Yardım Cepmarket Teknoway Mağduriyeti

Burak Soysal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 10T
Konular
34
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Kapalı
Telefon Modeli
Poco X3 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Bu iki firma aynı yer sanırım cep marketin forum ile bir anlaşması var diye biliyorum yanlış biliyorda olabilirim

Yaşamış olduğum mağduriyet şu şekilde bu durumu bizzat güzel dille bilgilendiren H.kadioglu'na teşekkür ederim halihazırda elimde poco X3 Pro cihaz vardı tr cihazı 2.5 3 yıldır sorunsuz kullandım taaki 4-5 gün öncesine kadar x bir uygulamaya tıkladım cihaz kapandı hiçbir şekilde açılmadı bu durumu googlede araştırdım özellikle teknoway içerikleri ön plandaydi bende hiçbir yere goturmeden cihazı direkt kendilerine götürdüm Can isminde teknisyen cihazı aldı cihazın neyi var dedi bende herhangi bir uygulamaya tıkladım cihaz kapandı daha'da açılmadı dedim tamam işlemci problemi dedi 5000 TL bir fiyat verdi harici bir soru sormadı bana bende cihazı kendilerine bıraktım 4-5 gün sonra bugün beni aradılar cihazın hazır alabilirsiniz diye tamam dedim gittim cihazı almaya cihazı kendimce test ettim ve ilk gozume çarpan şey cihazın teknik özelliklerinde Poco X3 NFC olması idi bende bu normal mi dedim evet normal NFC romu attım dedi harici olarak cihazım 8/256'dan 6/128 düşürülmüştü bunlar normal dedi chip değişimi Ufs vs birçok birşey dedi bende tamam diyip ücreti ödeyip çıktım ordan İETT bindim aklıma H.kadioglu geldi bu durum içime sinmedi çünkü kendisine wp'den yazdım oda güzel dille senj katekulliye getirmişler dedi benim içime sinmemisti durum taaki harun hocam bunu kanıtlayana kadar ben tekrar 66 durağın 30'uncu durağında tekrar oraya gittim İETT'den inip durumu anlattım bana diyor forumlar çöp oradakiler iş bilmez oradakilere uyma vs dedi harun hocama bile laf salladı bu forumun sanırım cep market ile ilişkili olduğunu harici olarak resmi olarak harun hocamın bu işi yaptığını bilmeden etmeden herşeyi kendisi biliyormus gibi ithamlarda bulundu yaşı ise 21 Can denilen teknisyenin ben kendisine cihaz kendisinden teslim aldığımda cihazdan çıkan parçalarını verirmisin dedim çöp onlar çöpe attım dedim 30 duraktan sonra tekrar gittiğimde bu cihazın orijinal parçalarını takip bana teslim edin dediğimde tamam dedi :) harun hocam okadar haklısınki eyw desteğin için kendisinin burada bile yalancı olduğu bariz ortada ilk cihazı teslim aldığımda parçalarıni çöpe attım diyor bu durum ortaya çıkınca ise tamam ver eski haline getirip cihazı sana verelim paranıda geri verelim diyor halihazırda paramı cihazımi aldım ama şu konuda hala şüpheliyim benim cihazın anakartı 8/256 hafızasını vs geri taktimi 15- 20 dk'da geri verdi çünkü bunu nasıl anlarım bilmiyorum

Poco X3 Pro cihazımı bana poco X3 NFC olarak teslim ettiler NFC anakarti ile değişim vs yapacağını hiçbir şekilde bana soylemedi teknisyen denilen şahıs sadece cihazın hafızası 128 düştü dedi bana ben oraya bugün gittiğimde ise cihazın hafızası 6/128 olarak değişmiş anakarti NFC ile değiştirilmis olarak verildi bide diyor ki bana ne gibi sorun olur bu senin için diyor :)

Diyeceğim oki insalaları dolandırmak bukadar kolay olmamalı kul hakkı yemek bukadar kolay olmamalı

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Cep telefonun bozulduğunda gidip en iyisi yenisini alıcaksın piyasa dolandırıcı yalancı adi hırsızlarla dolmuş asla ikinci el telefon almıyorum herhangi bir arıza durumunda tamirciye vermiyorum çünkü biliyorum çalacak çırpacak telefonu mahvedip bide üstüne paramı alıp beni dolandıracak son yıllarda ülkemizin en büyük sorunlarından biride bu sosyal çürüme toplum çürüdü bitti benim gözümde.
Ama böyle insanları çevremde görüyorum tanıyorum bir kendilerini uyanık sanıyorlar ya onlarında bana işi düştüğünde bende onları dolandırıyorum aynı kötülüğü bende onlara yapıyorum bu işler böyle bugün bana yarın sana ama birgün ülkede dolandıracak adamda bulamayacaklar...

Oyla:

Burak Soysal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 10T
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cep telefonun bozulduğunda gidip en iyisi yenisini alıcaksın piyasa dolandırıcı yalancı adi hırsızlarla dolmuş asla ikinci el telefon almıyorum herhangi bir arıza durumunda tamirciye vermiyorum çünkü biliyorum çalacak çırpacak telefonu mahvedip bide üstüne paramı alıp beni dolandıracak son yıllarda ülkemizin en büyük sorunlarından biride bu sosyal çürüme toplum çürüdü bitti benim gözümde.
Ama böyle insanları çevremde görüyorum tanıyorum bir kendilerini uyanık sanıyorlar ya onlarında bana işi düştüğünde bende onları dolandırıyorum aynı kötülüğü bende onlara yapıyorum bu işler böyle bugün bana yarın sana ama birgün ülkede dolandıracak adamda bulamayacaklar...
O parayı nasıl yiyorlar onu aklım almıyor hocam yarın birgün bu yaptığı şey kendisinden veya ailesinden çıkınca ne diyecek acaba halihazırda birde şunu diyor herkesin cihazını yaptım yıllardır kimse olumsuz dönüş yapmadi diye ben onlar safsa birşey diyemem ama ben saf değilim dedi hala kendini savunuyor lavuk.

Oyla:

Burak Soysal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 10T
Konular
34
H.kadioglu hocam içine tekrar orijinal parçasını takip takmadığını nasıl çözeriz? Şüphem var çünkü hocam

Buda cihazın son hali bilerek arka kapağını kapattirmadim masrafı pahalı diye parça niyetine satarım diye halihazırda içindeki parçaların orijinali ile değiştirildiğini bilmiyorum ama

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
Konuyu okurken tek dikkatimi çeken şey 1 tane bile noktalama işareti kullanmadan tüm derdinizi anlatmanız oldu. Konuya odaklanamadım bir türlü.

Oyla:

mhmtsyk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
Mi6
Konular
12
Aslında bu gibi işlemleri yaparken ilgili servis bayii her ne ise yaptığı işi anlatan resmi bir belge almanız gerekiyor ki yarın hukuken haklı olasınız. Çünkü söz uçar yazı kalır.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Galiba noktalama işareti ve imla eksikliğinden ben de sıkıntıyı tam olarak anlayamadım fakat ilk cümleniz kesin olarak yanlış.

Forumumuzun cep market veya teknoway isimli firmalarla hiç bir anlaşması veya ilişiği yoktur.

Tam aksine forumda arama yaptığınızda bu firmalar ile ilgili pek çok mağduriyet ve şikayet mesajı görebilirsiniz. Bu ve benzeri nedenlerle forumumuzda teknisyen rütbesine sahip üyelerimiz dışında ücretli onarıma da izin verilmemektedir.

Oyla:

Burak Soysal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 10T
Konular
34
Galiba noktalama işareti ve imla eksikliğinden ben de sıkıntıyı tam olarak anlayamadım fakat ilk cümleniz kesin olarak yanlış.

Forumumuzun cep market veya teknoway isimli firmalarla hiç bir anlaşması veya ilişiği yoktur.

Tam aksine forumda arama yaptığınızda bu firmalar ile ilgili pek çok mağduriyet ve şikayet mesajı görebilirsiniz. Bu ve benzeri nedenlerle forumumuzda teknisyen rütbesine sahip üyelerimiz dışında ücretli onarıma da izin verilmemektedir.
Teşekkürler ben yanlış biliyormusum öyle ise harici olarak cihazım poco X3 pro olarak kendilerine bıraktım X3 NFC olarak aldım işin özeti bu hocam

Oyla:
Üst Alt