-mart ayında gittim Mi8 aldım. Şimdi gelelim soruya..

Ne kadar severek kullanırsam kullanayım yaşadığım sonu gelmez sorunlar yüzünden artık fiyat performans cihazı değil, her şeyinden kısılmış bir cihaz kullandığımı hissediyorum. Mi8'i satıp, yine çin markası olan Oppo'nun Reno Z modeline geçsem aynı tip sorunlarla karşılaşır mıyım? Yoksa bütçem varken gidip iPhone 8 Plus'mı almalıyım?

Oppo'da yaşamaktan korktuğum muhtemel sorunlar;

Sosyal medya rezilliği (mağazalarda denediğim cihazlarda bu sorun yoktu)
Konser veya araç içerisinde çekilen videoda bass varsa sesin berbat bir hale gelmesi (test edemedim)
Her güncellemede yaşanan değişik problemler
Anlam verilemeyen yazılım problemleri (AOD açık olmamasına rağmen AOD'un gün içinde %10 şarj yemesi)

-Xiaomi'den önceki telefonlarım (iPhone/Samsung)
-Akıllı saat: Samsung Galaxy Watch
-Kulaklik: Apple AirPods 2nd gen.

Arawn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
24
iPhone 8 Plus almanı öneririm. Sıkıntı yaşamayı düşünemezsin bile kafan rahat olur.

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
iPhone 8 Plus iyi bir tercih olabilir hem bataryası iyi hemde sosyal medya(Instagram) iOS'larda çok stabil çalışıyor.

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Yaklaşık 4 yıllık Xiaomi ve 3 yıllık Xiaomi marka telefon kullanıcısıyım. Günden güne akıllı saatimi samsunga, kullandığım elektrikli ev aletlerini daha bilinen markalara taşıdım. Hatta kullandığım çevirici aparatlar, kulaklıklardan bile illahlah edip değiştirdim. Fakat miui arayüzü ile ne kadar sıkıntı yaşarşam yaşayayım, şubat-mart ayında gittim Mi8 aldım. Şimdi gelelim soruya..

Ne kadar severek kullanırsam kullanayım yaşadığım sonu gelmez sorunlar yüzünden artık fiyat performans cihazı değil, her şeyinden kısılmış bir cihaz kullandığımı hissediyorum. Mi8'i satıp, yine çin markası olan Oppo'nun Reno Z modeline geçsem aynı tip sorunlarla karşılaşır mıyım? Yoksa bütçem varken gidip iPhone 8 Plus'mı almalıyım?

Oppo'da yaşamaktan korktuğum muhtemel sorunlar;

Sosyal medya rezilliği (mağazalarda denediğim cihazlarda bu sorun yoktu)
Konser veya araç içerisinde çekilen videoda bass varsa sesin berbat bir hale gelmesi (test edemedim)
Her güncellemede yaşanan değişik problemler
Anlam verilemeyen yazılım problemleri (AOD açık olmamasına rağmen AOD'un gün içinde %10 şarj yemesi)

-Xiaomi'den önceki telefonlarım (iPhone/Samsung)
-Akıllı saat: Samsung Galaxy Watch
-Kulaklik: Apple AirPods 2nd gen.
Eğer jailbreak olayını sürekli bekliyor ve yapıyorsanız artık biliyorsunuz Cydia.da bile çok.uygulama kaldırıldı .Xiaomi.de Bl kilidi acilmasiyla birlikte bir çok uygulama ve rom.atma olayını istediğiniz şekilde yapma imkanına sahip oluyorsunuz 2007 den itibaren iPhone kullanıp son iPhoneX ile bu cihaza ve yazılım İOS'a veda eden biri olarak şu anda kullandigim.Redmi K20 ile devam.ediyorum Takdir sizin kolay gelsin..

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Jailbreak yapmıyorum. Xiaomi ile tanışana kadar androidde rom/root olayını da bilmezdim bu markaya geçince öğrenmek zorunda kaldım. Ben bunu sadece bir sorun yaşıyorsam yapıyorum hani genel olarak değişiklik yapma fantazim yoktur. İlk önceliğim oppo, colorOS'da problem yaşar mıyım diye düşünüyorum. En ufak bir problem yaşayan bile varsa kafa yormadan iOS'a geçeceğim tekrardan.

Ek olarak rom/root olayı gerçekten güzel, cihazı her ay yenilemiş gibi hissettiriyor ama iphone x'den redmi k20'ye gectiyseniz ve yazdığım şeyleri denediyseniz siz de illahlah etmişsinizdir hocam. Benim evimdeki iPhone 6plus nedense daha stabil pil performansı veriyor. Elimdeki cihaz tutarlı bir performansa sahip değil. Benim de f/p den anladığım şey 3000 liraya snapdragon 845 almak değil maalesef. Yorumlarıma da bakınca benim iOS'a dönmem gerektiğini hissettim sağolun değerli vaktinizi ayırdığınız için.

Üst Alt