Yardım Arka kamera yeşil çekme sorunu

batuozalp

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 9T, MIX 2S
Meslek
Paramedik
Konular
14
Arkadaşlar kolay gelsin. Telefonun içini açıp temizlemek isterken arka kameranin içine toz kaçırdım daha sonra internetten bir adet arka kamera aldım. Bu kamerayi taktığım zaman görüntü var ancak onun yeşil efekt ile bir sorun olduğu görülüyor. Bu aldığım kamerayi arızalı olduğu için geri gönderdim yerine yeni kamera gönderdiler ancak sorun yine ayni. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüp miui pro dan miui am geçtim sorun yine aynı acaba yazılımsal bir sorun mu bu fwler ile alakali bir şey olabilir mi? Çünkü lineaos a geçerken başka bir fw yüklenmiştik.buna bağlı olabilir mi? Böyle bir şey yuklesek sanki düzelecekmiş gibi yazınsal gibi düşünüyorum Tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum görüntüleri ekliyorum

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekli dosyalar

• IMG_20180428_173157.jpeg
    IMG_20180428_173157.jpeg
    38,9 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20180428_173156.jpeg
    IMG_20180428_173156.jpeg
    39,1 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20180428_130710.jpeg
    IMG_20180428_130710.jpeg
    33,9 KB · Görüntüleme: 26

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Arkadaşlar kolay gelsin. Telefonun içini açıp temizlemek isterken arka kameranin içine toz kaçırdım daha sonra internetten bir adet arka kamera aldım. Bu kamerayi taktığım zaman görüntü var ancak onun yeşil efekt ile bir sorun olduğu görülüyor. Bu aldığım kamerayi arızalı olduğu için geri gönderdim yerine yeni kamera gönderdiler ancak sorun yine ayni. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüp miui pro dan miui am geçtim sorun yine aynı acaba yazılımsal bir sorun mu bu fwler ile alakali bir şey olabilir mi? Çünkü lineaos a geçerken başka bir fw yüklenmiştik.buna bağlı olabilir mi? Böyle bir şey yuklesek sanki düzelecekmiş gibi yazınsal gibi düşünüyorum Tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum görüntüleri ekliyorum

valla nasıl yaptığınızı bende merak ettim :) kamera soketinde bir sorun olabilir yazılımsal olma ihtimali tabiki var edl ile stock romu bir yükleyin eski fw geri yüklenmiş olacak sorun kalmıyorsa yazılımsal yine aynı oluyorsa donanımsaldır forumda Zenex hocama sorabilirsiniz

Oyla:

maboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5s
Meslek
elektronik-bilgisayar
Konular
10
lehimleme yaparken kabloları fazlamı ısıttınız

Oyla:

batuozalp

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 9T, MIX 2S
Meslek
Paramedik
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lehim falan yapmadım hocam direk bi kamerayi çıkarttım öbürünü Taktım sonuç bu

Oyla:

batuozalp

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 9T, MIX 2S
Meslek
Paramedik
Konular
14
Stock rom yüklerken de baştan twrp kurmak gerekiyor değil mi?
valla nasıl yaptığınızı bende merak ettim :) kamera soketinde bir sorun olabilir yazılımsal olma ihtimali tabiki var edl ile stock romu bir yükleyin eski fw geri yüklenmiş olacak sorun kalmıyorsa yazılımsal yine aynı oluyorsa donanımsaldır forumda Zenex hocama sorabilirsiniz

Oyla:

maboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5s
Meslek
elektronik-bilgisayar
Konular
10
aldığınız yere geri gönderin

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Stock rom yüklerken de baştan twrp kurmak gerekiyor değil mi?

yok hocam twrp kurmak gerekmiyor fastboot moda alıyorsunuz telefonu cmd ekranına fastboot oem edl yazınca EDL Moda girmiş oluyor
moda girdikten sonra telefona uygun romu indiriyorsunuz rom uzantısı tgz dir buna dikkat edin zip olan romlar mi kurulmaz
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
buradaki işlemi yapıyorsunuz
veya burada da aynı işlem mevcut özellikle söylüyorum mi flash 64 bit olan flash programını bulmanız gerekmekte diger türlü sorun olacaktır olmadı özelden mesaj da atabilirsiniz yarın ögleden sonra yardımcı olabilirim

Oyla:

batuozalp

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 9T, MIX 2S
Meslek
Paramedik
Konular
14
Hocam Allah razı olsun çok güzel yazmışsıniz elinize kolunuza sağlıj sizi yordum. Orda rom atmayı biliyorum fastboot modunda orda kurduktan sonra varsayalım olmadı kendi romuma dönerken yine bl kilidi kapanıyor dimi tekrar twrp atmak gerekiyor bunu demek istemiştim sizi baya bi yordum
yok hocam twrp kurmak gerekmiyor fastboot moda alıyorsunuz telefonu cmd ekranına fastboot oem edl yazınca EDL Moda girmiş oluyor
moda girdikten sonra telefona uygun romu indiriyorsunuz rom uzantısı tgz dir buna dikkat edin zip olan romlar mi kurulmaz
buradaki işlemi yapıyorsunuz
veya burada da aynı işlem mevcut özellikle söylüyorum mi flash 64 bit olan flash programını bulmanız gerekmekte diger türlü sorun olacaktır olmadı özelden mesaj da atabilirsiniz yarın ögleden sonra yardımcı olabilirim

Oyla:

maboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5s
Meslek
elektronik-bilgisayar
Konular
10
Hocam Allah razı olsun çok güzel yazmışsıniz elinize kolunuza sağlıj sizi yordum. Orda rom atmayı biliyorum fastboot modunda orda kurduktan sonra varsayalım olmadı kendi romuma dönerken yine bl kilidi kapanıyor dimi tekrar twrp atmak gerekiyor bunu demek istemiştim sizi baya bi yordum

evet tekrardan twrp yüklemen lazım

Oyla:

batuozalp

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 9T, MIX 2S
Meslek
Paramedik
Konular
14
evet tekrardan twrp yüklemen lazım
Ben yarın bide bu çözümü de iyim olmadı başka bi sorun var demektir. Geri gönderirim artık telefonumun arka kamerası yok var sayarım

Oyla:
Üst Alt