Yardım Bootloader kilidi vesaire nedir?

Ercankhvc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ercan
Cihazım
Redmi 6A
Konular
24
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı 11.0.2.0
Telefon Modeli
Redmi Note 6 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese merhabalar Redmi note 6 pro 64gb kullanıyorum. 11.0.2 güncellemesi sonrası telefondan en ufak oyunlardan oynasam bile aşırı derecede ısınıyor ve pubg mobilede inanılmaz derecede donuyor. Güncellemenin gelmesini yaklaşık 2 aydır bekliyorum fakat hiçbir güncelleme yok. Eski romlardan birine nasıl dönebilirim diye bir konu açmıştım herkes bootloader wipe falan diyor ben bu konularla alakalı fazla bilgim yok yardımcı olur musunuz rica etsem? Kısacası eski bir roma recovery rom yoluyla dönebilir miyim dönemezsem de nasıl başka türlü dönerim. Biraz detaylı olursanız sevinirim.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Hocam öncelikle note 6 pro basit oyunlar dışında yüksek grafikli oyunları oynatıcak oyun telefonu değil cihazın işlemcisi gücü belli diğer türlü cihazı zorlamış olursunuz aşırı ısıdan pil yıpranır hayalet ekran sorunları yaşarsınız zamanla.
kamera ve pil odaklı bi cihazdır note 6 pro bende aynı sürümü kullanıyorum fakat çok memnunum oyun oynamıyorum cihaz gayet akıcı hızlı şarjım %22 şuan 4 gün bekleme süresi ve 6 saat ekran süresi aldım şuanda ve 8 9 tane farklı romlar yükleyip denemiş biri olarak en iyi sürüm global 11.0.2.0 sürümü yine.
cihazınızda garantiliymiş bootloader kilidini açmayın kalsın yapabilceğiniz 2 şey var ya cihazı sıfırlayıp kullanmak yada satıp elden çıkarmak.

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Hocam öncelikle note 6 pro basit oyunlar dışında yüksek grafikli oyunları oynatıcak oyun telefonu değil cihazın işlemcisi gücü belli diğer türlü cihazı zorlamış olursunuz aşırı ısıdan pil yıpranır hayalet ekran sorunları yaşarsınız zamanla.
kamera ve pil odaklı bi cihazdır note 6 pro bende aynı sürümü kullanıyorum fakat çok memnunum oyun oynamıyorum cihaz gayet akıcı hızlı şarjım %22 şuan 4 gün bekleme süresi ve 6 saat ekran süresi aldım şuanda ve 8 9 tane farklı romlar yükleyip denemiş biri olarak en iyi sürüm global 11.0.2.0 sürümü yine.
cihazınızda garantiliymiş bootloader kilidini açmayın kalsın yapabilceğiniz 2 şey var ya cihazı sıfırlayıp kullanmak yada satıp elden çıkarmak.
Telefonu kullanırken zevk almadiktan sonra garantinin ne önemi var ki benim fikrim bu yönde sizinkine de saygı duyyorum

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
kylt
Sizde haklısınız fakat bizim insanımız telefon alırken ne için aldığını pek düşünmüyo giriş orta seviyesi ucuz bi telefon alıp yüksek grafikli oyunlarla telefonu çok zorluyor ilk başlarda sorun çıkmasada 1-2 ay içinde aşırı ısıdan pil ömrü hissedilir şekilde düşüyo ve ekranda turuncu leke yanık gibi yada ghost screen yaşıyor bu seferde kızıyolar üzülüyolar. ne kadar ekmek o kadar köfte malesef. xiaominin sitesinden note 6 pro sayfasına bakın mesela oyunla alakalı bi kelime yazmamış ağzını bıçak açmamış xiaomi.

Oyla:

Ercankhvc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ercan
Cihazım
Redmi 6A
Konular
24
Yok hayır yüksek grafikli derken telefon snapdragon 636ya sahip ve 4 GB Rami var. Bence bu gayet iyi ayrıca gfx tool açıp oynuyorum so smoothda yani çimenler bile gözükmüyor oyun Minecraft gibi oluyor ona rağmen aşırı derecede kasıyor ve ısınıyor. Ben bütçeme göre en düşük ayarlarda pubg mobile oynarım diye düşündüm. Eğer 1800 TL verip bu telefonda sadece Instagram vb. kullanacaksam giderim 800-900 TL'lik telefonlardan alırım. Ve guncellemeden önce hiçbir sorun yoktu gayet güzel kullanıyordum ama xiaominin berbat güncellemesi sonucu ben cihazı kullanamayacaksam suçlu xiaomidir. Ve kasma dediğim sadece pubg mobilede değil, Instagram'da, klavye geçişleri, arayüz vb. nde de kasma yaşıyorum. Ben bu cihazı bir hevesle alıyorsam ve fiyatı ucuz değilse sorun bende değildir. Kamera ve pil odaklı diyorsunuz kamerası o kadar iyi değil sadece portre modu vb. var. Pil ise eğer şarj bitene kadar instagram'da takılırsam pil en fazla 6-7 saat gidiyor ve bu performanslar bu fiyat için bence hiç normal değil. Herkes note 7 pro oyun telefonu diyor ama sadece gözle görülür tek fark snapdragon 636-660. Ve note 7 pro hiç kasmıyor. Biraz destan yazdım ama dert çok :/
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok hayır yüksek grafikli derken telefon snapdragon 636ya sahip ve 4 GB Rami var. Bence bu gayet iyi ayrıca gfx tool açıp oynuyorum so smoothda yani çimenler bile gözükmüyor oyun Minecraft gibi oluyor ona rağmen aşırı derecede kasıyor ve ısınıyor. Ben bütçeme göre en düşük ayarlarda pubg mobile oynarım diye düşündüm. Eğer 1800 TL verip bu telefonda sadece Instagram vb. kullanacaksam giderim 800-900 TL'lik telefonlardan alırım. Ve guncellemeden önce hiçbir sorun yoktu gayet güzel kullanıyordum ama xiaominin berbat güncellemesi sonucu ben cihazı kullanamayacaksam suçlu xiaomidir. Ve kasma dediğim sadece pubg mobilede değil, Instagram'da, klavye geçişleri, arayüz vb. nde de kasma yaşıyorum. Ben bu cihazı bir hevesle alıyorsam ve fiyatı ucuz değilse sorun bende değildir. Kamera ve pil odaklı diyorsunuz kamerası o kadar iyi değil sadece portre modu vb. var. Pil ise eğer şarj bitene kadar instagram'da takılırsam pil en fazla 6-7 saat gidiyor ve bu performanslar bu fiyat için bence hiç normal değil. Herkes note 7 pro oyun telefonu diyor ama sadece gözle görülür tek fark snapdragon 636-660. Ve note 7 pro hiç kasmıyor. Biraz destan yazdım ama dert çok :/
Arkadaş Samsung a10 kullanıyor 1250 TL civarı, telefonu hiç kasmıyor 1 saat oynadıktan sonra ısınıyor ben 1800 TLlik telefonda eziyet çekiyorum xiaomi f/p dedik ama güncellemelerle kendini bitirdi acısını biz çekiyoruz. Bu kadar da olmamalı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaş Samsung a10 kullanıyor 1250 TL civarı, telefonu hiç kasmıyor 1 saat oynadıktan sonra ısınıyor ben 1800 TLlik telefonda eziyet çekiyorum xiaomi f/p dedik ama güncellemelerle kendini bitirdi acısını biz çekiyoruz. Bu kadar da olmamalı.

Son düzenleme:
Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Ercankhvc
Snapdragon 636 düşündüğünüz kadar iyi işlemci değil günlük kullanım sosyal medya anca 660 ise eskimeye başlamış bi işlemci şuan sağlıklı şekilde oyun oynamak için 700 serisi bi işlemciye sahip olmak gerekir.
türkiyedeki vergileri ve doları göz önünde bulundurun aslında note 6 pro çok ucuz bi cihaz yurt dışı fiyatı 160 dolar veya 120 euro :)
oyun oynadıktan sonra cihaz ısınır ve ısıya bağlı işlemci hız kısıtlaması yapar cihaz soğuyana kadarda takılmalar hıçkırmalar yaşarsınız.
dediğim gibi bende aynı cihazı ve aynı sürümü kullanıyorum sıfır problem emin olun ben daha takıntılıyım arayüzde cihaz teklese hıçkırsa gözüme batar rahatsız olur telefondan soğurum klavyede kasmasına hiç tahammül edemem fakat bahsettiğiniz sorunlar bende yok ama oyun oynamıyorum.
Önceki sürümde sorun yoktu demişsiniz o zaman garantiyi gözden çıkarıp cihazın kilidini açıp eski sürümü yükleyebilirsiniz yada cihazı satıp daha üst model bi cihaza geçebilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt