Soru Bootloder süresi nasıl kısalıyor ?

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 11.02
Telefon Modeli
Redmi note 9s
Bootloader Kilidi
Kapalı
Selamlar.uzun yıllar xiaomi cihaz kullanıyorum geneli yurtdısı cihaz..yeni note 9s aldım.aldığım gün bootloder başvurusu yaptım.3 gün sonra pc den bakayım dedim 265 saat verdi (onun öncesi sıksık bakma ,hesap değişme ,format vs yapmadım)
Sonra olan hesabı silip bl kilitledim tekrar teli açıp 2. yedek mi hesabımla başvuru yaptım bu sefer 168 saat verdi..
Sorum şu şekilde bu süre neye göre belirleniyor ?şans olduğunu düşünmüyorum..neden bir hesapta 265 verirken diğer pasif olan hesap 168 veriyor..
2.sorum sosyal medyada uzun bootloder süresi olanların hesabı açılır diye bir yazı gördüm.Bu mümkün müdür ? Yapılıyorsa neden biz bu kadar bekliyoruz???Sorun madem güvenlikse bu süre her hesapa yada kişiye aynı olması gerekmez mi ?
Teşekkürler..

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Selamlar.uzun yıllar xiaomi cihaz kullanıyorum geneli yurtdısı cihaz..yeni note 9s aldım.aldığım gün bootloder başvurusu yaptım.3 gün sonra pc den bakayım dedim 265 saat verdi (onun öncesi sıksık bakma ,hesap değişme ,format vs yapmadım)
Sonra olan hesabı silip bl kilitledim tekrar teli açıp 2. yedek mi hesabımla başvuru yaptım bu sefer 168 saat verdi..
Sorum şu şekilde bu süre neye göre belirleniyor ?şans olduğunu düşünmüyorum..neden bir hesapta 265 verirken diğer pasif olan hesap 168 veriyor..
2.sorum sosyal medyada uzun bootloder süresi olanların hesabı açılır diye bir yazı gördüm.Bu mümkün müdür ? Yapılıyorsa neden biz bu kadar bekliyoruz???Sorun madem güvenlikse bu süre her hesapa yada kişiye aynı olması gerekmez mi ?
Teşekkürler..
Mi Unlock sistemi çalışma mantığı henüz çözülebilmiş değil, o yüzden yorum yapmak mantıksız hocam,ancak hesap değiştirerek denemek sistemde süreyi uzatabiliyor da kısaltabiliyor da tamamen şans işi,bu işin en sağlıklı yolu,tek bir hesapla başvuru yapmak ve süre bitene kadar,
Ota üzerinden Güncelleme geldiğinde yapmayınız.
Aynı Mi hesabıyla işlem yapınız Gerekli olmadığı sürece şifre değişimi veya kullanıcı adı değişimi yapmamaya çalışınız.
Cihazımı bul Aç / Kapa yapmayınız.
Mi Cloud senkronizasyonu arada bir de olsa yapınız. Tarayıcı üzerinden de Mi Cloud'a giriş yapınız.
Farklı bir Bilgisayar veya işletim sistemi kullanmamaya çalışınız.
Farklı sürüm bir Unlock tool kullanmamaya çalışınız.
Farklı bir sim kart kullanmayınız, Sim Slotu değiştirmeyiniz. Hat taşıma işlemi yapmayınız.

Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mi Unlock sistemi çalışma mantığı henüz çözülebilmiş değil, o yüzden yorum yapmak mantıksız hocam,ancak hesap değiştirerek denemek sistemde süreyi uzatabiliyor da kısaltabiliyor da tamamen şans işi,bu işin en sağlıklı yolu,tek bir hesapla başvuru yapmak ve süre bitene kadar,
Ota üzerinden Güncelleme geldiğinde yapmayınız.
Aynı Mi hesabıyla işlem yapınız Gerekli olmadığı sürece şifre değişimi veya kullanıcı adı değişimi yapmamaya çalışınız.
Cihazımı bul Aç / Kapa yapmayınız.
Mi Cloud senkronizasyonu arada bir de olsa yapınız. Tarayıcı üzerinden de Mi Cloud'a giriş yapınız.
Farklı bir Bilgisayar veya işletim sistemi kullanmamaya çalışınız.
Farklı sürüm bir Unlock tool kullanmamaya çalışınız.
Farklı bir sim kart kullanmayınız, Sim Slotu değiştirmeyiniz. Hat taşıma işlemi yapmayınız.
Hocam yorum için saolun fakat 2.hesabımda (aktif olmayan) hesapda az süre aldım..Benim şahsi yorumum yıl içinde artık kaç cihaza bilmiyorum ama daha önce bir sene geçmeden bu hesapdan 2 tane note 8 açtım..ben yıla yoruyorum.3. cihaz açımında süreyi uzatıyor belki 4 5 cihazları denesem dahada uzayacak..
Ama işin ilginci birileri uzun süreli unlock işlemini yapabiliyorsa bu güvenlik değildir..
Yani birikeri 360 saat alırken birileri hemen açabiliyorsa bu sistemin ya açığıdır yada başka birşey..

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
botloder kilidini telefoncular aninda aciyor o nasil olacak
Bende ondan yakınıyorum hocam..madem güvenlik se herkese eşit olmalı..yoksa bizim gibi son kullanıcılar sürelerle boğusup duruyoruz..
Yani güvenlik tutarsız telefoncu açsın biz bekleyelim..

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt