Soru Beta'da Haftalık Güncellemeler Çok mu Önemli?

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Redmi 5 Plus bu hafta içerisinde elime ulaşacak büyük ihtimalle. Aldığım anda BL kilidini açacağım ve 15 gün bekledikten sonra sırasıyla TWRP, Beta, Magisk, GCam, Dolby Atmos kuracağım.

Merak ettiğim şey Beta'da haftalık güncellemeleri OTA veya full paket indirerek yüklemek zorunda mıyım? Örneğin o anda mevcut son sürümü kursam, önemli bir sıkıntı yaşamadığım takdirde 20-30 gün sonra TWRP üzerinden sürümü güncellesem bir sıkıntı yaşar mıyım? Kota sorunum olmayacak ama okullar başlayacağı için bununla pek uğraşmak istemiyorum. :)

Ayrıca TWRP üzerinden güncelleme yaptığımda Magisk, GCam veya Dolby gibi uygulamalarıma zarar verir mi merak ediyorum. Her güncellemede bunları tekrar kurmam bana zor gelmez ama wipe yapmak zorunda kalmak istemiyorum.

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Cih
Redmi 5 Plus bu hafta içerisinde elime ulaşacak büyük ihtimalle. Aldığım anda BL kilidini açacağım ve 15 gün bekledikten sonra sırasıyla TWRP, Beta, Magisk, GCam, Dolby Atmos kuracağım.

Merak ettiğim şey Beta'da haftalık güncellemeleri OTA veya full paket indirerek yüklemek zorunda mıyım? Örneğin o anda mevcut son sürümü kursam, önemli bir sıkıntı yaşamadığım takdirde 20-30 gün sonra TWRP üzerinden sürümü güncellesem bir sıkıntı yaşar mıyım? Kota sorunum olmayacak ama okullar başlayacağı için bununla pek uğraşmak istemiyorum. :)

Ayrıca TWRP üzerinden güncelleme yaptığımda Magisk, GCam veya Dolby gibi uygulamalarıma zarar verir mi merak ediyorum. Her güncellemede bunları tekrar kurmam bana zor gelmez ama wipe yapmak zorunda kalmak istemiyorum.
Cihazı root yapacağınız için güncellemeler full paket şeklinde gelecek. Her güncellemede magisk ve modülleri tekrar kurmanız gerekli

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294

Aynı romun güncellemesini dirty flash şeklinde yaparsanız, hiç bir sorun ve kaybınız olmaz

Oyla:

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet TWRP'den sonra OTA ile güncelleyemeyeceğimi biliyorum ancak full paket ile değil de indirip SD karta aktararak TWRP'den güncellesem de Root ve uygulamaları kaybeder miyim?

Güncelleyici benden habersiz güncellemeyi kurabilir mi?

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Evet TWRP'den sonra OTA ile güncelleyemeyeceğimi biliyorum ancak full paket ile değil de indirip SD karta aktararak TWRP'den güncellesem de Root ve uygulamaları kaybeder miyim?

Güncelleyici benden habersiz güncellemeyi kurabilir mi?

İndirdiğiniz güncelleme paketini twrpden güncelleyebilirsiniz. Her hangi kayıp yaşamazsınız.

Telefon sizden habersiz güncelleme kuramaz. Twrp olmasa,telefonu normal şekilde kullansanız bile yine sizin izniniz gerek güncelleme için :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Oyla:

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgi vermek için söylüyorum. Güncellemeyi dün OrangeFox Recovery Project (Tema yüklü TWRP de denebilir.) ile full paketi aktararak kurdum. Kurulum sonrasında Magisk, Camera2API gibi paketlerim silinmişti. Paketleri tekrar kurdum. Başka bir kaybım olmadı.

Oyla:
Üst Alt