Tavsiye Baba Telefonu Bakımı Üzerine ;

cagrialaf

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi Note 10
Konular
36
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı 12.0.1
Telefon Modeli
Redmi Note 7
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar herkese selamlar, Babama 2 yıl önce bi Note 7 almıştık. Benim de kontrol ettiğimde gördüğüm üzere aşırı derecede takılmaya başlamış. Sadece içerisinde ki çöp dosyalar bile bunu yapmaya yetecektir zaten o yüzden sıfırlamak istiyorum. Cihaz kendi kendine 12 sürümüne güncellenmiş kastırıyor. Kendi kendine güncelleme alan bir telefonu daha stabil olan 11 - 10 sürümlerine düşürmek için ne yapmam hangi programı kullanmam gerekiyor ? Yardım Lütfen

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Bootloader kilidini açık olarak belirtmişsiniz, bu güzel.. Twrp var mı? TWRP'den rom atabilir yada fastboot romu kurabilirsiniz..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada Anti Rollback diye lanet bişi var, ona takılırsanız cihaz açılmayabilir, onun kontrolünü yapıp sonra işlemi yapın hocam.. Yani sürüm düşürmek sıkıntılı olabilir.. Redmi note 7 kullanan arkadaşlar yönlendirir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Oyla:

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
fastboota alın, bilgisayara bağlayıp cmd yi açın. fastboot devices yazıp enter yapın, harfler ve rakamlar varsa ve yanında fastboot yazıyorsa fastboot getvar anti yazın. anti: kısmında kaç yazıyor? Bu anti rollback kontrolüdür.

Oyla:

cagrialaf

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi Note 10
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese selamlar, Babama 2 yıl önce bi Note 7 almıştık. Benim de kontrol ettiğimde gördüğüm üzere aşırı derecede takılmaya başlamış. Sadece içerisinde ki çöp dosyalar bile bunu yapmaya yetecektir zaten o yüzden sıfırlamak istiyorum. Cihaz kendi kendine 12 sürümüne güncellenmiş kastırıyor. Kendi kendine güncelleme alan bir telefonu daha stabil olan 11 - 10 sürümlerine düşürmek için ne yapmam hangi programı kullanmam gerekiyor ? Yardım Lütfen

Bootloader kilidini açık olarak belirtmişsiniz, bu güzel.. Twrp var mı? TWRP'den rom atabilir yada fastboot romu kurabilirsiniz..

Bu arada Anti Rollback diye lanet bişi var, ona takılırsanız cihaz açılmayabilir, onun kontrolünü yapıp sonra işlemi yapın hocam.. Yani sürüm düşürmek sıkıntılı olabilir.. Redmi note 7 kullanan arkadaşlar yönlendirir diye düşünüyorum.
Az önce Ayarlardan Fabrika ayarlarına dönderebildim demek ki TWRP yok cihazda. Şimdilik Sıfırladım iş görecek kadar hızlandı takılmaları geçti

fastboota alın, bilgisayara bağlayıp cmd yi açın. fastboot devices yazıp enter yapın, harfler ve rakamlar varsa ve yanında fastboot yazıyorsa fastboot getvar anti yazın. anti: kısmında kaç yazıyor? Bu anti rollback kontrolüdür.
Bilgilendirme için teşekkürler hocam yararlı bilgi. Kontrol sağlayıp müsait bir zamanda işleme devam edeceğim yukarıda yazdığım gibi sıfırlama sonucu performans artışı oldu (y)

Oyla:

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Bence kilit twrp kurunca vs Aosp rom kurun hocam daha hafif olur.Pixel experience öneririm.
Hatta bu işleri öğrenirseniz rn7 için güzel bir kernel de vardı.Cihaz performans olarak uçar.

Oyla:
Üst Alt