Yardım Bilgisayar telefonu COM olarak görmüyor

evren77

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
note 10 lite
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global 13.0.1
Telefon Modeli
note 10 lite
Bootloader Kilidi
Açık
Telefona İMEİ atmayı amaçlıyorum. Bootloader kilidini açtım geliştirici seçeneklerinden hata ayıklama açıldı. sonuç olarak rootlandı telefon. adb kodlarını yazıyorum fakat telefon COM olarak görünmüyor bilgisayarda. nasıl yapılacak bağlantı lütfen yardımcı olur musunuz

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Com olarak görme dediğiniz şey cihazı EDL'ye mi almaya çalışıyorsunuz? IMEI için EDL'ye almanıza gerek yok. Hatta alırsanız içinden çıkılmaz sorunlarla boğuşmak zorunda kalırsınız. Kullandığınız IMEI rehberini değiştirin, rehberi yayınlayan sayfayı kapatın bir daha açmayın hatta yayıncısını da dövün. Ya da en iyisi bilen birine yaptırın, bu şekilde olmaz güzelim cihaza yazık etmeyin.

Oyla:

evren77

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
note 10 lite
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İzlediğim videoda root attıktan sonra adb komut satırına sırasıyla;
adb shell
su
setprop sys.usb.config diag,adb
komutlarını yazıyor sonunda aygıt yöneticisinde COM LPT bölümünde telefon görünüyor (COM5) olarak. Sonrasında işleme qpst programıyla devam ediyordu. Note 10 lite modeli biraz farklıymış diye okumuştum internette. Ben de ona özel olan videoyu buldum rehber olarak.

Eğer ki sizin bildiğiniz bir yol varsa yardımınızı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
adb shell
su
komutlarını yazıyor sonunda aygıt yöneticisinde COM LPT bölümünde telefon görünüyor (COM5) olarak. Sonrasında işleme qpst programıyla devam ediyordu. Note 10 lite modeli biraz farklıymış diye okumuştum internette. Ben de ona özel olan videoyu buldum rehber olarak.

Eğer ki sizin bildiğiniz bir yol varsa yardımınızı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
EDL mod farklı bir olay arkadaş yanlış anlamış evet diag port açmanız gerekli.
Telefonu kapatıp açın ve işleme tekrar başlayın port açma işlemi tamamsa bilgisayarda doğru driver olmadığı için sorun yaşıyor olabilirsiniz .

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
adb shell
su

Diag port açmış burası doğru ama sizde driver sorunu var gibi

Oyla:

evren77

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
note 10 lite
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sorun çözüldü çok sağolun sorun drivermış kurulunca düzeldi.

Oyla:
Üst Alt