Sohbet Arkadaşlar psikolojim bozuldu.

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. 35 yaşında evli biriyim. Hesabımı bilmeden yaptığım tutarsız harcamalarla 15000tl gibi bir açığa girdim. Ve bu ister istemez evime yansidi. Eşim beni yüzümden çok ağladı ve ben buna dayanamayıp evi terkettim. Annem babam kimse yüzüme bakmıyor. Çalışan bir insanım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok kötü durumdayım. Ne yapmam gerekiyor. Ne olur bana akıl verin.

mavisular

::..Hayat Sınavdır..::
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sehmuz
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğretmen
Konular
36
Arkadaş akıl veren çok olur ama derdi yaşayacak olan sensin. O yüzden nasıl bu işin üstesinden geleceğine dair ilk sen kendi kafanda çözümler üretmelisin. Aynı sıkıntıyı bende yaşadım. Ancak yaptığın bir hatayı eşine yansıtıp onu daha da sıkıntılar ile başbaşa bırakmaya, evini terketmeye hakkın yok. Bir an önce evine , hayat arkadaşının yanına dön. Hatanı kabullendiğini, tüm sorumluluğun kendinde olduğunu söyleyip sorunu beraberce çözmemiz gerektiğini, Onsuz hiçbirşeyin üstesinden gelemeyeceğini kendisine söyle. Eşinle başbaşa oturup bir ödeme planı çıkarıp belki 1 senenizi belki 2 senenizi kapayacaksınız ama bu işin üstesinden ancak bu şekilde geleceksiniz.

Son olarak şunu sakın unutma. Asla ama Asla Borcu Borçla kapatmaya, Kredi Çekmeye çalışma. Bu çırpındıkça bataklıkta batan hayvanların durumuna benzer.... Dediğim gibi senin yaşadıklarını aynen bende yaşadım ve 5 senemi bu mevzulara ayırdım.

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Konular
49
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaş akıl veren çok olur ama derdi yaşayacak olan sensin. O yüzden nasıl bu işin üstesinden geleceğine dair ilk sen kendi kafanda çözümler üretmelisin. Aynı sıkıntıyı bende yaşadım. Ancak yaptığın bir hatayı eşine yansıtıp onu daha da sıkıntılar ile başbaşa bırakmaya, evini terketmeye hakkın yok. Bir an önce evine , hayat arkadaşının yanına dön. Hatanı kabullendiğini, tüm sorumluluğun kendinde olduğunu söyleyip sorunu beraberce çözmemiz gerektiğini, Onsuz hiçbirşeyin üstesinden gelemeyeceğini kendisine söyle. Eşinle başbaşa oturup bir ödeme planı çıkarıp belki 1 senenizi belki 2 senenizi kapayacaksınız ama bu işin üstesinden ancak bu şekilde geleceksiniz.

Son olarak şunu sakın unutma. Asla ama Asla Borcu Borçla kapatmaya, Kredi Çekmeye çalışma. Bu çırpındıkça bataklıkta batan hayvanların durumuna benzer.... Dediğim gibi senin yaşadıklarını aynen bende yaşadım ve 5 senemi bu mevzulara ayırdım.
Evet hata yaptım kredi çektim. Borcu borçla. Kapatmaya çalıştım ve bu durumlara düştüm.

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
Bir çok iş arkadaşım bana bazen cimrilik yaptığımı söyleyip durur şükür hiç birinden borç istemek durumunda bile kalmadım onları ne zaman görsem surekli borç ödemekten şikayetçiler. Allah yardım etsin zor. Hanıma süre ver sende borcu ödemeye çalış. Borcu borçla kapatamazsin ama insaflı bir tanıdık yardım eder umarım

musti2307

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa AKIN
Cihazım
Mi8
Meslek
Satın Alma
Konular
14
Birlikte bir hayat yaşamak için evli olduğunuzu ve birlikte daha güzel hale getirmeniz gerektiğini söyle aksi durumda senin hatanı o kabul etmez sen onu kabul etmezsin bencilce bir iki hayata döner günah gereği yok. Ben seni seviyorum ya niye fani dünyada iki saat bir gün iki gün senden ayrı kalayım.gel sahip çık bize birlikte bir ay bir yıl sıkıntı çekelim ama su borçları kapatalım saldiralim , inançlı olalım ve samimi. Saldır abim bu hayat senin hayatın hiç durma kendine de yengemize de acı çektirme günah. Git de ödeyeceğiz . Ssk li çalışansan git bir bankadan kredi çek gerekirse faizi 4yil olsun aylık odemeni min. Tut . Çek kredini direkt bütün borçları bes on bakmadan bir günde kapat. İsterse 15 için 4yilda 25 istesin görme o pay senin ekstra çalışman gereken payın artık. Yani o borcu yaptıysak hesabı ödeyeceğiz de cekebiliyorsan bir krediyle ama harbi bütün borcu kapat en kötü icraya verir banka seni ne olacak . Ya Allah de o manevi gelişmeyi bile hissetsen yeter sonrası kolaylaşır. Ve inşallah kolaylaşır herşey hayatın için.
Biraz ileri gitmissem affola.Saygilar.

cem_uar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
fatih
Cihazım
umi zero
Konular
1
üstadım 15.000 tl bir borç için aile düzenini bozma. en kötü ihtimalle biraz kendini sıktın mı 1 senede sıfırlarsın. kendini ve aileni üzdüğüne, kırdığına değmez. eşinle beraber halledersiniz.

dogukan.dw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğukan
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Instagram'da Admin
Konular
77
Maaşını ve ev içi harcamaların nasıl bilmiyorum fakat çalıştığın işte fazla mesaiye kalma imkanın var ise fazla mesai kalıp biraz dışını sıkarsan her türlü ödenir o borç

jokerinabisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recep
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
37
Naçizane bir fikir beyan etmek gerekirse benim sana ihtiyacım var ile lafa başla etkili cümlelerden biridir
Bir diğer lafım ise tüm forumdaki arkadaşlara da gelsin kıymetli hazirunlar
İnsanı açlık değil alıştığı tokluk öldürür
Kendimizi buna göre hesaba çekelim
Mevlam tez zamanda bu yuvayı tekrar eski günlerine kavuşturur inşallah
Selametle kalın

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Konular
49
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Naçizane bir fikir beyan etmek gerekirse benim sana ihtiyacım var ile lafa başla etkili cümlelerden biridir
Bir diğer lafım ise tüm forumdaki arkadaşlara da gelsin kıymetli hazirunlar
İnsanı açlık değil alıştığı tokluk öldürür
Kendimizi buna göre hesaba çekelim
Mevlam tez zamanda bu yuvayı tekrar eski günlerine kavuşturur inşallah
Selametle kalın
Değerli duan ve diğer arkadaşların duarı ve tavsiyeleri için teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Allah kimsenin yuvasını bozmasın. Allah herkese ağız tadıyla hayat sürmeyi nasip etsin

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
mehmet_dengiz

1- Hiç vakit kaybetmeden ve araya soğukluk girmeden ailenle konuş ve onların yanına dön.
2- Yaptığın bu hatanın kendinden kaynaklandığını ve bu hatayı gidermek için elinden geleni yapacağını ve bir daha tekrarının olmaması için ne gerekiyorsa yapacağını söyle.
Eğer bu hataya eşinde ortak olmuş ise bunun bir hata olduğunu ve birlikte bunun üstesinden geleceğinize inandır, ancak ikinizin de bu hatayı kapatma da ortak hareket etmeniz lazım, ikiniz de buna inanmalısınız.

3- Eğer bankadan alınmış bir kredi ise banka ile konuş ve ortak bir ödeme planı yapılmasını sağla.

4- İster kredi isterse kredi kartı ile bu sonuca gelmiş olun, şunu bilin ki aylık gelirinizden fazlasını harcayamazsınız. Ödemeler dengesinin sağlıklı olması için mutlaka giderleriniz gelirinize eşit veya en iyisi daha az olmalıdır.

Kredi kartı ile yaptığınız harcamalar sizin cebinizden çıkacaktır ve şunu bilin ki gelirinizden fazla harcayamazsınız, en fazla 1 ay 2 ay idare edebilirsiniz, eninde sonunda büyük sorunlarla karşılaşırsınız.

Evi terk etmekle büyük hata etmişsiniz. Hemen bu açığı ve kötü davranışı kapatmaya çalışın. Eşinizle omuz omuza sırt sırta verdiğinizde 15.000.-TL borç sizin için hiç bir şey ifade etmez, size dağlar bile dayanmaz.

Üst Alt