Yardım Birkaç sorum olacak curtana (Redmi Note 9s) ile ilgili

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
41
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.5.5.0 (RJWTRXM)
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi Note 9s (curtana)
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba,

Ben Aziz, foruma yeni üye oldum çünkü bugün Redmi Note 9s (2. el) telefon aldım. 2016 yılından beri rootsuz telefon kullanmadım. Sorularım aşağıda:

1-) Orjinal romu veya bölümlerini (partitions) ayrı ayrı yedekleme imkanı var mı? Hangi programı önerirsiniz?
2-) Xiaomi root atmak için (bootloader kilit açma işlemiden sonra) adb/fastboot yazılımları ile mi Orange Fox veya TWRP mi önerirsiniz?
3-) miatoll romlarını destekliyor diye biliyorum bu doğru mu?

Teşekkürler.

Toorop

F-Xiaomi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
-
Konular
5
Merhaba, hoşgeldiniz
1. soru için cihazı bire bir kullanmadığımdan birşey diyemeyeceğim fakat eşimde Note 9 Pro var ona göre 2. ve 3. sorularınıza cevap verebilirim, Joyeuse ve Curtana miatoll serisine giriyor.
Fastboot ile OrangeFox zip içerisindeki img dosyasını recovery olarak yükleyin, daha sonra OrangeFox zip dosyasını tekrar OrangeFox recovery içerisinden flashlayın, bunun nedeni gerekli eksik dosyaların da sorunsuz şekilde yüklenmesi için diye hatırlıyorum sitesinde yazan kurulum notlarına göre. Resmi desteği olan TWRP yok bu seri için maalesef, OrangeFox güncelleme almaya devam ediyor. OrangeFox yüklemeden önce kuracağınız romun Android sürümüne dikkat edin, en son sürüm sadece Android 12 ve 13 şifrelemelerini destekliyor, Android 11 rom yüklerseniz yükleyebilir fakat verilerinize recovery içerisinden erişemezsiniz. Sitesinde indirme alanında Build Notes kısmında açıklaması mevcut.

Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
41
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, hoşgeldiniz
1. soru için cihazı bire bir kullanmadığımdan birşey diyemeyeceğim fakat eşimde Note 9 Pro var ona göre 2. ve 3. sorularınıza cevap verebilirim, Joyeuse ve Curtana miatoll serisine giriyor.
Fastboot ile OrangeFox zip içerisindeki img dosyasını recovery olarak yükleyin, daha sonra OrangeFox zip dosyasını tekrar OrangeFox recovery içerisinden flashlayın, bunun nedeni gerekli eksik dosyaların da sorunsuz şekilde yüklenmesi için diye hatırlıyorum sitesinde yazan kurulum notlarına göre. Resmi desteği olan TWRP yok bu seri için maalesef, OrangeFox güncelleme almaya devam ediyor. OrangeFox yüklemeden önce kuracağınız romun Android sürümüne dikkat edin, en son sürüm sadece Android 12 ve 13 şifrelemelerini destekliyor, Android 11 rom yüklerseniz yükleyebilir fakat verilerinize recovery içerisinden erişemezsiniz. Sitesinde indirme alanında Build Notes kısmında açıklaması mevcut.
Cevap için teşekkürler, Pitch Black recovery ile ilgili ne düşünüyorsunuz, önerirmisiniz?

Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
-
Konular
5
Cevap için teşekkürler, Pitch Black recovery ile ilgili ne düşünüyorsunuz, önerirmisiniz?
Rica ederim. Daha önce birkaç kez denk geldim, yanlış hatırlamıyorsam TWRP tabanlı diye biliyorum fakat TWRP resmi olarak geliştirilmiyor miatoll serisi için o yüzden port üstüne port mu yapılıyor bilmiyorum. Daha önce hiçbir telefonumda kullanmadım PBRP, şimdi baktım curtana için ve kendi sitesinde en son sürüm 2021 yılı sonunda çıktığı yazıyor. OrangeFox en son sürümü ise 2022 Eylül ayında çıkmış, Android 12 ve 13 desteği mevcut. OFox kullanacaksanız kısa bir not ekleyim, sitesindeki son 3 sürümü(dosya isimlerinde FBE de yazıyor) sadece Android 12 ve 13 için, Android 11 ve öncesi bir rom yükleyecekseniz bu 3 sürümden önceki sürümleri kullanın, sitede indirme sayfasında Build Notes kısmında da yazıyor.

Oyla:
Üst Alt