Yardım Batarya değişimi arka kapak açılmıyor

ceka16

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
celal
Cihazım
mi 13 ultra
Konular
7
Arkadaşlar merhaba ekran sürem 3 yılın sonunda 5 saat in altına indi, bir tane deji aldım ama ne yaptıysam arka kapağı açamadım ve elimde kalır diye bıraktım. Videolarda çok kolay açıyorlar, saç kurutma Makinesi tutuyorum banamisin demiyor ısı mı yetersiz geliyor acaba aranızda fikir verecek varmı yoksa telefoncuya mi götüreyim

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Arka kapağı biraz ısıtın.
Elinize kredi kartından daha ince bir plastik parçası alın. (ilaç filmlerinin kenarları iş görebilir veya Pet şişeden bir kısım alabilirsiniz)
Genellikle üst kısımda ince bir aralık olur oradan girip tam tur biraz rahatlatın.
Ardından tekrar ince plastik ile biraz kaldırıp kredi kartı gibi biraz daha kalın bir ürünle yavaşça kaldırın. Kapak hiç açılmadıysa içinde siyah bir yapışkan olacaktır o kısımlara denk getirdikçe rahatlar açılır.

Tornavida kullanmadan batarya değişimi olmuyor bir çok modelde. Yeterli aletiniz veya bilginiz yoksa ücretli yaptırmak daha iyi olabilir.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Açıkçası ben arka kapağı ilk açtığım zaman yarım saat uğraştıktan sonra telefoncuya götürmüştüm. Isıtmak için küçük metal bir ped üzerine yerleştirmişti. Biraz bekleyelim demişti ve o arada çay içmiştik. Bir kaç dakika sonra eliyle kapağı ayırmıştı, peçeteyle de eski yapıştırıcı kalıntılarını silip tertemiz telefonu vermişti :)

Bence hiç uğraşmayın o ısıtıcı pedler çok işe yarıyor.

ceka16

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
celal
Cihazım
mi 13 ultra
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlaç blisteri denedim, falcata bile sokmaya çalıştım olmadı, telefoncuya götüreceğim, keşke şu sökülebilir kapaklar geri gelse

Üst Alt