Yardım Bootloader kilitleme & hyperos rom yükleme

muharremp

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi note 10S
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
1.0.6.0 UMXMIXM
Telefon Modeli
redmi 12
Bootloader Kilidi
Açık
Tekrardan selam, umarım yine banlanmam 🤓 Elimde redmi 12 cihaz var. Bir hafta önce imei atılmış, o günden beri uber gibi uygulamalara girmiyor. Cihaz güvenliği sorunu gibi uyarılar veriyor fakat banka uygulamaları açılıyordu. Root atılmamış. Yalnızca bootloader kilidi açıktı. Aklıma o olabileceği geldi, fastboota alıp oem lock dediğim gibi destroy verdi ve cihaz bricklendi. Telefon babamın. Telefoncuya bırakmış ve tekrar format atmışlar. Fakat kağıda yazmama rağmen, bootloaderı yine kilitlememişler. Yani girilmiyor hala ubere. Bir de redmi note 10s cihaz vardı. Rootluydu. Uber aynı hatayı veriyordu. Magiskten gizlememe rağmen aynı hataları verince bootloader'dan kaynaklandığına emin oldum. Note 10s'e rom flashladım ve bootloader'i kilitleyince düzeldi. Biraz araştırınca kesinleşti; uber gibi uygulamalar artık bootloader'ı okuyor ve kilidi açıksa kullanıma izin vermiyor.

Sorum şu ki; redmi 12 cihazın bootloader'ini nasıl kilitleyebilirim? Rom atıp kilitlesem açılmama ihtimali var. Buradaki arkadaşlar bazı modellerde kilitlemenin imkansız olduğunu ve böyle sonuçlar vereceğini söyledi. Ne yapmak lazım? Tek tek posed falan kurup patch mi arayacağım :/ ? Var mı bildiğiniz garanti bir yöntem? Amacım bootloader kilidini kapatmak ve telefonu olduğu gibi kullanabilmek. Root amacım falan kesinlikle yok. Biraz da acil lazım aktif kullanılan telefon. Flashlayıp kilitle dersem; sorun yaşandığında kilidi nasıl açılır bilmiyorum. Bu modelle hiç deneyimim yok.

HYPEROS 1.0.6.0 UMXMIXM
RedMi 12

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
8
note 10s te kilit açılmadanda imei atılır. açıksa atıldıktan sonra kapatılır. Bu cihazda öyle değil. Her cihazda sistem farklı genelleme yapmak yanlış olur. Bu cihazda şuanda bootloader kilidini kapatamazsınız..

Oyla:

muharremp

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi note 10S
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
note 10s te kilit açılmadanda imei atılır. açıksa atıldıktan sonra kapatılır. Bu cihazda öyle değil. Her cihazda sistem farklı genelleme yapmak yanlış olur. Bu cihazda şuanda bootloader kilidini kapatamazsınız..
Hiç bir yöntemi yok mudur? "Şuanda"dan kastınız nedir böyle kalacak mı yani

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
8
Hiç bir yöntemi yok mudur? "Şuanda"dan kastınız nedir böyle kalacak mı yani
Şuanda yani geniş zaman eki olarak kullanmak istedim imla hatalı olabilir. angel~~
Bootloader kilidi yüzünden jandarma personelinin kullandığı bir uygulama var mesela oda çalışmıyor. Bu sebeple telefon değiştiren personel var
Direnç değişimi yapılıp kilit kapalı imei denenebilir. Root ile yapılan yöntemler denenebilir.

Oyla:

alibeyo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 12
Konular
9
Bir modül var kilidi kapalı gibi gösteriyordu da ihtiyacım olmadığı için umursamadım nerede gördüm hatırlamıyorum. Araştırın bi

Oyla:
Üst Alt