Yardım Bu özellik cihazıma zarar verir mi?

Atillakaan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Atilla Kaan
Cihazım
Oppo Rx17 Neo
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 14.0.4
Telefon Modeli
Poco X5 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Cihazı orijinal şarj aletiyle beraber kullanıyorum yani bence bişey olmaz gibi ama bilemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İngilizce'de sorun yaşıyorsanız aynı şeyin Türkçesi

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27

Cihazı orijinal şarj aletiyle beraber kullanıyorum yani bence bişey olmaz gibi ama bilemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İngilizce'de sorun yaşıyorsanız aynı şeyin Türkçesi
dogal olarak evet hızlı sarj güzel birşey ama elektronikçi bir ailede büyüdüm kendim bir ara tamircilik yaptım beni kimse hızlı sarjın telefona zararı olmadıgına ikna edemez özellikle telefon veya batarya bir miktar ısınıyorsa bence zararlı

Oyla:

erenk16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
5
Kafaya takmanıza değecek bir zarar vermez.

En büyük problem ısı. Şarj aletlerini büyüterek ısınan materyali oraya taşıdıklarını, telefon bataryasının ısınmadığını iddia ediyorlar.

Ama hızlı şarj mükemmel bir şey. Alıştıktan sonra geri dönülmez. 120hz ekranlar kadar büyük bir nimet.

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Normalde bu özellik kapalıyken cihaz tam 120w hızı almaz hızlı şarj olur ancak ısıya göre dikkatli şarj eder.
Bu özellik ise çoğunlukla 120w tepe hızları kullanır. Isıya göre 20-25 dakika civarında %100 değerine hızlıca ulaşır.

120w şarj aleti kullanan biri olarak bu özelliği sadece acil durumlarda kullanıyorum. Genel durumlarda daha kontrollü şarj için kapalı tutuyorum. Size de tavsiyem bu yönde olur.

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
287
dogal olarak evet hızlı sarj güzel birşey ama elektronikçi bir ailede büyüdüm kendim bir ara tamircilik yaptım beni kimse hızlı sarjın telefona zararı olmadıgına ikna edemez özellikle telefon veya batarya bir miktar ısınıyorsa bence zararlı
Hocam yanlış anlamayın lütfen, bilmediğimden soruyorum, sizce firmaların bir sürü AR-GE bölümleri, bu konularda çalışan deneyimli mühendisleri vs yokmu ve bu cihazlar tüm dünyada satılmakta olup, hızlı şarj a göre gerekli donanım ve yazılımları hazırlamıyorlarmı?

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
287
Kafaya takmanıza değecek bir zarar vermez.

En büyük problem ısı. Şarj aletlerini büyüterek ısınan materyali oraya taşıdıklarını, telefon bataryasının ısınmadığını iddia ediyorlar.

Ama hızlı şarj mükemmel bir şey. Alıştıktan sonra geri dönülmez. 120hz ekranlar kadar büyük bir nimet.
Kesinlikle aynı fikirdeyim hocam, çok büyük bir kolaylık, Max3, 2 saatte doluyor, eski yeni cihazım 20 dakikada

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42
Hocam yanlış anlamayın lütfen, bilmediğimden soruyorum, sizce firmaların bir sürü AR-GE bölümleri, bu konularda çalışan deneyimli mühendisleri vs yokmu ve bu cihazlar tüm dünyada satılmakta olup, hızlı şarj a göre gerekli donanım ve yazılımları hazırlamıyorlarmı?

Hızlı şarj cihaza zarar verir, hızlı şarj bataryayı öldürür deniyor ya...Bence bu iddia tamamen bir mit, bir şehir efsanesi hocam. Dediğiniz gibi adamlar bu konularda en deneyimli mühendisleri çalıştırıp, milyonlarca doları AR-GE çalışmalarına harcıyorlar. Realme ve Oppo 240 wat şarj olan cihazlar üretiyor. Oysa iddia ne hızlı şarj bataryaya zarar verir.
Biraz komplo teorisi olacak ama bu iddiayı Samsung ve Apple çıkarmış olabilir. iPhone yıllardır 20 wat şarj teknolojisini kullanıyor, Samsung ise ancak bu sene 45 wat' a çıktı. O da sadece en tepe modeli olan S23 ultrada...
20 dakikada şarj olan bir cihazı eski bir adaptör ile 2 saatte şarj etmek akıl kârı mı sizce?

Oyla:

birGaripYolcu

Düşündüğün gibi yaşarsın.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Mak.Tekn.
Konular
20
Note 10 pro 5200mah batarya ömrüde iyi desek hızlı şarjda telefonu ısıtıyorsa demekki bu cihaz için bu amper fazla.
Mi 13 bataryası 5200mah olsa telefon ısınmadan hızlı şarj ediyorsa sıkıntı yok
ben böyle düşünüyorum.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27

hocam bu konuda haklısınız bir cok arge calısmaları mühendisler vs illaki iyi biliyorlardır ama ben bildiğimi söyleyim biraz benzetme yapacagım şimdiden söylemek istiyorum misal arabaların şanzıman yagı degişmez denir avrupa araçlarda "bu bir avrupalının 100-150 bin km sonra aracı eski sayıp hurdaya çıkarmasına benziyor " bizim ülkede telefon dahi yatırım aracı olarak görülüyor. hızlı şarja gelince tamamen karşı degilim illaki içindeki donanım ona göre ayarlanmıştır ben eski bir telefondan kalan 5v 3a bir şarj aleti var motorolanın 15w hızlı mı desem bilemedim böyle bir şarj aletiyle cihazlarımı şarj ediyorum yıllardır hızlı sarjı hiç mi kullanmayacagız ? kullanacaz da diyelim akşam eve geldik 15-20 dk da hazırlanıp evden ayrılmamız gerekiyor o anda kullanılırsa çok daha mantıklı geliyor eger telefon misal veriyorum 120w hızlı sarj destekliyorsa bu cihazda içim rahat 30-60 w sarj aleti kullanırım çünkü donanım 120w kadar dayanıklı cihaz bu hızlarda sarj olurken hiç ısınmaz doğal olarak pilinde üzerindeki donanımında ömrü daha uzun olur "bu arada genelde her yıl telefon değiştiren biriyim :)"

Oyla:
Üst Alt