Yardım Batarya

zazaibo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Gmd elite
Konular
2
beklemede çok şarj yiyiyor naptiysam duzeltemedim batarya istatistiklerinide sifirliyamadim yeniden denemek icin aksam %80 de biraktim sabah %60 a kadar duşmüs batarya kalibrasyonuda denedim bi işe yaramadı.Batarya cikmiyor telden.3 ay once servise vermiştim degiştirmişlerdi bataryayı suan batarya bana aksama kadar dayaniyo ama oncekinden baya az.Ne yapmamı onerirsiniz

Sasuke Uchîhâ

Premium Üye
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur Can
Cihazım
GM Elite
Konular
43
Batarya kalibrasyonu yapmayı denediniz mi hocam?

Oyla:

İhaleci

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İhaleci
Cihazım
Artık Yok
Meslek
Grafiker
Konular
9
Değerli arkadaşlar benim telefon Mİ4 4G-LTE şuan kullanmaktayım cihazdan memnunum. Lakin telefon beklemede çok şarj yemesi benimde canımı sıkıyor. Bu konuda yetkili arkadaşların bir açıklama yapacağını düşünüyorum. Fakat batarya kalibrasyon ayarına pek inanmıyorum. Batarya kalibrasyon ayarı diye bir şey yoktur bana kalırsa. Bu sadece bir kaç kişinin efsaneleştirdiği olaydır. Eyer batarya kalibrasyon ayarı diye bir mevzu varsa kanıtları ile birlikte açıklamanızı rica ederim. Başka türlü bu batarya kalibrasyon olayı efsaneden ibaret olur olmaktadır.

Oyla:

Ahmet GÖLCÜ

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ahmet
Cihazım
mi4lte
Konular
0
merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum daha önceleri gayet güzeldi ancak bir kaç gündür batarya fazla hızlı bitiyor birde telefonun ekranı arada donuyor anlam veremedim takılmalar oluyor telefonu yeniden başlatıyorum düzeliyor ancak bir süre sonra tekrar oluyor daha 3 ay falan oldu alalı bu kadar çabuk sorunlar çıkarması üzdü

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
zazaibo hocam cihazınız görebildiğim kadarıyla GMD. Hanig romu kullanıyorsunuz? Direk rom yapımcısıyla irtibata geçmeniz daha hızlı bir çözüm bulmanızı sağlayacaktır.

@ihaleci nadiren de olsa bazı durumlarda batarya kalibrasyonu işe yarayabiliyor hocam. Bu tarz sorunlarda değil ama batarya yüzdesinin hatalı gösterilmesi gibi bazı ender durumlarda tavsiye edilebilmekte. Ama elbette yazdıklarınız temel olarak doğru. Bir zamanlar bunla ilgili içerisinde google açıklamalarının testlerin kullanıcı deneyimlerinin vs. bulunduğu bir makale hazırlamıştım. Eğer bulabilirsem sizinle linki paylaşayım.Ama özetle söylemek gerekirse Android 4.0 zerindeki sürümlerde zaten her yeniden başlatmada kendiliğinden batarya kalibrasyonu yapıyor :)

Ahmet GÖLCÜ hocam cihazınızda hangi sürümü kullanıyorsunuz? Root yaparak root izni isteyen uygulamalar yüklediniz mi?

Oyla:

koraygundogdu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
KORAY
Cihazım
note pro
Konular
9
Arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum. fakat şöyle bir yöntem denedim deneyin sizde. telefonu açık bir şekilde şarj edin %100 olduktun sonra cihazı kapatıp 1-3 saat arası tekrar şarj edin. o da bittiğinde cihazı açın 2-5 dakika hiç bir şey yapmadan bekleyin ardından tekrar cihazı kapatıp 30 dakika kadar şarj edin. bu uygulama pili tamamen dolduruyor. bu yöntem ile batarya kalibre oluyor.

Oyla:

Ahmet GÖLCÜ

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ahmet
Cihazım
mi4lte
Konular
0
cantara hocam orijinal stabil 7.1.1.0 rom yüklü aldıktan sonra bir sefer güncelleme gelmişti o kadar başka hiç bir değişiklik yada root yapmadım root gerektiren bir uygulamada kurmaya çalışmadım standart bir kaç oyun ve uygulama mevcut 9gbtı boş hatta telefonumun

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara hocam orijinal stabil 7.1.1.0 rom yüklü aldıktan sonra bir sefer güncelleme gelmişti o kadar başka hiç bir değişiklik yada root yapmadım root gerektiren bir uygulamada kurmaya çalışmadım standart bir kaç oyun ve uygulama mevcut 9gbtı boş hatta telefonumun

Hocam ilginç bir sıkıntı... Normalde bu yazdığınız sıkıntılar çoğu zaman sistem dosyalarıyla oynanmasından veya yüklenen uygulamaların uyumsuz olmasından kaynaklanır. Eğer çok rahatsız ediciyse cihazınızda bulunan verilerin yedeklerini alıp yeniden kurulum yapmanızı öneririm.

Oyla:

Ahmet GÖLCÜ

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ahmet
Cihazım
mi4lte
Konular
0
düzelmedi ekrandaki takılma devam ediyor farkettiğim bir şeyi daha söyleyeyim ekran kilini açınca 1-2 sn takılıyor sağa solo gitmiyor yeniden başlatmazsam bu takılmalar bitmiyor ara ara yapıyor ekran kilini kapatıp açarken sürekli dediğim oluyor her açmada takılıyor... telefonu formatladım bu arada ama değişmedi durum

Oyla:
Üst Alt