- Adım
- Serdar
- Cihazım
- RN 12 Pro
- Meslek
- Reklam Op. Uzmanı
- Konular
- 35
Arkadaşlar selam. Hep teknoloji konuştuk bu zaman kadar ama pandemi döneminde maalesef ki bel kayması ile karşı karşıyayım. 3 farklı doktora gittim ikisi özel ve profesör olmak üzere önemli hocalar bunlar. Pars kırığı (resimde mevcut) denen bir olay gelmiş başıma. Buna bağlı da bel kayması oluşmuş. Hocaların üçü de bel kaymasının çok ciddi boyutta olmadığını belirtti. Egzersiz ve ilaç tedavileri verdiler şu ana kadar. Yaklaşık 3 aydır egzersizleri düzenli bir şekilde yaptım. İlaçlarımı da aldığımda sorunsuz şekilde günlük yaşantıma devam edebiliyorum. Ama ilaç içmekten midem mahvoldu diyebilirim. İlacı bırakınca 2 gün içerisinde yeniden özellikle bacaklarımda ve kalçalarımdaki kas gruplarında ağrılar başlıyor. Ben de konu ile ilgili baya araştırma yaptım ve enjeksiyon tedavisini gördüm. Çevremde yapanlar da var. Fayda görmüşler. Son gittiğim Prof. Dr.'a "Epidural Steroid" tedavisini sordum. Yaptırmanı tavsiye ederim dedi. Faydasını kesinlikle görürsün dedi. Bu arada epidural steroid enjeksiyon tek seferde belde sorunlu olan ilgili alana steril ortamda enjekte yöntemi ile yapılıyor. 6-24 ay gibi bir süre için ağrılara son veriyormuş. Ben de bu dönemde egzersizlerime devam edip bu illetten kurtulabilirim diye düşündüm. Tabi bu iş maliyetli bir olay maalesef ki. Özel hastanelerde 2000-3000 TL civarında yapılıyor. Konu ile ilgili çevresinde yaptırmış olan veya kendi deneyimlerini aktaracak veya fayda görmüş olanlar yorum yapabilirse çok sevinirim. Her şey için şimdiden çok teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim herkese.