Karşılaştırma Aynı Cihaz Farklı Parlaklık

Keremakiferturkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Oneplus 9 Pro
Meslek
İnşaat Mühendisi
Konular
11
Cihazım poco f2 pro. Çalıştığım yerde birinde aynı cihazdan var. Ondaki garantili cihaz global rom, bendeki yurt dışı cihaz (2. El aldım), malum yolla kayıtlı, eu beta 22.1.13 var. 2 cihazı yanyana koyduğumda garantili olanın ekranı hem daha canlı görünüyor hem de güneş altında daha net görünüyor. Bende şeffaf kırılmaz cam var, onun ekranında koruma cam yok. Cihazlar aynı olmasına rağmen neden böyle bir fark var. Yazılımla bir alakası var mıdır bunun?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-05-17-13-37-05-495_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2022-05-17-13-37-05-495_com.android.settings.jpg
    228,3 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG-20220517-WA0010.jpg
    IMG-20220517-WA0010.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG20220517133209.jpg
    IMG20220517133209.jpg
    2,2 MB · Görüntüleme: 53

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Şeffaf ekran koruyucu kaynaklı olabilir. Ondan değilse ekran üreticisi farklıdır. Belki bu yüzden az da olsa fark olmuştur.
MIUI tabanlı custom romlarda parlaklık sorunu duymadım. Lakin AOSP tabanlı romlarda parlaklık biraz daha düşük oluyor.

Keremakiferturkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Oneplus 9 Pro
Meslek
İnşaat Mühendisi
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran koruyucuyu çıkarıp karşılaştırdıktan sonra onun hakkında bir yorum yapabilirim. Ekran üreticisini öğrenmenin bir yolu var mıdır?

Anladım hocam ama dediğim gibi ikimizin ki de mıuı tabanlı

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Xiaomi bir cihazda bütün parçaları aynı markadan almıyor ekran paneli Ram depolama farklı markalardan tedarik ediyor hepsi birbirinin muadili oluyor ama mutlaka birisi daha iyi oluyor. Bu yüzden aynı modeli kullanmalarına rağmen bazı insanlar şikayet ederken bazıları çok memnun oluyor :) ben 1 modelde 4 farklı depolama markası kullandığını gördüm xiaominin

Keremakiferturkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Oneplus 9 Pro
Meslek
İnşaat Mühendisi
Konular
11
Xiaomi bir cihazda bütün parçaları aynı markadan almıyor ekran paneli Ram depolama farklı markalardan tedarik ediyor hepsi birbirinin muadili oluyor ama mutlaka birisi daha iyi oluyor. Bu yüzden aynı modeli kullanmalarına rağmen bazı insanlar şikayet ederken bazıları çok memnun oluyor :) ben 1 modelde 4 farklı depolama markası kullandığını gördüm xiaominin
Yani hocam 'bu şans işi' diyorsun ve bende, cihazımdan daha kaliteli malzeme kullanılmış bir cihaz ile karşılaştım, bu mudur?

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Yani hocam 'bu şans işi' diyorsun ve bende, cihazımdan daha kaliteli malzeme kullanılmış bir cihaz ile karşılaştım, bu mudur?
Evet çok takılmayın böyle şeylere cihazınızda sorun yoksa kullanın gitsin appleda örneğin hem LG hemde samsungdan ekran paneli alıyor. Teknoloji şans işi bende kronik emmc arızası veren bi model kullanıyorum herkesin cihazı bozuldu depolama birimi arızalandı bende 3 senedir ömrü bile azalmamış.

Keremakiferturkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Oneplus 9 Pro
Meslek
İnşaat Mühendisi
Konular
11
Evet çok takılmayın böyle şeylere cihazınızda sorun yoksa kullanın gitsin appleda örneğin hem LG hemde samsungdan ekran paneli alıyor. Teknoloji şans işi bende kronik emmc arızası veren bi model kullanıyorum herkesin cihazı bozuldu depolama birimi arızalandı bende 3 senedir ömrü bile azalmamış.
Hayırlısı hocam ne diyim, cihazımda bir sorum yok fakat güneş altında (işim gereği) ekranı görmekte çoğunlukla zorlanıyorum

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Ekran koruyucuyu çıkarıp karşılaştırdıktan sonra onun hakkında bir yorum yapabilirim. Ekran üreticisini öğrenmenin bir yolu var mıdır?

Anladım hocam ama dediğim gibi ikimizin ki de mıuı tabanlı
*#*#284#*#* bu kodu telefon uygulamasına yazın. Daha sonra bildirim çubuğundan takip edin yüklenmesini. Yükleme bitince dosya yönetici MIUI/debug_log bölümüne girin. bugreport yazan zipi buraya çıkart deyin. Çıkarılan dosyanın içine girin tekrar bugreport ile başlayan zipi çıkartın. Çıkan dosyaya girin ve bugreport ile başlayan txt dosyasını açın. Displayname yazan yerde panel markası çıkacaktır. Altında yada üstünde de olabilir . Arkadaşının telefonunda da aynı yöntemle öğrenebilirsin . Farklı marka ekran paneli farklı sonuçlar verir. Ekran koruyucuda netliği bozuyordur

Miuimai

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
S23
Konular
5
Bende redmi not10S yurtdışı BNY (nfc) model EEA yazılım olanı var. Arkaşta ise Xiaomi garantili global yazılım olanı var. Gece düşük ışıkta aynı ayarlarda benim kamera normal çekerken arkadaşın kamera çok kötü çekiyor. Arkadaşların dediği gibi malzemeleri başka başka firmalardan temin edebilir. Hatta aynı firmanın ürettiği malzeme bugün farklı yarın farklı olabilir. Teknoloji şans işi

Üst Alt