Sohbet Bootloader konusunda merak ettiğim konu

_CeKoCu_

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aptal Adam
Cihazım
Mİ 5 , Mİ9 SE
Meslek
Danışman
Konular
33
İyi forumlar merak ettiğim bir konu var forumda aradım ama telefondan pek bir şey bulamadım.
Şimdi bootloader açmak ne kadar iyi?
Diyelim ki cihazı kaybettim mihesabi kurulu şifresini bilmeyen profesyonel bir kişi cihazı sıfirlayabilir veya açabilir mi?
Yoksa bootloader farklı rom kurmak için gerekli bir prosedür mü?

MI 5 cihazımdan gönderildi

mcaglarr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
note3pro
Konular
53
+1

E6553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
İyi forumlar merak ettiğim bir konu var forumda aradım ama telefondan pek bir şey bulamadım.
Şimdi bootloader açmak ne kadar iyi?
Diyelim ki cihazı kaybettim mihesabi kurulu şifresini bilmeyen profesyonel bir kişi cihazı sıfirlayabilir veya açabilir mi?
Yoksa bootloader farklı rom kurmak için gerekli bir prosedür mü?

Bootloader kilidi farklı romlar, Recoveryler yüklenmesini, IMEI yazma olayını kısıtlama amaçlıdır. Açmakla dediğiniz Güvenlik sorunları olmaz. İ.mi.com adresini kullanarak cihazın yerini bulabilir, cihazı kilitleyebilirsiniz

retchop

Ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz.
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Redmi note 3
Konular
8
Telfonunuz çalındığı zaman mi hesabınızda mi-find aktifse cihazınızı her yerden takip edebilir veya kitleyebilirsiniz. Bu çok güzel bir özellik. bootloader kilitini mecbur kalmadıkça açmamanızı tavsiye ederim. bootloader kiliti kapalı ise şifreniz kırılmadığı taktirde telefondan sıfırlama yapamaz kimse. Resmi rom yüklemek için Bootloader kiliti açık olmak zorunda değil. Edl modundan yükleme yapılabilir. Kişiselleştirilmiş rom yüklemek için açık olması şart. Profesyonel kişiler her türlü telefonunuzu sıfırlayabilir.

_CeKoCu_

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aptal Adam
Cihazım
Mİ 5 , Mİ9 SE
Meslek
Danışman
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar gayet açık ve net teşekkürler. Cihazı Delta garantili ust model değişim ile geldi sanırım açık değildir. Pc ve net olmadığından da bakmadım zaten. Profesyonel olduktan sonra güvenlik bir işe yaramaz diyorsunuz yani

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Cevaplar gayet açık ve net teşekkürler. Cihazı Delta garantili ust model değişim ile geldi sanırım açık değildir. Pc ve net olmadığından da bakmadım zaten. Profesyonel olduktan sonra güvenlik bir işe yaramaz diyorsunuz yani

Biraz konu dışı olacak ama 7 yaşındaki 1 çocuk Windows açığını bulmuş ve yüklü miktarda para ile odullendirilmişti :) Android telefonda neden olmasın derim

Üst Alt