Sohbet APU Sistem Toplama

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Arkadaşlar merhaba başlıkta da görüldüğü üzere laptopum artık yetersiz kaldığı için APU sistem toplamayı düşünüyorum. Okuduğum bölümden ve çalıştığım sektörden dolayı web tasarım,yazılım,kodlama işleriyle uğraşıyorum. Sizce bu işler için APU sistem yeterli olur mu ? Yoksa ekran kartlı bir sistem mi toplamam daha mantıklı olur ? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ve APU sistem kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

muratttsannn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
mi note 3
Konular
17
Bahsettigin programlar pc de ne tur bilesenleri kullanarak calisiyor pek bilmiyorum fakat ram i yuksek tut cunku ekran karti yerine ramdan kullaniyor . Bende apu sistem var ryzen 2200g ile toplamistim zamaninda pek oyun oynamam normal isler icin yetip artiyor. Hatta bana kalirsa pc sektorude ayni telefon gibi kendini asmis durumda . Biladerede bi eski surumu ile toplamistik a10 7890k ile. Photoshop programi kullaniyor ve memnun.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Bütçe nedir bilmem ama ilerde yavaş yavaş yükseltirim derseniz apu mantıklı. Şu sistem var fiyatına göre bayağı iyi bakın derim
. Apu alacaksanız muratttsannn hocanın dediği gibi çift kanal ram kullanmalısınız . 8+8 4+4 gibi .

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kusura bakmayın bütçeyi eklemeyi unutmuşum bütçe. 2500-2600 civarı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok teşekkürler cevaplar için. Zaten 8+8 3000 mhz ram almayı düşünüyorum. mhz hızının daha yüksek olması çok bir şey farkettirir mi kullanımda ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bahsettigin programlar pc de ne tur bilesenleri kullanarak calisiyor pek bilmiyorum fakat ram i yuksek tut cunku ekran karti yerine ramdan kullaniyor . Bende apu sistem var ryzen 2200g ile toplamistim zamaninda pek oyun oynamam normal isler icin yetip artiyor. Hatta bana kalirsa pc sektorude ayni telefon gibi kendini asmis durumda . Biladerede bi eski surumu ile toplamistik a10 7890k ile. Photoshop programi kullaniyor ve memnun.
ben de ryzen 5 3400g ile toplamayı düşünmüştüm fakat hiç bir yerde bulamadığımdan 3200g ile toplayacağım. İlerde ekran kartı aldığımda güzel performans alır mıyım sizce hocam ?

Son düzenleme:

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Linkini attığım bilgisayarın işlemcisini r5 1600 anakartı b450 yaparsanız çok iyi olur geleceğe dönük .

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Apu sistem kesinlikle alma aldırma geleceği yok ilerde ekran kartı alırsanda pci express slotu x16 değil x8 modunda çalışıyo.
vereceğim linkten işlemciyi ryzen 1600 seçip al direk ilerde ram veya ssd ihtiyacın olursa yükseltme yapabilirsin.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Apu sistem kesinlikle alma aldırma geleceği yok ilerde ekran kartı alırsanda pci express slotu x16 değil x8 modunda çalışıyo.
vereceğim linkten işlemciyi ryzen 1600 seçip al direk ilerde ram veya ssd ihtiyacın olursa yükseltme yapabilirsin.

Hocam sizin bir yorumunuza çok gülmüştüm ya
"Fakir/performans sistemi "

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81

Hocam bu bilgisayarı kardeşim almak istiyor. Sizce 2-3 yıl ortalama işlerde işini görür mü r5 1600 AF yapmadan ?

Üst Alt