- Adım
- Serhat
- Cihazım
- Mi8
- Meslek
- Turist Rehberi
- Konular
- 5
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Yaklaşık 4 yıllık Xiaomi ve 3 yıllık Xiaomi marka telefon kullanıcısıyım. Günden güne akıllı saatimi samsunga, kullandığım elektrikli ev aletlerini daha bilinen markalara taşıdım. Hatta kullandığım çevirici aparatlar, kulaklıklardan bile illahlah edip değiştirdim. Fakat miui arayüzü ile ne kadar sıkıntı yaşarşam yaşayayım, şubat-mart ayında gittim Mi8 aldım. Şimdi gelelim soruya..
Ne kadar severek kullanırsam kullanayım yaşadığım sonu gelmez sorunlar yüzünden artık fiyat performans cihazı değil, her şeyinden kısılmış bir cihaz kullandığımı hissediyorum. Mi8'i satıp, yine çin markası olan Oppo'nun Reno Z modeline geçsem aynı tip sorunlarla karşılaşır mıyım? Yoksa bütçem varken gidip iPhone 8 Plus'mı almalıyım?
Oppo'da yaşamaktan korktuğum muhtemel sorunlar;
Sosyal medya rezilliği (mağazalarda denediğim cihazlarda bu sorun yoktu)
Konser veya araç içerisinde çekilen videoda bass varsa sesin berbat bir hale gelmesi (test edemedim)
Her güncellemede yaşanan değişik problemler
Anlam verilemeyen yazılım problemleri (AOD açık olmamasına rağmen AOD'un gün içinde %10 şarj yemesi)
-Xiaomi'den önceki telefonlarım (iPhone/Samsung)
-Akıllı saat: Samsung Galaxy Watch
-Kulaklik: Apple AirPods 2nd gen.
Ne kadar severek kullanırsam kullanayım yaşadığım sonu gelmez sorunlar yüzünden artık fiyat performans cihazı değil, her şeyinden kısılmış bir cihaz kullandığımı hissediyorum. Mi8'i satıp, yine çin markası olan Oppo'nun Reno Z modeline geçsem aynı tip sorunlarla karşılaşır mıyım? Yoksa bütçem varken gidip iPhone 8 Plus'mı almalıyım?
Oppo'da yaşamaktan korktuğum muhtemel sorunlar;
Sosyal medya rezilliği (mağazalarda denediğim cihazlarda bu sorun yoktu)
Konser veya araç içerisinde çekilen videoda bass varsa sesin berbat bir hale gelmesi (test edemedim)
Her güncellemede yaşanan değişik problemler
Anlam verilemeyen yazılım problemleri (AOD açık olmamasına rağmen AOD'un gün içinde %10 şarj yemesi)
-Xiaomi'den önceki telefonlarım (iPhone/Samsung)
-Akıllı saat: Samsung Galaxy Watch
-Kulaklik: Apple AirPods 2nd gen.