- Adım
- Görkem
- Cihazım
- Mi Mix 2
- Konular
- 4
Arkadaşlar, geçen Mix 2 hakkındaki panel muhabbetinden sonra.Mi cihazlarıyla ilgili tutarsızlıklar farkettim.Örneğim JDI panel bi incelemede sonükken JDI panel olan ben ve forumdan bir arkadaşta bu durum böyle değildi.Diğer konularda da iyice inceledikten sonra şu fikre vardım.Firma ilk ürettiği cihazlarla en son ürettikleri arasındaki zamanda cihazları revize etmiş.Sağolsun Xiaomi firması detaylı açıklama vermemiş olsa da en basitinden şunu farkediyorum.Mix 2 yayınlandığı tarihten beri güncellenmeyen tanıtım sitesinde ve birkaç diğer sitede batarya Li-ion gözüküyor.Ama farklı iki site ve Aida64, Cpu-Z gibi donanım sürücüsü imzalayan onca program bataryamı Li-Po görüyor.Yani sanırsam firma değişiklik yapma hakkını saklı tutmuş.Ve eksiklikleri yeni parti üretimleri revize ederek düzeltmiş.Yani aynı marka aynı model iki ekran paneli farklı olabileceği gibi telefonunuzun bataryası da farklı olabilme ihtimali taşıyor.Kendimden başka Mix 2 kullanana rastlamadım.Ama elimdeki telefonu s8 vb telefonlarla kıyaslama şansım oldu.Ekranın sönük olmadığını ve hele ki diğer mi Panellerindeki LG panellerden daha kötü olmadığını rahatlıkta söyleyebilirim.(Mi 5s vs leri ile karşılaştırdım)
Amoled konusuna gelince.Amoled ekran IPS e terciğimdir.Ama gelelim ki her amoled le her Ips aynı değil.Zira kuzenimdeki S8 in ekranı Mix 2 ye baskın gelmedi (*Çözünürlük olarak değil).Ama beyaz tonajı daha soğuktu.Bu belki avantajı olabilir.Ama Note 8 deki Amoled aklımda paha biçilemez olarak kalmış...
İyi Forumlar
Not:Bendeki Mix 2 modeli 64GB Seramik siyah modeli, kutuda 2017.10 yazıyor.
İlk parti üretim tarihi ise 7. ay.
DİPNOT:Bu konu yüksek ihtimalli varsayımlara dayanmamaktadır.Firma bile bilgi paylaşmamışken.Nette bulabildiğim konu sayısı sayılı.Bu verilerle anca tahmin...
Amoled konusuna gelince.Amoled ekran IPS e terciğimdir.Ama gelelim ki her amoled le her Ips aynı değil.Zira kuzenimdeki S8 in ekranı Mix 2 ye baskın gelmedi (*Çözünürlük olarak değil).Ama beyaz tonajı daha soğuktu.Bu belki avantajı olabilir.Ama Note 8 deki Amoled aklımda paha biçilemez olarak kalmış...
İyi Forumlar
Not:Bendeki Mix 2 modeli 64GB Seramik siyah modeli, kutuda 2017.10 yazıyor.
İlk parti üretim tarihi ise 7. ay.
DİPNOT:Bu konu yüksek ihtimalli varsayımlara dayanmamaktadır.Firma bile bilgi paylaşmamışken.Nette bulabildiğim konu sayısı sayılı.Bu verilerle anca tahmin...
Son düzenleme: