Bir Kaç Bilgi

dorteks

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi6
Konular
6
Evet arkadaşlar bazılarınız biz bunları biliyoruz diyebileceğiniz, bazı arkadaşlar ise telefonu belki yeni almıştır diyerek başıma gelen ve çözdüğüm sorunları tek tek değineceğim.

1. Telefonun donması veya aşırı derecede lag olayının yaşanması.
- Bu durum eski programlarda olduğunu kanaat getirdim. Yeni çıkan programlar ile lag ve belli bir donma sorunu olmuyor arkadaşlar. Mesele CPU-Z programını kuruyorsunuz ekranı kapatıp açtığınızda bir 10 saniyeye yakın CPU-Z yanıt vermiyor donuyor muş gibi oluyor programdan telefondan değil. Aynı işi yarayan başka bir program Aida ile böyle bir sorun yaşanmıyor.

2. Need For Speed gibi yüksek dereceli çözünürlüklü oyunlarda oyunu kapatıp açılış ekranına dönmesi.
- Bu durumun çözümü arkadaşlar çok enteresan telefonu üstünden aşağı doğru çekerek çıkan menüde (Wi-Fi, Mobil Veri vs... simgelerinin olduğu bölüm) senkronizasyonu kapattığınızda böyle durum karşılaşılmıyor.

3. Güncelleme.
- Böyle bir sorun bende karşılaşmadım bazı arkadaşlar bölge ayarını Hindistan olarak değiştirdiğinde güncellemenin geldiğini söylüyor fakat ben daha farklı bir şey söyleyeceğim. Normal derecede güncelleme gelse dahi hepimizin kaçırdığı bir nokta var veya sizler biliyorsunuz şahsım yeni öğrendi. Bölge ayarını Hindistan olarak getirdiğinizde Xiaomi'nin kendi programlarına güncelleme geliyor. Sistem güncellemesinden bahsetmiyorum direk bazı uygulamalarına güncelleme geliyor. Mesela en son uzaktan kumandaya güncelleme geldi Hindistan olarak yaptığımda. Birde Miu 9'a yükseltenler Mi App simgesi kaldırılmış durumda. Aslında bu uygulama silinmemiş arkadaşlar Hindistan bölge seçtiğinizde bu uygulama simge halinde duruyor ve simgeye tıkladığınızda bir şey gözükmüyor. Onuda hallettim telefonun dilini İngilizce yapınca bu uygulama açılıyor. Şimdi bu neden önemli. Ben o programın üstünde güncelleme aldım. Sistem güncellemesi değil mesela dün ayarlar menüsü güncellendi. Mi App'a girdiğinizde ünlem işareti olarak güncellemeleri sıralıyor.

4. Mi Cloud.
- Mi Cloud üyeliğini açtığınızda aslında açtığınız üyelik pasif. Üyelik açtıktan sonra telefon numarasını tanımlamak gerekiyor. Telefondan tanımlıyorsunuz ama tam anlamı ile problemler çıkabiliyor. Telefon ile tanımladıktan sonra evinizde bilgisayar var ise adresinden girip telefon numaranızı ve şifrenizi yazarak girin size bir kez daha telefon numarasına key yollayacak onuda aktif edin tamamdır.

* Bu durumlar bende çıkan ufak tefek sorunlardı sizlerde çıkmayabilir.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Paylaşım için saol hocam