Çözüldü Batarya Sağligi hakkinda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AhmetYldz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmem
Telefon Modeli
Mi8 lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadaslar merhaba telefonu alali 3 hafta oldu cok begendim. Kız gibi titiz bakmak istiyorum :D Sarjda telefona bakmam lazimmi batarya konusunda hassas davranmak istiyorum. Pubg mobile telefon şarjdayken oynamiyorum ama normalde kullansam sarjda sorun olurmu?
Son olarak da günde 2 kez sarj ediyorum bitmeden takiyorum yani pubg oynadigim icin saatlerce o yuzden 2 kere takiyorum bu pili yorar mi?

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Arkadaslar merhaba telefonu alali 3 hafta oldu cok begendim. Kız gibi titiz bakmak istiyorum :D Sarjda telefona bakmam lazimmi batarya konusunda hassas davranmak istiyorum. Pubg mobile telefon şarjdayken oynamiyorum ama normalde kullansam sarjda sorun olurmu?
Son olarak da günde 2 kez sarj ediyorum bitmeden takiyorum yani pubg oynadigim icin saatlerce o yuzden 2 kere takiyorum bu pili yorar mi?
Öncelikle sarjda kullanım yapmamanız tavsiye ederim. Diğer bi konu ise telefon sıcakken şarja takmayın önce soğumasını bekleyin derim. Tabi soğuması için buzdolabı gibi bi yere koymayın da.

Oyla:

AhmetYldz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle sarjda kullanım yapmamanız tavsiye ederim. Diğer bi konu ise telefon sıcakken şarja takmayın önce soğumasını bekleyin derim. Tabi soğuması için buzdolabı gibi bi yere koymayın da.

Tesekkur ederim hocam tavsiyelerine uyacağim..

Oyla:

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Öncelikle ilk iki üç şarjını %0 ve %100 değerleri arasında kullanın. Yani tam şarj edin ve tamamen tüketin. Bataryanın maksimum ve minimum voltaj değerleri sisteme yerleşecektir muhtemelen. Sonraki şarjlarınızı ise %20-%80 arasında yapmaya özen gösterin veya %10-%90. Böylece voltaj farkları daha az kalacağı için bataryanın ömrü daha uzun olacaktır. Uzun şarj etme sürelerinden kaçınmak adına telefonu şarjdayken kullanmayın. Gece telefonu şarja bırakmayın. Her ne kadar şarj soketindeki chipset şarj etme işlemini şarj %100 olduğu vakit durduracaksa da arkaplan işlemleri nedeniyle telefon şarjı düştüğünde gece boyu ufak ufak şarj işlemleri olacaktır. Bu da uzun süreli şarj gibi olacağından bataryanın kullanım ömrünü azaltabilecektir. Ayrıca acil ihtiyacınız olduğu zaman şarja tak-çıkar işlemleri bataryaya zarar vermeyecektir, bu işlemi ihtiyaç halinde yapabilirsiniz. Asıl sıkıntı çok uzun süreli şarjlardır unutmayın, şarjdayken telefonu kullanmamaya özen gösterin. (Gerekirse şarjdan çıkarıp kullanın sonra tekrar şarja takın.) Tüm bilgim bu kadar, yanlışım var ise düzeltin :)

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Telefonunuzu :
  • Her zaman Orjinal Şarj Cihazı kullanmanızı
  • %15-20 altına düşmeden şarj etmemenizi ,
  • Şarj olurken telefonunuzu kullanmamanızı ,
  • bayon hocamızında belirttiği üzere soğumadan şarj etmemenizi
  • Şarjınız %100 e ulaştıktan sonra daha fazla şarjda bırakmamanızı
  • 3-4 ayda bir şarjınızı tamamen bitirip , cihazınız kapalı iken %100 e kadar şarj etmenizi tavsiye ederim.
Peocawe hocamızın hazırlamış olduğu rehber tadındaki konuyu alttaki bağlantıya tıklayarak incelemenizi şiddetle tavsiye ederim. :)
İpucu - En Doğru Şekilde Batarya Kullanım Rehberi [Doğru Bilinen Yanlışlar]

Oyla:

AhmetYldz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok tesekkür ederim yanlislarim varmis duzelticem sayenizde.. Konuyu kilitleyebiliriz ..☺️

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt