Soru Beta Rom'dan Global Rom'a Geçiş / Güncelleme Soruları

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Globak 10.2 | Kararlı 10.2.2.0 (ODTMIXM)
Telefon Modeli
Mi 8 Lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar. Birkaç sorum olacak her zaman belirttiğim gibi bu işlerden anlayan bir insan değilim. (Cihazım Mi 8 Lite ; BL:Kapalı Rootsuz cihazım)

1. Şuan global kararlı rom kullanıyorum betaya geçmek istiyorum. Beta rom indirip güncelleme paketi seçimi kısmından güncelleyebilir miyim? Başka bir işleme gerek var mıdır?

2. Sorum ise geçtim diyelim, yine aynı işlemleri gerçekleştirerek Global sürüme dönebilir miyim? Dönemez isem fabrika ayarlarına geri dön dediğimde globale geçebilir miyim?

Şimdiden çok teşekkür ederim waiting~~

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Android sürümü farklı olmadıktan sonra beta stabil arasında guncelleyici üzerinden geçiş yapılabilir

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
otadan yapılan güncelleme haricindeki işlemlerde sıfırlanır diye biliyorum
emin değilim çünkü 6 aydır global rom kullanmıyorum

Oyla:

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Android sürümü farklı olmadıktan sonra beta stabil arasında guncelleyici üzerinden geçiş yapılabilir
Şuan indiriyorum fakat android sürümüyle alakalı birşey göremedim. Farzedelim ki farklı fabrika ayarlarına döndüğümde eski android sürümü ve global rom a geçmiş olur muyum?

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Şuan indiriyorum fakat android sürümüyle alakalı birşey göremedim. Farzedelim ki farklı fabrika ayarlarına döndüğümde eski android sürümü ve global rom a geçmiş olur muyum?

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fabrika ayarları enson hangi romu yuklediyseniz o roma sıfırlar

Oyla:

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Fabrika ayarları enson hangi romu yuklediyseniz o roma sıfırlar
Tüh bu sıkıntı :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizide sürekli rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Şuan baktım android sürümü 8 miş benimde şuan 8. Beğenmezsem yine güncelleyici üzerinden globale geçiş yapabileceğim değil mi? Birde betaya güncelleme geldiğinde kendi güncelleyici üzerinden günceller mi yoksa yine 2 gb yakın dosya indirip kurmamız mı gerekiyor her hafta

Son düzenleme:
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Global derken beta romdan kararlı roma geçişi mi soruyorsunuz? Hem beta hem de kararlı romlar globaldir...

Şu an kullanmış olduğunu kararlı romdan beta roma güncelleyici uygulaması ile geçebilirsiniz. Beta'dan kararlıya geçiş için ise bootloader kilidinizi açarak fastboot ile dönmeniz gerekebilir.

Güncelleyici uygulaması ile geçiş yapılabilmesi için temelde romların aynı android sürümüne sahip olması ve yeni yükleyeceğiniz romun yayınlanma tarihinin o anda kullandığınız romun yayınlanma tarihinden daha sonra olması gereklidir.

Oyla:

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Global derken beta romdan kararlı roma geçişi mi soruyorsunuz? Hem beta hem de kararlı romlar globaldir...

Şu an kullanmış olduğunu kararlı romdan beta roma güncelleyici uygulaması ile geçebilirsiniz. Beta'dan kararlıya geçiş için ise bootloader kilidinizi açarak fastboot ile dönmeniz gerekebilir.

Güncelleyici uygulaması ile geçiş yapılabilmesi için temelde romların aynı android sürümüne sahip olması ve yeni yükleyeceğiniz romun yayınlanma tarihinin o anda kullandığınız romun yayınlanma tarihinden daha sonra olması gereklidir.
Çok yaşayın hocam öyle demek istemiştim betadan kararlıya :) Tamamdır çok teşekkür ederim. Yükledim betayı zaten bakalım neler olcak :)

Oyla:
Üst Alt