Soru Bootloader kilidini açmak Widevine sertifikasını etkiler mi?

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Merhaba forumdaşlarım. Telefonun bootloader kilidi açık değil ve widevine l1 sertifikası var. Sorunsuz bir şekilde Netflix HD kullanabiliyorum 1080p kalitede.
Eğer bootloader kilidini açıp Xiaomi.eu beta roma geçsem sertifika değişir mi? Eğer değişirse fastboot rom ile tekrar eski haline getirebilir miyim?

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Merhaba forumdaşlarım. Telefonun bootloader kilidi açık değil ve widevine l1 sertifikası var. Sorunsuz bir şekilde Netflix HD kullanabiliyorum 1080p kalitede.
Eğer bootloader kilidini açıp Xiaomi.eu beta roma geçsem sertifika değişir mi? Eğer değişirse fastboot rom ile tekrar eski haline getirebilir miyim?
Eu romda yine l1 sertifikası bulunuyor. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Eğer değişirse evet fastboot rom ile eski haline döndürülebilir.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Cihazınızın persist bölümüne dokunmadığınız sürece L1'i kalıcı olarak kaybetmezsiniz. Her halükarda kullanırsınız.
Ancak bazen, binde bir de olsa rom geçişlerinde vs. sensörler hataya düşüyor ve bu sensörleri düzeltmenin bazen tek yolu persist'i yeniden yüklemek oluyor. Bu durumda da L1 bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde kaybediliyor.

Bende Mi 9 cihazımda hataya düşen sensörleri tekrar çalıştırabilmek için el mahkum persist'i yeniden yükledim.

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eu romda yine l1 sertifikası bulunuyor. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Eğer değişirse evet fastboot rom ile eski haline döndürülebilir.
Teşekkürler hocam. Bazı forumlarda geri dönüşü olmadan silineceğini yazmışlar, ben de pek inanmamıştım ama bir sorayım dedim yine de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazınızın persist bölümüne dokunmadığınız sürece L1'i kalıcı olarak kaybetmezsiniz. Her halükarda kullanırsınız.
Ancak bazen, binde bir de olsa rom geçişlerinde vs. sensörler hataya düşüyor ve bu sensörleri düzeltmenin bazen tek yolu persist'i yeniden yüklemek oluyor. Bu durumda da L1 bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde kaybediliyor.

Bende Mi 9 cihazımda hataya düşen sensörleri tekrar çalıştırabilmek için el mahkum persist'i yeniden yükledim.
Hocam fastboot rom yüklerken de persist flashlanmıyor mu zaten? Eğer öyleyse fastboot romda da gider L1.

Son düzenleme:
Oyla:

Gullu83

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Rom root
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Grafiker, Office
Konular
1

Mesela benim redmi note 8 cihazımda 2 haftadır kameraya bağlanmıyor hatası var 2 defa orijinal stock rom attım yine düzelmedi bu persist ile ilgili mi biseydir acaba? Ve cihazım yurtdışı IMEI kayıtlı img olarak dosya uzantısı bunu yüklemem gerekirse Trwp den ne olarak seçeceğim? İlginize teşekkür ederim şimdiden...

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Teşekkürler hocam. Bazı forumlarda geri dönüşü olmadan silineceğini yazmışlar, ben de pek inanmamıştım ama bir sorayım dedim yine de.

Hocam fastboot rom yüklerken de persist flashlanmıyor mu zaten? Eğer öyleyse fastboot romda da gider L1.

Fastboot rom içerisinde persist dosyası var ama benim bildiğim kadarıyla rom yüklerken o dosya yüklenmiyor. Diğer bir kaç dosya daha var onlarda yüklenmiyor. Bir seferinde rom decompile edip yükleyici scripti incelemiştim ve bu dosyalar listelenmiyordu. Fastboot rom içerisinde efs bölmleride var ama bunlarada dokunulmuyor. Çükü Efs bölümlerinin içerisinde cihaza özel bilgiler mevcut.

Mesela benim redmi note 8 cihazımda 2 haftadır kameraya bağlanmıyor hatası var 2 defa orijinal stock rom attım yine düzelmedi bu persist ile ilgili mi biseydir acaba? Ve cihazım yurtdışı IMEI kayıtlı img olarak dosya uzantısı bunu yüklemem gerekirse Trwp den ne olarak seçeceğim? İlginize teşekkür ederim şimdiden...

Olma ihtimali var ancak kesin bundandır diyecek kadar bilgi sahibi değilim malesef.

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Fastboot rom içerisinde persist dosyası var ama benim bildiğim kadarıyla rom yüklerken o dosya yüklenmiyor. Diğer bir kaç dosya daha var onlarda yüklenmiyor. Bir seferinde rom decompile edip yükleyici scripti incelemiştim ve bu dosyalar listelenmiyordu. Fastboot rom içerisinde efs bölmleride var ama bunlarada dokunulmuyor. Çükü Efs bölümlerinin içerisinde cihaza özel bilgiler mevcut.
Anladım hocam. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Etkilemez kesinlikle magisk hide ayarları ile Marketten indirme sorununu da aşarsınız.

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Etkilemez kesinlikle magisk hide ayarları ile Marketten indirme sorununu da aşarsınız.
Magiskte bir modül vardı "Magisk Hide Props" gibi bir şeydi. O çözüyor market sorununu galiba değil mi?

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Magiskte bir modül vardı "Magisk Hide Props" gibi bir şeydi. O çözüyor market sorununu galiba değil mi?
Cihazdan cihaza farklılık gösteriyor.
Misal Note 8 Pro kullanıyorum ben.
Magisk hide ayarı da props modülü de iş görmüyor.
Preferences Manager ile sertifikalı yapıyorum.
Bazı cihazlar direkt Magisk Hide yapınca sertifikalı oluyor. Bazıları Props ile.
Hepsini bir denemek lazım. Preferences Manager %100 başarılı oluyor ancak.

Oyla:
Üst Alt