Soru bl kapatma

serhankocak

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serhan
Cihazım
mi note 10 lite
Meslek
bilgi işlem
Konular
35
merhaba cihazı aldığımda global kararlı rom ve global versiyondu bl açıp malum işlemden sonra 10.3.1 i güncelledim güncellemeden sonra band20 düzeldi gibi twrp da yüklü değil bu halde bl kilidini kapatmam da bir risk var mı nasıl kapatabilirim risk yoksa ?

hasanbasdereli

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
Note 6 Pro
Konular
9
global rom ile sürüm düşürmeden son sürüm ile mi flash aracılığıyla bl kapatmanızda sakınca yok. ama mi9se için bl kapatmanızı tavsiye etmem. çünkü bu cihaz için çalışmalar devam ediyor ilerde tekrar işlem yapmak zorunda kalabilirsiniz. zaten malum kayıtlı cihazların bootloader kilidini kapatmamak gerektiğini düşünüyorum çunkü imei lerin ne zaman uçacağı belli olmaz :)

Oyla:

onat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onat
Cihazım
POCO F2 Pro
Konular
4
global rom ile sürüm düşürmeden son sürüm ile mi flash aracılığıyla bl kapatmanızda sakınca yok. ama mi9se için bl kapatmanızı tavsiye etmem. çünkü bu cihaz için çalışmalar devam ediyor ilerde tekrar işlem yapmak zorunda kalabilirsiniz. zaten malum kayıtlı cihazların bootloader kilidini kapatmamak gerektiğini düşünüyorum çunkü imei lerin ne zaman uçacağı belli olmaz :)
Aynen hasan hocam, IMEI uçacak tekrar en başa dön.

Oyla:

Ayyıldız

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mİ 8 LTE
Konular
18
Yaa bu bootloader işi neden xiaomide hala cozulmedi. Bir suru insan xiaomi kullaniyor. Hic mi root olmadan twrp siz bl kilitleyip sahlikli sonuç alinmiyor. Bence yapanlar yanlis yapiyor. Root birakmaya calisiyorlar. Ya da twrp.

Oyla:

serhankocak

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serhan
Cihazım
mi note 10 lite
Meslek
bilgi işlem
Konular
35
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bl kapatmak istememdeki amacım band 20 umudu ve cihazı bul özelliği
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10.3.1 den sonra sanki band 20 düzeldi gibi imei de sorun yaşamayacağımdan eminim o yüzden

Oyla:

kdr_87

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
KADİR
Cihazım
xiomi mi5s
Konular
0
Birde twrp olmadan cihazi sifirladigimizda imei kaybolur deniyor bu nekadar dogru.Sifirlama yapilacaksa twrp ile mi yapilmali

Oyla:

colins

Sch
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Colins
Cihazım
Mi 9se
Konular
4
bl kapatmak istememdeki amacım band 20 umudu ve cihazı bul özelliği
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10.3.1 den sonra sanki band 20 düzeldi gibi imei de sorun yaşamayacağımdan eminim o yüzden

Bootloaderin acik veya kapalı olmasinin band 20 ile bir alakasının olmamasi lazim. Malum işlem yapılırken twrp üzerinden bazi partisyonlar silinip alinan yedekle tekrar upload ediliyor. band20 sorunu ortaya çıkıyor ve band20 tekradab aktif etme yöntemleri de işe yaramıyor. Ve hala çözülemedi.
Hard reset yaparsaniz, imeiler her türlü uçuyor. Normal guncelleme veya fastboot ile rom atarsanız bi sıkıntı olmuyor (denenmiştir ama sorumluluk size aittir.)
Parayi basıp garantili alip kullanmak en mantiklisi ama hala fiyatı cok yüksek.

Oyla:

kdr_87

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
KADİR
Cihazım
xiomi mi5s
Konular
0
Daha once yine imei kayitli mi5s cihazimda bu tur sorunlar yoktu ne guncellemede nede telefonu sifirlamamda herhangi bir sorun olmuyordu.Cihaz yeni diye mi henuz bu tur sorunlar giderilmedi acaba zamanla cozulur sanirim gelistiriciler tarafindan

Oyla:
Üst Alt