Yardım "Big files" oluşumunu engellemek.

cprogrammer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umit Kabuli
Cihazım
Redmi 8
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Stable v11.0.3
Telefon Modeli
Redmi 8
Bootloader Kilidi
Açık
Sık sık yer sorunu yaşıyorum Cleaner'da 2GB dolayında "big files" işaretleyip siliyorum. Son kullandığım programların, çökenlerin veya güncellenenlerin kopyaları sanıyorum. Big file oluşumunu engellemenin bir yolu var mı?

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
  • 2.1. Kullanılan Dil: miuiturkiye.net Türkçe bir sitedir ve sitemiz üzerinde kullanılan dilin Türkçe olması esastır ancak uluslar arası bir dil olarak kabul gören İngilizce kelimeler Türkçe karşılığı bulunamadığı durumlarda kullanılabilir ve bu kural anadili Türkiye Türkçesi olmayan kullanıcılarımız için esnetilebilir. Yazılarınızın dil bilgisi ve yazım kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz.
Rehber - Forum Kurallarımız | MIUI Türkiye Forumu (miuiturkiye.net)

Oyla:

cprogrammer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umit Kabuli
Cihazım
Redmi 8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben dile önem verdiğim ve saçma sapan Türkçeleştirmelrle karşılaşmamak için İngilizce arayüz kullanıyorum. Orada yazan ifade de "büyük dosyalar" değil "big files". Dikkatt edildi ise Türkiye Türkçesi kullanılarak sorulmuş bir sorudur.

Oyla:

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Kullandığınız programa göre büyük dosya ifadesi değişebilir, kimine göre 20 mb büyük dosyadır kimine göre 50 üstü. Yani engelleyemezsiniz bu android çalışma mantığı ike alakalı.

Size sdmaid programının pro sürümünü öneririm. 8 tl civarı bir şey. Ancak yaptıkları inanılmaz. Sizi dosya seçme derdinden kurtaracak. Son derece güvenlidir. Hiçbir sistem dosyasına dokunmadan telefonunuzda tahmin edemeyeceğiniz kadar yer açar.

Oyla:

cprogrammer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umit Kabuli
Cihazım
Redmi 8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Android'in çalışma mantığnı biliyorum. Windows ve Linux de aynı yöntemi yani RAM belleğin yetmediği yerde sabit belleği kullanır. Ama aynı program bouytunda 5-10 dosya oluşturması bana garip geldi. Daha önce lolipop kullanıyordum Galaxy S4'de, böyle dosyalar oluşturmuyordu. 3GB RAMli Redmi 8 kullanıyorum. Yani RAM daha fazla.

Oyla:
Üst Alt