Rehber Brick olan cihazı kurtarma yöntemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konum
Fransa
Katılım
29 Temmuz 2019
Konular
103
Mesajlar
2.916
Çözümler
16
Tepkime puanı
2.998
Puanları
188
Arkadaşlar, yeni keşfetmiş olduğum bir yöntem ile brick olmuş cihazları yetkili hesap ve teknik servise gerek kalmadan açabiliyorsunuz. Bu yöntemi Fransız bir forumda keşfettim ve konuyu açan kişi brick olan Mi 9T cihazını bu yöntemle yetkili hesaba gerek kalmadan EDL modunda ROM flashlayarak kurtardığını belirtmiş. Umarım formumuzda da bu yöntemi deneme şansı olan ve geri dönüş yapan biri çıkabilir. Yöntem konuyu açan kişininde belirttiği gibi gerçekten işe yarıyorsa oldukça fazla kişiyi büyük bir dertten kurtaracaktır.


Yöntemimiz TOOL ALL IN ONE aracı, bu aracın yapımcısı aşağıdaki Xiaomi modellerini desteklediğini belirtiyor.

Xiaomi Redmi Note 8
Xiaomi Mi 9T
Xiaomi Redmi K20
Xiaomi Mi 9T Pro
Xiaomi Redmi K20 Pro
Xiaomi PocoPhone F1
Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi Mix 3 5G
Xiaomi Mi Mix 3
Xiaomi Mi Mix 2S
Xiaomi Mi Mix 2
Xiaomi Mi 8
Xiaomi Mi 6
Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2 Lite
Xiaomi Mi A1
Xiaomi Redmi Note 5 Pro
Xiaomi Mi Max 3
Xiaomi Mi Max 2
Xiaomi Redmi Note 4
Xiaomi Redmi 5 Plus
Xiaomi Redmi 5A

Öncelikle aşağıdaki bağlantılardan fastboot aracını ve Tool all in one aracını indirip bilgisayarımıza kuruyoruz. (32bit ve 64bit desteklenmektedir)

Tool all in one aracı:

Fastboot:


Konu anlatımını yapan kişi cihazı edl moda almak için cihazın brick olmadan önce USB Hata ayıklaması ve Bootloader kilidinin açık olması gerektiğini belirtmiş.

Tool all in one aracını açıp cihazı USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. Eğer cihaz sürücüleri doğru yüklenmişse cihazın listede görünmesi gerekiyor. Program bizden cihaz modelimizi seçmemizi isteyecektir, bu noktada cihaz modelimizi açılan listeden seçiyoruz. Ardından "Advanced Options" seçeneğine basıyoruz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.



Açılan pencereden önce "Set Adb and Fastboot privileges in system wide" butonuna basıyoruz ve yine açılan onay penceresinden tekrar "Set Adb and Fastboot privileges in system wide" butonuna basıyoruz. Daha sonra "Open a free terminal with adb and fastboot privileges" butonuna basıyoruz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.



Yukarıdaki işlemin ardından komut penceresi açılacaktır. Komut penceresine "fastboot oem edl" komutunu yazıyoruz ve ENTER tuşuna basıyoruz. Cihazınız EDL moduna geçecektir ve Aygıtlarda cihaz ismi Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 olarak görünecektir.


Tekrar Tool All In One aracına dönüyoruz ve "Flash Factory Images" butonuna tıklıyoruz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.



Açılan pencereden daha önceden indirdiğiniz tam flash rom dosyasını gösterin, yada ilgili butonlardan indirme sayfalarını açabilirsiniz. (ROM dosyalarını indirdikten sonra 7zip aracı ile iki defa sıkıştırmasını açmanız gerekmektedir. ) Son olarak "Flash All" seçeneğini seçip ROM'u flashlayın ve yükleme işlemi bittikten sonra cihazınız yeniden hayata dönmüş olması gerekmektedir.

Flash işlemi uzun sürecektir ve bir kaç aşamada gerçekleşebilir, işlemlerin bittiğine emin olmadan cihazınızın bağlantısını kesmeyin ve kurcalamayın. İşlemlerden sonra cihaz logoda kalıyorsa recovery menüsünden cihazı sıfırlayın.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.


 

xm4sk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 7
Konum
Moskova
Katılım
28 Temmuz 2019
Konular
19
Mesajlar
807
Tepkime puanı
621
Puanları
108
Tesekkurler
 

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Yaş
30
Konum
Dubai
Katılım
31 Ocak 2019
Konular
150
Mesajlar
7.041
Çözümler
26
Tepkime puanı
7.853
Puanları
338
En Faydalı konulardan biri Cihazı Süs olarak kalanlar inşallah bu yöntem ile Tekrar hayata döndürebilirler :)
 

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konum
İstanbul
Katılım
7 Mayıs 2014
Konular
99
Mesajlar
8.986
Çözümler
1
Tepkime puanı
6.724
Puanları
338
Elinize emeğinize sağlık. Lakin aynı konu burada da açılmış.


Konu bütünlüğü açısından oradan devam edilmesi daha uygundur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt