- Adım
- .
- Cihazım
- Oneplus 8 pro
- Konular
- 60
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- .
- Telefon Modeli
- .
- Bootloader Kilidi
- Açık
arkadaşlar andreno 640 kaç çekirdekli
hocam baktım ama çekrdekler ilgili bir şey göremedim sadece bir şey gördüm ondan emin değilim çünkü çekirdek demiyordu ama 2 yazıyordu emin değilimTüm özellikler dersen görebilirsin.
Gördüğün gibi 8 Çekirdek Yazıyor bende.hocam baktım ama çekrdekler ilgili bir şey göremedim sadece bir şey gördüm ondan emin değilim çünkü çekirdek demiyordu ama 2 yazıyordu emin değilim
hocam o şlemcinin çekirdek sayısı ben ekran kartınınkini soruyorumGördüğün gibi 8 Çekirdek Yazıyor bende.Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
M2101K7BG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
biliyorum hocam ama gene de teşekkür ederimÖyle düşündüğünüz gibi bir işlemci yok. İşlem gücünü ana işlemci paketinden alıyor fakat esas ekran kartı görevini yapan farklı devreler var. Bu devreler esas matematiksel işlemleri hesaplıyor ve ana görevi üstleniyorlar. Ayrıca bu grafik kartı 8 çekirdekli modellerde bulunuyor. Örneğin fotoğraf/video gibi işleri üstlenen ayrı bir devre var. ISP deniliyor. Bu devrede sadece kamera işlemlerinden sorumlu. Bu ve benzeri bir çok ayrı ve devre bulunuyor ve bu yüzdende bunlara SoC deniliyor. Yani örneğin SD855 denildiğinde öyle intel pentium gibi kare bir parça düşünmeyin. Bir paket düşünün.
Benim bilgim bu şekilde kabaca.
Biliyorsanız o zaman neyi sorduğunuzu anlamadım.hocam o şlemcinin çekirdek sayısı ben ekran kartınınkini soruyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
biliyorum hocam ama gene de teşekkür ederim
hocam bir videoda yine andreno modeli olan bir grafik kartı için işte şu kadarf çekirdekli demişt onun üzerine yazdım zaten burayaBiliyorsanız o zaman neyi sorduğunuzu anlamadım.
Çekirdek olmadığını bildiğiniz halde çekirdek sayısını mı soruyorsunuz ?
Bencedeİnternette bununla ilgili bir bilgi yok ayrıca mobil GPU için çekirdek sayımı da yanlış biraz. Önemli olan performansı. Çünkü küçücük bir birim mobildeki GPU, çekirdek sayısına bakarak yanlış karar verilir yüksek ihtimalle.