Sohbet Cep telefonumuzu dezenfekte ediyor muyuz?

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Covid-19 salgınının tepe yaptığı şu günlerde sokaktan eve döndüğümüzde ellerimizi bol su ve sabunla yıkayarak temizlemeye çalışıyoruz. Ellerimiz belki temizleniyor peki ya telefonlarımız?

Ellerimizin en sık temas ettiği eşyalardan biri de cep telefonu. En az ellerimiz kadar kirli. Para kadar kirli. Sürekli cebimizde. Elimizde. Masamızda. Sehpada. Hep yanımızda. Elbette kirli. Kirli olduğu kadar da hassas. Elektronik eşya. Su ve sabunla yıkanabilen bir şey değil. O halde ne yapacağız?

Ben eve döndüğümde telefonumu kabından çıkarıp peçete ve kolonya ile silerek dezenfekte etmeye çalışıyorum. Kabını da muslukta su ve sabunla yıkıyorum. Telefon ve kabını bu şekilde temizledikten sonra tekrar ellerimi yıkayıp telefona birkaç saat dokunmamaya çalışıyorum. Yeterli mi bilmiyorum ama elimden gelen bu. Bu arada kolonya cep telefonuma zarar veriyor mudur, endişeliyim. Zaten kolonya da tükenmeye başladı. Yakında o da olmayacak. Öneri ve uyarılarınıza açığım.

Sizler neler yapıyorsunuz?

xm4sk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Elbette temizliyorum. Klavye, fare, telefon, tablet, laptop, yazıcı, hoparlörlerim... Aklınıza gelecek her elektronik ürünü ıslak mendil ve dezenfektanlı kolonyam ile dezenfekte ediyorum, ayrıca odamı iyice havalandırıyorum ve sürekli temiz tutuyorum. Sürekli evde kalanlar bu şekilde yapabilir.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği