Çözüldü batarya kullanımı ve şarj hakkında bilgilendirme yardımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dervis55

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
mi 8
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
kararlı miu 10
Telefon Modeli
mi 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar belki daha önce açılmıştır fakat bulamadım ve tam olarak bu konu ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyorum. Yeni cihazlarda şarj etme bataryayı kullanma nasıl olmalıdır yani şarj bittikten sonra takıp dolar dolmaz çıkartmalı mıyız yoksa istediğimiz zaman mı takmalıyız yoksa geceden şarja takıp sabah kalkınca mı şarjdan almalıyız veya çok oyun oynamak bataryayı yıpratıyormu bu soruların cevaplarını merak ediyorum bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum :)

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
gece şarja takıp sabaha kadar durması pek tavsiye edilmiyor çünkü elektrik kesintileri olabiliyor kısa devre yapıyor ve bu bataryada şişmeler yapıyor bu yüzden gece şarjda bırakmamak lazım benim bataryam bu yüzden şişmişti . oyun oynamak bataryayı yıpratmaz fakat şarjdayken oyun oynamak zararlı hem telefon hem batarya için aşırı sıcak olmamalı. genel kullanımda ise yüzde 20'ye geldiği zaman şarja takıp 85 de 90 da şarjan almak lazım bazı yapılan araştırmalara göre bataryayı her %100 doldurduğumuzda ömründen bir çizgi azalıyor o yüzden mesela ben 90 da 95 de çekiyorum 80 az geliyor genelde 95 te. Benim kullanımım bu şekilde

Oyla:

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Daha önce defalarca yazılıp çizilen bir konu smoking~~

Batarya uzmanlarına göre li-po batarya kullanan cihazın batarya performansını yüksek tutmak için;

- Şarjı %15 - %20 altına düşürmeyin,
- Sık sık şarj edin ve önerilen skala bataryayı %50-%70 arası kullanmak,
- Söylenene göre %90 üzeri şarj (tam kapasite) bataryayı strese sokuyor.
- Tam dolum sonrası cihazı şarjda bırakmak bataryayı daha çok strese sokacaktır.
- Kalibrasyon dengesini korumak için 3 - 4 ayda bir bataryayı tam bitirip doldurmanız yeterli.

Oyla:

Dervis55

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
mi 8
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ediyorum yardımlarınız ve paylaşımlarınız için arkadaşlar :)

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt