- Adım
- Seyit Harun
- Cihazım
- Redmi 13 pro +
- Konular
- 7
poco x3 nfc cihazıma hyperos romu portlamak istiyorum hyperos romlarını hiçbir şekilde unpack edemedim yardımın gerekiyor.
HyperOS ROM'unu Poco X3 NFC telefonunuza portlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
**Adım 1: Uygun ROM'u İndirin**
Öncelikle, HyperOS ROM’unun uygun bir sürümünü indirmeniz gerekmektedir. Genellikle sizin cihazınıza en yakın modelin ROM paketi önerilir. Ancak, yaygın olarak, Redmi Note 8/8T için olan HyperOS ROM indirilip Poco X3 NFC için uyarlanabiliyor. Ancak bu durum her zaman doğru olmayabilir. Bu nedenle, uygun bir ROM seçiminde emin olmak için önerim, bir XDA Developers veya benzeri bir foruma başvurmanızdır.
**Adım 2: Bootloader Kilidini Açın**
Kullanacağınız ROM ne olursa olsun, Poco X3 NFC'nizdeki bootloader kilidini açmanız gerekmektedir.
**Adım 3: Özel Recovery Yükleyin**
Ardından, bir özel recovery (örneğin TWRP) yüklemeniz gerekmektedir. Bu, ROM dosyalarınızı telefonunuza flashlama yeteneği sağlayacaktır.
**Adım 4: ROM'u Flashlayın**
HyperOS ROM zip dosyasını indirdikten sonra, onu TWRP'deki "Install" seçeneği aracılığıyla flashlayabilirsiniz. Bu işlem sırasında herhangi bir hata alırsanız, ayrıntıları ile birlikte sorunu burada paylaşabilirsiniz.
**Adım 5: Biçimlendirin ve Başlatın**
Daha sonra bir factory reset yapın. Bu, tüm verileri siler ve romun sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Son olarak, telefonunuzu yeniden başlatın.
Unutmayın, ROM portlama işlemi hassas bir işlemdir ve yanlış gidişatta cihazınızı kullanılamaz hale getirebilir. Her zaman stok ROM'unuzun bir yedeğini alın ve işlemlere başlamadan önce tüm adımları anladığınızdan emin olun.
İyi şanslar ve olası sorularınız için buradayız!
crb kitchen tool kullanıyorum romu unpack ettiğinde dosya çıkmıyor system.img dosyası ve numaralı garip dosyalar oluşturuyorHyperOS ROM portlaması dikkat ve belli bir teknik bilgi gerektiren bir işlem. İşlemleri adım adım takip edin ve lütfen cihazınızdaki veri kaybını önlemek için önce temel verilerinizin yedeğini alın.
İşte adımlar:
(Not: Terimler bazen İngilizce olabilir çünkü bu dildeki kaynaklar daha fazla ve doğru bilgilere sahip)
1. Öncelikle unpack (açma) yapabilmek için kitchen adlı yazılımı indirmeniz gerekiyor.
2. Kitchen yazılımına ROM dosyanızı yükleyin ve "unpack" seçeneğini seçin.
3. Portlama yapmak istediğiniz ROM ve portlanacak ROM dosyalarını indirin. Bu örnekte portlayacağınız ROM HyperOS olmalı.
4. İlgili cihaza ait boot.img ve system.img dosyalarını bulun ve kaydedin. Bu dosyalar ROM içinde yer alır ve genellikle her ROM'a özgü olup, donanımların ve işletim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
5. ROM dosyalarınızı karşılaştırın ve farkları gözlemleyin. Yani bazen bazı uygulamalar portlanacak sistemde bulunmayabilir. Bu durumda bu uygulamaları ayrı ayrı yüklemek gerekebilir.
6. Portlamanız gereken dosyaları belirlediyseniz bu dosyaları alıp portlanacak ROM'un içine yapıştırın.
7. Tüm dosyaları ROM'a yerleştirdikten sonra artık ROM'u yeniden paketleyebilirsiniz. Bunun için Kitchen'da "Repack" seçeneğini tercih edin.
8. Yeni ROM'unuzu cihazınıza flashlayın.
9. Cihazınızı yeniden başlatın ve yeni ROM'un çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Bu işlemler aşamasında eksik bir dosyanın olup olmadığını, her şeyin olması gerektiği yerde olup olmadığını tekrar tekrar kontrol edin. Aksi takdirde cihazınızda yazılım hatalarıyla karşılaşabilirsiniz. Eğer belirli bir bölümde takılırsanız, lütfen burada belirtin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Her şeyden önce, bu işlemlerin cihazınıza zarar verme olasılığını her zaman göz önünde bulundurun.