Soru bilgi edinme forum ailesinden

barisbozan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
jegfost
Cihazım
xiaomi mi 8 lit
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
mıuı global 10,2
Telefon Modeli
mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
merhaba xiaomi ailesi ve üyeleri bende aranıza yeni katıldım 3 hafta filan oldu m 8lite alalı çok güzel bir cihaz gördügüm kadarıyla rom ve castom rom yönünden htc gibi htc ilk piyasaya çıktıgında fazla ilgi görmüştü rom rot twrp gibi kişileştirme yönünden farklı bir yöne sahipti çok kurcalayıp çok ugraştım zamanında ve bilgi sahibi oldum haliyle ama uzun zamandır telefonlarla ilgimi kıstım samsung kulanıcısı olunca şimdi bu forum ailesine sormak istedigim bir kaç sorum var
1 unlock kilidini açamak ne işmize yarar ve açınca cihaz garantiden düşermi
2 glabol ve kararlı rom arasında ne gibi degişikler vardır yada ikiside aynımı sadece isimlermi faklı
3 unclok kilidini açmadan global veya kararlı veya castom romdan yaralabırmıyız

cavaplarınız için şimdiden tşler diler ve yalnış birşey yazdıysam özür delerim forum ailesinden .

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
Ekonomist
Konular
76
1) Kilidi açarsanız root atabilir, rom yükleyebilirsiniz. Delta Servis garantili ise garanti dışı kalmaz fakat yaptığınız bir rom yükleme işleminden ötürü bir problem meydana gelirse garanti dışı kalır. Bildiğim kadarıyla diğer firmalarda kilidi açtığınız anda garanti dışı kalır.
2) Global Kararlı Rom veya Global Beta Rom olmak üzere iki çeşit rom vardır. Bu romlardan birisinde (beta) haftalık test güncellemeleri gelir. Diğerinde ise ayda bir kere güncelleme gelir. Beta yeni özellikleri daha önceden alır.
3) Bootloader kilidini açmadan beta roma geçiş yapabilirsiniz ancak geri dönmeniz için kilidinizi açmanız gerekir. Normalde geri dönüş Oreo'da vardı ama Pie sürümünde kimse geri dönüş yapamadı. Custom romlardan ise faydalanamazsınız.

Oyla:

barisbozan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
jegfost
Cihazım
xiaomi mi 8 lit
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1) Kilidi açarsanız root atabilir, rom yükleyebilirsiniz. Delta Servis garantili ise garanti dışı kalmaz fakat yaptığınız bir rom yükleme işleminden ötürü bir problem meydana gelirse garanti dışı kalır. Bildiğim kadarıyla diğer firmalarda kilidi açtığınız anda garanti dışı kalır.
2) Global Kararlı Rom veya Global Beta Rom olmak üzere iki çeşit rom vardır. Bu romlardan birisinde (beta) haftalık test güncellemeleri gelir. Diğerinde ise ayda bir kere güncelleme gelir. Beta yeni özellikleri daha önceden alır.
3) Bootloader kilidini açmadan beta roma geçiş yapabilirsiniz ancak geri dönmeniz için kilidinizi açmanız gerekir. Normalde geri dönüş Oreo'da vardı ama Pie sürümünde kimse geri dönüş yapamadı. Custom romlardan ise faydalanamazsınız.[/QUOTE

Bilgilendirme için tşkler dilerim peki beta nasıl yüklerim vede beta mı güzel global kararlı rom mu güzel ?

Oyla:

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
Ekonomist
Konular
76
Bilgilendirme için tşkler dilerim peki beta nasıl yüklerim vede beta mı güzel global kararlı rom mu güzel ?
Mi 8 Lite forumundaki sabit konuda her şey yazıyor. Beta mı kararlı mı güzel derseniz size kalmış derim.

Oyla:

barisbozan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
jegfost
Cihazım
xiaomi mi 8 lit
Konular
12