Yardım Arama yaparken türkçe karakter sorunu

StarSOzi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan Seki
Cihazım
Mi Note 2
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 10 Global 8.12.20
Telefon Modeli
Mix2
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar Uzun süredir Miui kullanıcısıyım ve çok sevdiğim bir romdur. Arama yapmak için telefon simgesine tıklayıp girdiğimde rehberde kaıtlı olan kişiyi öne getirmek için rehberde aramayı sayısal tuşlarla yapareken türkçe karakter sorunu var örneğin Önder diye kayıtlı kişiyi aramak için iki kere 6 tuşuna basınca öne getirmesi gerek ama yapmıyor. İkinci bir sorunda Arama geldiğinde bazen +90536 ile başlıyor bazende 0536 ile başlıyor bu da son aramalarda ismin iki kere çıkmasına sebep oluyor. Bu sorunlar hakkında bilgisi olan varmı ya da miui yetkililerine bilgilendirmede bulunulmadımı şimdiye kadar hiç. Diğer tekefonlarda böyle sorunlarla karşılaşmadım örneğin samsung huawei gibi markalarda hiç karşılaşmamıştım bu sorunla.

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
Merhaba bu sorun malesef global stock romlarda var, xiaomi.eu romunda bu sorun düzeltildi..
Bunun için yetkili bir arkadaşımız konusunu da açtı fakat bir yol alamadık ;
diğer sorun için inceleyin ; Rehber - Number Fixer Uygulaması ve Kullanımı

Oyla:

StarSOzi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan Seki
Cihazım
Mi Note 2
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uygulama çok işimi görecek teşekkür ederim yardımın için. T9 olayınada gelince 2017 de açılmış ve yol alınamamış bu sorunla ilgili. Bu çok saçma değil mi. Halbuki xiaomi yi tercih etmemin sebebi Kullanıcı dostu olması ve sorunlara hızlı çözümler üretmesi. Ayrıca bir bug bildiriminde bende bulundum ve gönderdiğiniz linkteki postuda güncel tutmak için bir yanıtta ben verdim. Umarım Stock rom için de en kısa zamanda düzelme gelir.

Ayrıca bir şey daha sormak istiyorum. xiaomi.eu daki sürümü yüklediğimi varsayıyorum telefon otomatik güncellenmeye devam ediyor mu gene. (Global rom dan farkı olurmu benim için)

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt