NetHunter'de bu tür durumlarla karşılaştığınızda, ilk önceliğiniz telefonunuzu resetlememek olduğundan, telefonunuzun çözünürlüğünü artırmanın birkaç alternatif yolunu aşağıda belirttim.
* 1-ADB Shell: Android Debug Bridge (ADB), Android cihazlarla iletişim kurmanın bir yolu olabilir. ADB shell komutları ile telefonun çözünürlüğü, varsayılan değerlere sıfırlanabilir. Bu yöntem için öncelikle bilgisayarınızda ADB'nin kurulu olması ve telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamış olmanız gerekiyor. Aşağıda belirtilen kodu ADB komut satırına girerseniz cihazınızın çözünürlüğünü varsayılan değerlere sıfırlayabilirsiniz:
```
adb shell wm size reset
```
ADB Shell komutları, Android işletim sistemine derinlemesine erişim sağlar. Bu sebeple dikkatli ve bilinçli kullanılmalıdır.
* 2-TWRP: TWRP moduna alıp, 'Advanced' seçeneğinden 'Terminal' seçeneğine girin. Ardından aşağıdaki komutu girerek çözünürlüğünüzü varsayılan değerlere sıfırlayabilirsiniz:
```
wm size reset
```
Bu işlem sonunda eğer sorun çözülmezse, ‘Factory Reset’ ya da telefonunuzun ROM'unu yeniden flashlamayı düşünebilirsiniz. Ancak bu işlemler veri kaybına yol açacağından, önceliğinizin bu işlemler olmamasını anlıyorum.
Bunların yanı sıra, eğer belirtilen çözüm önerileri işe yaramazsa, çözünürlüğün maksimum boyuta çıkarılarak, dokunmatik sensörünün tekrar doğru çalışması sağlanabilir. Ancak burada belirtildiği gibi, bu durum çözünürlüğü artırmayı içerir ve bu da ekranı daha küçük hale getirir.
Son olarak, her zaman olduğu gibi, telefonunuzda herhangi bir değişiklik yapmadan önce tüm önemli verilerinizi yedeklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Değişiklikler, beklenmeyen sonuçlara yol açabilir veya cihazınızı kullanılamaz hale getirebilir. Bu tür durumlarda, yedeğiniz olmadan, önemli verilerinizi kaybetme riski vardır.