Sohbet Batarya sağlığı hakkında

Numan2094

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Poco x3 pro ;)
Konular
29
Arkadaşlar internetde gezinirken çoğu sayfalarda şu bilgiyle karşılaştım.Eski telefonlardaki bataryalar düzgün kullanılabilmesi için ilk başta 24 saat şarj edilirdi yeni nesil telefonlardaki bataryalar (li-on ve li-po) için bu geçerli değil ama yeni nesil telefonların bataryaları düzgün ve sağlıklı çalışabilmesi için ilk alındıklarında 6 saat şarj edilmesi gerekiyor denmiş.Bu bilgi doğru mu ? Bu konu da bilgisi olan ve tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi ?

Numan2094

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Poco x3 pro ;)
Konular
29
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu konuya göz atabilirsiniz hocam​
Konuya göz attım bunları daha önceden biliyordum kardeşim ama nede olsa tekrardan bana hatırlattığın için teşekkür ederim ama kafamda kalan tam anlatılmayan bir sorun var.Elimdeki telefon redmi note 8 i alalı hemen hemen 5 ay oldu.İlk aldığım da da geçen süre zarfında da hiçbir zaman 6 saat boyunca şarj etmedim.Ama çoğu internet sitelerinde ilk aldığınızda telefonu 6 saat şarj etmenizi öneririz diyorlar

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Hocam eski telefonların pili öyle idi. Yanlış hatırlamıyorsam bu kural nikel-kadmiyum piller için geçerli . Yani Nokia 3310 gibi telefonlar için geçerliydi.

Numan2094

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Poco x3 pro ;)
Konular
29
Hocam eski telefonların pili öyle idi. Yanlış hatırlamıyorsam bu kural nikel-kadmiyum piller için geçerli . Yani Nokia 3310 gibi telefonlar için geçerliydi.
Dediğiniz doğru hocam bir yanlışlık yok ama o telefonlar için 24 saat şarj olması gerekiyordu.Yeni nesil lityum pillerinde ilk alındığında 6 saat gibi bir süre şarj edilmesi lazım diyorlar ondan dedim

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Dediğiniz doğru hocam bir yanlışlık yok ama o telefonlar için 24 saat şarj olması gerekiyordu.Yeni nesil lityum pillerinde ilk alındığında 6 saat gibi bir süre şarj edilmesi lazım diyorlar ondan dedim
Hocam batarya %100 olunca kesiyor şarjı. Boşuna şarjda bekletmis olursunuz telefonu

Numan2094

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Poco x3 pro ;)
Konular
29
Hocam batarya %100 olunca kesiyor şarjı. Boşuna şarjda bekletmis olursunuz telefonu
Bende sizin gibi düşünüyorum ama bu bilgi kafamı karıştırdı.Ayriyetten telefon %40 ların altına düşünce ekranı kilitleyip 30 dk bolta dursun sonra kilidi açayım %3 inmiş oluyor.Ama şarj %40 üstünde olduğu zaman isterse 10 saat ekran kilitli boşta dursun anca %1 yiyor.Aklıma da takıldı acaba telefon %30 luk %40 kalan şarjını düzgün bir biçimde kullanamıyor mu diye

Üst Alt