Yardım Bildirim Işığı Sorunu (Düşük Şarj Kırmızı Işık)

Maxpayne53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Max
Cihazım
Mi 5 Pro
Konular
12
Sitede biraz araştırma yaptım benzer örnekte sorunlar var ama tam olarak yaşadığım sıkıntıyı anlatan bir örnek yok. O yüzden yeni konu açıyorum. Eğer aynı konu mevcut ise arkadaşlar silebilirler konuyu.

Telefonum Mi 5 pro. Şu anda en son global developer sürümü yüklü. Telefonu ilk aldığımda global stabil sürümü yüklüydü. Kilidi kaldırdıktan sonra developer sürümlerini de yüklemeye başladım. Ne zaman başladı emin değilim ama stabil ve hepsi olmasa da bazı developer sürümlerinde de telefonumunda bu sıkıntı yoktu. Bazı developer dememim sebebi hangi sürümden itibaren başladığını bilmediğim için. Ama emin olduğum şey sadece stabil sürümde değil developer sürümlerinde de çalışıyordu o özelliği.

Sıkıntıma gelirsek. Normalde telefonumun şarjı %10'un altına düşünce bildirim ışığı devamlı kırmızı olarak yanıyordu. Tabi öncesinde %20'in altına düşünce pil tasarrufunu aç diye uyarılar geliyor. Lakin %10 altına düşünce kırmızı ışık yanmıyor artık. Bildirim ışığı seçeneklerinde öyle bir ayar yok. Sadece gelen mesaj vs... için ışık rengi seçenekleri var. Onun dışında kırmızı ışık sadece %10'un altında iken telefonu şarja takınca yanıyor. Dediğim gibi normalinde şarja takılı olmadan önce kırmızı ışık yanıyordu.

Şimdi alıştığım için bu özelliğin gitmesi çok kötü oldu. Bazen dalgınlığınıza geliyor ki benim başıma geldi şarjın %10'un altında olduğunu unutmuşum. Telefonu muzik internet vs... için kullanmasam da aramalar gelince açıp cevap veriyorsun. Bir ara %1 falan olmuş tesadüfen gördüm az kalsın kapanıyordu telefonum ki önemli de bir arama bekliyordum. Bir yandan şarj etmeyi nasıl unuttum diye kendimi paralarken diğer yandan da telefon kapanmadan şarja nasıl yetiştiririm diye düşünüyordum. Tamam şarj aletin nerede neden yanında değil gibi yorumlar bekliyorum ama işte insanlık hali oluyor işte.

Velhasıl biraz traji komik bir yazıyla size anlattığım sorunun çözümünü bilen bir arkadaş var mı yada bu bir sorun değil de yeni gelen güncellemeler ile bundan sonra o özelliği kulanamayacağım mı?

eymenygt

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eymen
Cihazım
Mi5 3/64
Konular
3
Cihazı sıfırlayıp dener misiniz bir de? Bahsettiğiniz özelliğin MIUI'da açıp kapama butonu da mevcut değil belki yazılımdaki bir hatadan dolayı olmuş olabilir.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Oyla:

Maxpayne53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Max
Cihazım
Mi 5 Pro
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazı sıfırlayıp dener misiniz bir de? Bahsettiğiniz özelliğin MIUI'da açıp kapama butonu da mevcut değil belki yazılımdaki bir hatadan dolayı olmuş olabilir.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Miui9'a geçtiğimde bütün özelliklerin düzgün çalışması için cihazı sıfırlamıştım. Tamamen sıfır kurulum yaptım cihaza. Bluetooth ile ilgili sıkıntılarımda mevcuttu onlar düzeldi. Ama bu kırmızı ışık sorunu düzelmedi.

Acaba diyorum hani şarj düşükken kırmızı ışığın yanıp sönmesi daha fazla pili bitirir diye bu özelliği kaldırdılar mı? Bu da aklımdan geçmiyor değil.

Oyla:

PURE

PORTAKAL
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra Çağlar
Cihazım
Mi 9T - DaVinci
Meslek
Tekniker
Konular
87
Hocam, eğer dilerseniz Miui Pro Rom'da mevcuttur bu özellik.
Mi 5 için çevirisi yapılmış ve paylaşılmıştır.

Oyla:

Maxpayne53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Max
Cihazım
Mi 5 Pro
Konular
12
Hocam, eğer dilerseniz Miui Pro Rom'da mevcuttur bu özellik.
Mi 5 için çevirisi yapılmış ve paylaşılmıştır.

Miui Pro rom'da var demek ama sürekli olarak güncellenen bir rom mu acaba? Beta sürümlerini yükleyip denemeyi seviyorum. O yüzden kilidi kırdım. Pro rom'da sürekli güncelleniyorsa betaya göre o zaman denemekte fayda var.

Birde o özellik normal şekilde olmasa da bir takım özel ayarlar yapıldıktan sonra açılabiliyor olmalı bu konu hakkında konuşabileceğim bir kişi var mı acaba sitede?

Oyla:

PURE

PORTAKAL
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra Çağlar
Cihazım
Mi 9T - DaVinci
Meslek
Tekniker
Konular
87
Miui Pro rom'da var demek ama sürekli olarak güncellenen bir rom mu acaba? Beta sürümlerini yükleyip denemeyi seviyorum. O yüzden kilidi kırdım. Pro rom'da sürekli güncelleniyorsa betaya göre o zaman denemekte fayda var.

Birde o özellik normal şekilde olmasa da bir takım özel ayarlar yapıldıktan sonra açılabiliyor olmalı bu konu hakkında konuşabileceğim bir kişi var mı acaba sitede?

Hocam, geç cevap için kusura bakmayın. Haftalık sürekli güncelleme alan bir Rom'dur fakat OTA üzerinden değil, yeniden yüklenmesi gerekiyor. Birde Türkçe değildir, çeviri yapılması gerekiyor.
suatsari hocamız 2 haftalık güncelleme verdi, sağolsun. Kendisi müsait oldukça eminim ki çeviri yapacaktır tahminimce. Yani kolay bir iş değil çeviri yapmak. Escobar1945 hocamızın da çeviri ile konusu da mevcut. Fakat ben daha çözemedim (:

Diğer dediğiniz konu için ise yardımcı olabilecek kişi tahminimce cantara hocamızdır. Kendisi çünkü bir dahi (:

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
PURE estağfurullah hocam, bu konuda benden çok daha bilgili arkadaşlarımız mevcut :)

Maxpayne53 hocam Mi5 kullanan arkadaşlar kendi cihazlarında menüyü deneyip daha net bir şey söyleyebilirler zannediyorum. Ben elimdeki cihazlara baktım ve hepsinde bildirim ışığı renk seçenekleri hala duruyor ve düşük bataryada kırmızı renkli olarak yanıyor. Eğer sorun özel olarak sizin cihazınızdan kaynaklanıyor ise xposed yükledikten sonra xmiui modülünü aktif etmeyi deneyebilirsiniz. Bu modül diğer pek çok seçeneğin de yanında düşük batarya uyarılarını ne zaman alacağınızı, bildirim ışığı renklerini vs. düzenlemenizi de sağlıyor. Gerekli ayarlamaları oradan da yapabilirsiniz.

Oyla:

Maxpayne53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Max
Cihazım
Mi 5 Pro
Konular
12
PURE estağfurullah hocam, bu konuda benden çok daha bilgili arkadaşlarımız mevcut :)

Maxpayne53 hocam Mi5 kullanan arkadaşlar kendi cihazlarında menüyü deneyip daha net bir şey söyleyebilirler zannediyorum. Ben elimdeki cihazlara baktım ve hepsinde bildirim ışığı renk seçenekleri hala duruyor ve düşük bataryada kırmızı renkli olarak yanıyor. Eğer sorun özel olarak sizin cihazınızdan kaynaklanıyor ise xposed yükledikten sonra xmiui modülünü aktif etmeyi deneyebilirsiniz. Bu modül diğer pek çok seçeneğin de yanında düşük batarya uyarılarını ne zaman alacağınızı, bildirim ışığı renklerini vs. düzenlemenizi de sağlıyor. Gerekli ayarlamaları oradan da yapabilirsiniz.

Şu an nasıl yapıldığını bilmiyorum ama benim içinde ayrı bir merak konusu oldu. Dediğinizi araştırıp yapmaya çalışacağım. :) Teşekkürler.

Oyla:

d_a_yavuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş Ali
Cihazım
Mi5
Konular
1
İyi akşamlar aynı sorunu bende yaşıyorum. Ne yapmam lazım cantara hocamın bahsettiği xposed yüklemesi nedir nasıl yapılır. Başka çözüm yolu bulan varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Oyla:
Üst Alt