Bildirim sesi seviyesi ve Mesajlarda isim çıkmama sorunu hakkında

Cery

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Cahit
Cihazım
Mi5s
Meslek
Eczacı
Konular
13
yardım talebi değil aslında ama yardımımız dokunabilir diye bu konuyu açayım dedim.

15 20 gündür miui kullanıyorum. ilk tanışmam bu.
baya hoşuma gitti aslında. 2 sorunum vardı şimdiye kadar. mübarek bayramın 1. günü Allah'ın da yardımıya hallettim. benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar da olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.

ilki bildirim sesi konusuydu.

ses ayarlarından ringtone&notification sesi sonda olmasına rağmen whatsapp ve mesaj seslerini duyamayacağım kadar düşüktü. farklı sesler denememe rağmen sesi bir türlü arttıramıyordum.

çözümü gayet ilkel ve basitmiş

bildirim sesi seçtiğimiz listeye gidiyoruz. herhangi bir sese dinlemek için dokununca o ses çalarken telefon ses açma ve kısma tuşlarıyla istediğimiz seviyeye ayarlıyoruz ve tadaaaaa. bildirim sesi seviyesi zil sesinden bağımsız olarak değişti.

gelelim 2. probleme. malum bayram mesajları geldi durdu tüm gün. her mesajlara girdiğimde saniyenin 10 da biri süresinde isimler görünüp geri numara şekline dönüyordu. altta isim yazmayan mesajarın kimden geldiğini öğrenebilmek için en az 3er 4er kere mesajları kapat aç yapmak zorunda kaldım. şimdi diyebilirsiniz reply sms kısmından yaz gitsin kimse kim diye. ama kazın ayağı öyle değildi malesef. sms paketi olmayan ben sms olarak gelen mesajları whatsapp üzerinden cevaplamak zorunda kalıyordum. batsın bu dünya modundayken çözüm aramaya başladım. google hesabımı yeniden tanımladım olmadı. xiaomi hesabımı aynı şekilde yaptım yok. nette çince sayfalara kadar gittim ararken cevabı. sonunda ingilizce bi sayfada buldum.

miui işletim sistemi numaraları +90xxx şeklinde arıyormuş meğersem. ben de takıntılı adamım vesselam. kaydettiğim numarada +90 ibaresi kesinlikle yazmaz. neyse düzelteyim derken baktım 300 400 numara tek tek yapmakla bitmez. onun da çaresini buldum number fixer

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maplekeycompany.apps.numberfixer&hl=tr

yukarıdaki adresten telefona indiriyorsunuz. bölge kodu ekleme kısmına girip baştaki sıfır dahil 11 haneli numaraları aratıyorsunuz. (evet program kendi arıyor :D)

bi alt satırda başına ne ekleneceğini yazıyorsunuz. (bu noktada dikkat. ben baştaki sıfırı unutup +90 yazdım. bi baktım tüm numaralar +9005xxxx şeklinde. sonra yeni baştan yapmak zorunda kaldım. kısaca ben yandım siz yanmayın) +9 eklemeniz yeterli. program işini bitirince sorunsuz mesaj ve arama kaydı sayfasına kavuşuyorsunuz.

üslubum biraz ilginç gelebilir ama napiyim içimden geldiği gibi yazıyorum. umarım benimle aynı dertten muzdarip arkadaşlara yarımcı olur :D

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam izninizla ikinci sorun için ben de bir tavsiye yazayım.

Telefon/ayarlar/tele konumlama altından ilgili ayarları açarak da ülke kodu otomatik eklenebiliyor :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

@Cery, bildirim seslerini wsm modülü olan mi-tools ile sistem selerinden ayırabiliyorsunuz. Tabi bazı romlarda wsm sorun çıkarıyor. Wsm konusu forumda var.

Sorunlara kendinizce çözümler üretmeniz ve diğer üyelerle paylaşma isteğinizden dolayı tebrik ediyorum. İkinci sorun için keşke arama yapmış olsaydınız.

Oyla:

Cery

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Cahit
Cihazım
Mi5s
Meslek
Eczacı
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@cantara hocam benimki biraz uzun olmuş ama olsun sıkıntı yok. Paylaşmak esastır

@proton252 hocam anlattıklarım benim gibi giriş seviyesindeki kullanıcılar için aslında. Derinine inince bi sürü çözüm bulunabilir tabi. Wsm olayına benim kafam hâlâ basmadı mesela :)

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Oyla:

esahin05

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emre
Cihazım
Discovery
Konular
1
Cvp: Bildirim sesi seviyesi ve Mesajlarda isim çıkmama sorunu hakkında

Mesaj Numaraları sornu çok işime yaradı çok sağol

Oyla:

Cery

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Cahit
Cihazım
Mi5s
Meslek
Eczacı
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rica ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Oyla:

hamunpatra

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
9
Ynt: RE: Bildirim sesi seviyesi ve Mesajlarda isim çıkmama sorunu hakkında

cantara' Alıntı:

Telefon/ayarlar/tele konumlama altından ilgili ayarları açarak da ülke kodu otomatik eklenebiliyor :)

Telefon ayarlar konumlama diye bir şey yok telefonda

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

hamunpatra pid=6367 dateline=1406707582' Alıntı:
cantara pid=6345 dateline=1406581123' Alıntı:

Telefon ayarlar konumlama diye bir şey yok telefonda

Ayarlar uygulaması değil hocam çağrı yaptığımız telefon uygulamasının ayarları altında olması lazım...

Oyla:

zulkarneyn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
fatih
Cihazım
Mi13t pro
Konular
4
İsism çıkmama olayını sayenizde hallettim...fakat bir mevzu daha vardı onu nasıl hallederiz bilmiyorum
:)

Kilit ekranindayken Gelmiş olan çağrı ve mesajların isimlerini görmek için kilit ekranindayken ortaya basili tuttuğunda mesajı gönderenin yada çağrıyı bırakmanın ismini alakasız olarak farklı bir kayıt gösteriyor:(

Oyla:

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42

zulkarneyn pid=6409 dateline=1406795756' Alıntı:
İsism çıkmama olayını sayenizde hallettim...fakat bir mevzu daha vardı onu nasıl hallederiz bilmiyorum
:)

Kilit ekranindayken Gelmiş olan çağrı ve mesajların isimlerini görmek için kilit ekranindayken ortaya basili tuttuğunda mesajı gönderenin yada çağrıyı bırakmanın ismini alakasız olarak farklı bir kayıt gösteriyor:(

Evet bu sorun uzun zamandır farklı temalarda var fakat orjinal temada hiç denemedim.
Orjinal temada da aynı sorun varsa rom ile ilgilidir.

Oyla:
Üst Alt