Yardım bootloader kilidi açıkken apk yüklersem hack yer miyim?

bartu12345

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bartu
Cihazım
note 8 pro redm
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
-
Telefon Modeli
-
Bootloader Kilidi
Açık
aero whatsapp ve aero instagram gibi apk uygulamalı kullanıyorum zaten ama bu sefer telefonun kilidini açtım başka rom attım şimdi tekrar onları yüklersem hacklenme ihtimalim var mı bankalarımın boşaltılması kameranın falan uzaktan erişilmesi gibi. bootloader kilidi bunları yapmalarını engelliyor muydu?

curtana73

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
37
Yükleyeceğin apk dosyasına bağlı. Virüs içeren ya da modifiye edilmiş (kötü amaçlı olarak değiştirilmişse) olabilir ama en çok dikkat etmen gereken şey apk izinleri. Mesela bir text editor apk sı internet erişimi istememesi lazım. Veya offline müzik çalar da bunun gibi ağ kontrollerine erişmemesi gerekir v.b. gibi.

Oyla:

alixugur

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Meslek
KAMU
Konular
6
Bootloader kiliidi açılınca güvenlik taraması devre dışı mi kalıyor?

Oyla:

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
aero whatsapp ve aero instagram gibi apk uygulamalı kullanıyorum zaten ama bu sefer telefonun kilidini açtım başka rom attım şimdi tekrar onları yüklersem hacklenme ihtimalim var mı bankalarımın boşaltılması kameranın falan uzaktan erişilmesi gibi. bootloader kilidi bunları yapmalarını engelliyor muydu?
Yükleyeceğiniz dosya ile ilgili. Kilit kapalıyken de açıkken de bu risk aynı seviyede. Bootloader kilidi sadece cihaza dışarıdan yazılımsal müdahale edilmesini önler. Bunun gibi şeylere bir etkisi yok.

Oyla:
Üst Alt