Sohbet Bootloader kilidini tekrar kapatmak

Profesman

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Redmi Note 10P
Konular
2
Arkadaşlar merhaba elimde Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8gb modeli var ve Global Rom'a geçmek için bootloader kilidini 1-2 hafta önce açıp global MIUI 12.5 kurdum. Ancak kurduktan sonra fark ettim ki Netflix gibi bazı uygulamalar rom atılmış cihazlarda güncellenmiyor veya bazı uygulamalar play store'da gözükmüyormuş. Bilgisi olan arkadaşlar için 2 tane sorum var şimdiden çok teşekkür ederim.

1. Arkadaşlar bu telefonu satmam gerekecek bir akrabama, acaba hangi uygulamalara bootloader açık diye giremez? Banka uygulamaları vesaire etkilenir mi?

2. Kilidi tekrar aktif hale nasıl getirebilirim ? Bazı durumlarda kilit kapanmaya çalışılırken brick oluyormuş, güvenli yol nedir ?

Tekrar teşekkür ederim.

Yusuftok516

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
S23, Mi 9 SE
Konular
40
Banka uygulamaları etkilenmez ama telefonumda root yokken bile McDonalds uygulamasına girerken root uyarısı verip uygulamaya almıyordu. Benim karşılaştığım tek sorun buydu

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
8 gb modeli ise cihaz zaten global değildir. Çin romunda bootloader kapatman lazım o haldede kullanılmaz. Global romda kapatırsanız brick olacaktır..

Düzenleme: Pardon cihaz note 10 pro imiş yanlış okumuşum. Arka kapağında CE simgesi var ise global romda bootloader kilitlenebilir sorun yaratmaz. Ama yinede bootloader kilitlemek hiç bir zaman tavsiye edilmez..

Profesman

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Redmi Note 10P
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cevaplarınız için çok teşekkür ederim, garanti süreciyle ilgili yazılımsal bir sorun sebebiyle göndermesem bile bootloader açık olması ürünün garanti kapsamı dışında kalmasına sebep olur mu ? Lütfen başka uygulamalarda sorun yaşayanlar en azından özelden bana yazarsa çok sevinirim, sattıktan sonra ayıp olmasın.

Üst Alt