Soru Bootloader ile Root aynı şey mi?

yenikonya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Konya
Cihazım
Mi Max
Konular
7
Rootlu cihaz, rootsuz cihaz derdik. Şimdi de Bootloader'ı açık cihaz kapalı cihaz falan diyoruz.
Nedir bu bootloader?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bootloader Kilidi Nedir?
Bootloader kilidi Xiaomi cihazlara dışarıdan müdahale edilmesini engelleyen bir güvenlik önlemidir. Bu kilit sayesinde cihazların stabilitesi korunarak, aracıların sattıkları cihazlara yükledikleri sahte/casus yazılımların önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Eğer ki cihazınızda Global ROM yüklü ise bu kilidin açılmasına normal şartlarda gerek yoktur. Ancak China ROM yüklü gelen cihazlara Global ROM yüklenmesi, cihazların root erişiminin açılması, custom recovery yüklenmesi, IMEI değişikliği gibi işlemler için bu kilidin açılması tavsiye edilir.

Oyla:

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Bootloader Kilidi Nedir?
Bootloader kilidi Xiaomi cihazlara dışarıdan müdahale edilmesini engelleyen bir güvenlik önlemidir. Bu kilit sayesinde cihazların stabilitesi korunarak, aracıların sattıkları cihazlara yükledikleri sahte/casus yazılımların önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Eğer ki cihazınızda Global ROM yüklü ise bu kilidin açılmasına normal şartlarda gerek yoktur. Ancak China ROM yüklü gelen cihazlara Global ROM yüklenmesi, cihazların root erişiminin açılması, custom recovery yüklenmesi, IMEI değişikliği gibi işlemler için bu kilidin açılması tavsiye edilir.
aynı konu yine bi kaç tık aşağıda yine var yine aynı arkadaş açmış ve bugünkü açtığı konularin hiç biri elle tutulur bir konu değil maalesef bolca forum kirliliği belkide ben yanlış düşünüyor olabilirim

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

msy

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Semih
Cihazım
Mi 6 (Yknda)
Konular
13
aynı konu yine bi kaç tık aşağıda yine var yine aynı arkadaş açmış ve bugünkü açtığı konularin hiç biri elle tutulur bir konu değil maalesef bolca forum kirliliği belkide ben yanlış düşünüyor olabilirim

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hak veriyorum hocam size forumu meşgul ediyor

Oyla:

Admin

Elit Üye
Elit Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Admin
Cihazım
Mi5 Pro