Sohbet Araştırma görevlisi mi Devlette memurluk mu?

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Konu dışı bir konuda forum üyelerinden belki tecrübeli olanlar vardır diye danışmak istiyorum.
Ben makine mühendisiyim KPSS, ALES ve Yabancı Dil puanım yeterli düzeyde.
Şuan işsizim ve yüksek lisans yapıyorum.
Haftaya bir üniversitede araştırma görevliliği için bilim sınava gireceğim.
Aralık ayında da KPSS ile alım olacak.
İkisini de kazanma ihtimalim var.
Bu konuda tecrübeli olan varsa araştırma görevliliği mi yoksa kamuda mühendislik mi?
- Araştırma görevliliğinde doktora sonrası kadro açılmazsa 50d kadrolarının görevi sonlandırılıyor.
Bu beni korkutuyor. Fikirlerinizi bekliyorum.

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
Konu dışı bir konuda forum üyelerinden belki tecrübeli olanlar vardır diye danışmak istiyorum.
Ben makine mühendisiyim KPSS, ALES ve Yabancı Dil puanım yeterli düzeyde.
Şuan işsizim ve yüksek lisans yapıyorum.
Haftaya bir üniversitede araştırma görevliliği için bilim sınava gireceğim.
Aralık ayında da KPSS ile alım olacak.
İkisini de kazanma ihtimalim var.
Bu konuda tecrübeli olan varsa araştırma görevliliği mi yoksa kamuda mühendislik mi?
- Araştırma görevliliğinde doktora sonrası kadro açılmazsa 50d kadrolarının görevi sonlandırılıyor.
Bu beni korkutuyor. Fikirlerinizi bekliyorum.

33a kadroları varken araştırma görevliliği derdim ama artık kadrolar 50d ve sonrası meçhul.
Doktor öğretim üyesi kadrolarında azalma var.
Evlilik, askerlik ve işsizlik gibi kriterleri ortaya koyunca şu an kamuda görev daha mantıklı bence.

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
araştırma görevlisi girebilirsen tabiki :) ailenin durumu varsa birinin yanında harap bitap olmuyorsan dene derim ama durumunuz yoksa garantiye gir uğraşma sonra yine denersin

siegman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
mi5
Konular
0
Doktora yapan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla en büyük korkuları kadro. Bunun için sürekli hocaların ayak işlerini bile yapıyorlar. Sen elinden geleni yaparken , senin yerine başkasına kadro çıkabilir, bu tür sorunlar mevcut. Devlet memurluğu daha iyi gibi gözüküyor.

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Yardımcı doçentlik kalktıktan sonra doç. İçin derse girme makale yayınları projler ile belli bir puan barajı geldi eski üniler de elini attığın yer prof. olduğu için derse girme şartı kadronun torpillilere çıkması vs. Memurluk daha baş ağrısı olmayan seçenek

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
33a kadroları varken araştırma görevliliği derdim ama artık kadrolar 50d ve sonrası meçhul.
Doktor öğretim üyesi kadrolarında azalma var.
Evlilik, askerlik ve işsizlik gibi kriterleri ortaya koyunca şu an kamuda görev daha mantıklı bence.
Aynen hocam 33a kadrosu olsa hiç düşünmem ama söz konusu 50d olunca düşünmeden karar vermek doğru değil.
Çoğu kişinin yaptığı gibi her yere atlayıp kadro yakmamak benim derdim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Doktora yapan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla en büyük korkuları kadro. Bunun için sürekli hocaların ayak işlerini bile yapıyorlar. Sen elinden geleni yaparken , senin yerine başkasına kadro çıkabilir, bu tür sorunlar mevcut. Devlet memurluğu daha iyi gibi gözüküyor.
Şuan gerçekten adil bir sistem olsa bu kadar sıkıntı çekmeyecek kimse. Ama malesef üniversitelerde daha çok arka çıkanın olacak ki işin yürüsün.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cerhan82 plaintiger siegman memocaan

Fikirleriniz için sağolun.
Kimse 5-6 sene çalıştıktan sonra açıkta kalmak istemez tabi. Akademinin güzel yönleri cezbetmiyor değil ama malesef garanti iş değil şuan.
Haftaya bilim sınavından başarısız olursam zaten böyle bir karara gerek kalmayacak :)

Son düzenleme:
Üst Alt