Rehber App Manager uygulama kullanımı, detaylı anlatım

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
523
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Selamlar arkadaşlar, bugün sizlerle telefonlarda olmazsa olmaz bir uygulamayı anlatmak ve kullanımından biraz bahsetmek istedim. Bu uygulama, cihazdaki tüm uygulamaları kontrol etmenize (Sistem/ Kullanıcı) olanak tanır, kendi içindeki kurulum modu ile xapk uygulamalarının obb dosyalarını otomatik olarak çıkartır ve ilgili klasöre otomatik olarak ekler, pil tasarrufuna alınamayan tüm sistem uygulamalarını uyutmaya izin verir. Kısacası, cihazınızda root varsa tam olarak cihaza hükmetmenizi sağlar. Gereksiz gördüğünüz sistem uygulamalarını dondurup çözebilir, isterseniz yedek alarak komple kaldırabilirsiniz (Tavsiye edilmez) Bu rehberi hazırlamamdaki amaç, farklı işlemler için farklı programlar kullanmaktan sıkılan ve ince değişiklikler yapmayı seven kişilerin bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Çok detaylı bir uygulama olduğu için tüm özelliklerini buradan anlatamayacağım, o yüzden işinize yarayacak bazı özellikleri paylaşacağım.

ÖNEMLİ
Burada anlatılan işlemlerin doğuracağı sonuçlardan, Forum ve Forum Yöneticilerimiz sorumlu tutulamaz. Bilgisizce yapılan işlemler cihaz yazılımının kararsız çalışmasına sebebiyet verebilir, o nedenle Yedek almadan kesinlikle detaylı değişiklikler yapmayın.

Uygulama başlatıldığında ilk karşınıza gelen ekran, sistem ve kullanıcı uygulamalarının gösterildiği ekrandır. Bu ekrandan istediğiniz uygulamanın izinlerinde değişiklik yapabilirsiniz. Değişiklik yapmak istediğiniz uygulamanın üstüne tıklayarak ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Uygulama ekranında, 2. numara ile gösterdiğim alan o anda uygulamanın mevcut durumunu gösterir (Çalışıp çalışmadığı, verilen izinlerin adedi, Pil iyileştirmesi olup olmadığı gibi) Eğer o alanda Pil iyileştirmesi yok yazıyorsa, bu uygulamanın arka planda pil kısıtlamasına maruz kalmadığını ve arkada çalışma izni olduğunu gösterir. Bunu aşmak için 1.numara olarak gösterdiğim 3 noktaya tıklayıp Pil İyileştirmesi' ne tıklayın ve Etkinleştir diyin. Bu işlem, uygulamanın kapatıldığında Pil tasarrufu moduna geçmesini sağlar. Bazı sistem uygulamalarında bu ayar kapalıdır ve cihaz içinden aktif edilemez. Bu işlem o sınırı kaldırıp, sistem uygulamalarını da zorla tasarruf moduna sokmaya yarar.

Bu bölüm size, uygulamanın hangi izinlere sahip olduğunu gösterir (Otomatik başlatma, Kişileri okuma, Konum bilgileri alma vs.) Kullanmakta olduğunuz uygulamanın ne işe yaradığını biliyorsanız (Uzaktan kumanda, resim düzenleme vs. gibi) hangi izinlere sahip olması gerektiğini de az çok tahmin edebilirsiniz. Örneğin; Resim düzenleme uygulamasının, kişilere erişim sağlaması, konum bilgilerini alması gerekmez. Bu gereksiz izinleri iptal ederek, bilgi paylaşımını da aza indirebilirsiniz. Ben şahsen bazı sistem uygulamaları da dahil, çoğunun otomatik başlatma özelliğini kapatıyorum. Bu işlem hem cihazdaki iş yükünü azaltır, hemde yeniden başladığında cihazın daha hızlı açılmasını sağlar. Aşağıdaki görsellerde örnek olarak kapatmanız gerekenleri gösterdim, tercih size kalmış. Bu ayara ulaşmak için; Üstteki sekmeden sola doğru kaydırın ve uygulama işlemleri kısmına gelin, aşağıya inerek alttaki iki ayarın tiklerini kaldırın. Run any in background (Arka planda çalışma iznidir, Start foreground (Ön plan çalışma iznidir) Bu alandan, kullanmasını istediğiniz izinleri verebilir yada iptal edebilirsiniz. İpucu: Bazı sistem uygulamaları bu iki izne ihtiyaç duyabilir, denemek için izinleri kapatıp uygulamaya girin, hata vermiyorsa sorun yok demektir.

Bu kısım cihazınızla ilgili detayları size gösterir (cihazın hangi sdk (Software Development Kit) yada hangi mimariyi desteklediği vs.) Sdk ne işe yarar derseniz kısaca, yüklenebilecek uygulamaların hangi geliştirme kiti ile yapıldığını gösterir. Örneğin; Yüklemek istediğiniz uygulamanın sdk seviyesi, yazandan düşükse yüklenmez, yüklense de hata verir. İpucu: Aşağıdaki eklediğim listeden Android sürümlerine göre SDK listesini görebilir, oradan da kontrol sağlayabilirsiniz.

• Android 1.0:SDK 1
  • Android 1.1:SDK 2
  • Android 1.5:SDK 3
  • Android 1.6:SDK 4
  • Android 2.0: SDK 5
  • Android 2.0.1: SDK 6
  • Android 2.1:SDK 7
  • Android 2.2:SDK 8
  • Android 2.3~2.3.2:SDK 9
  • Android 2.3.3~2.3.7: SDK 10
  • Android 3.0: SDK 11
  • Android 3.1: SDK 12
  • Android 3.2:SDK 13
  • Android 4.0.1~4.0.2: SDK 14
  • Android 4.0.3~4.0.4:SDK 15
  • Android 4.1:SDK 16
  • Android 4.2:SDK 17
  • Android 4.3:SDK 18
  • Android 4.4: SDK 19
  • Android 4.4 Wear:SDK 20
  • Android 5.0:SDK 21
  • Android 5.1:SDK 22
  • Android 6:SDK 23
  • Android 7.0:SDK 24
  • Android 7.1:SDK 26
  • Android 8.1: SDK 27
  • Android 9:SDK 28
  • Android 10:SDK 29
  • Android 11:SDK 30
  • Android 12:SDK 31
  • Android 12.1:SDK 32
  • Android 13:SDK 33
  • Android 14:SDK 34

Şimdilik bu kadar anlatabildim, ilerki süreçte eklemeler yapabilirim. Çok komplike bir program olduğu için, her detayı anlatmak mümkün değil. Programı kullanıp, tecrübe ettiğiniz özellikleri varsa konu altında yazarak, diğer kullanıcılara ve bizlerle de paylaşırsanız sevinirim. Anlatımın ve konunun tamamı miuiturkiye.net için tarafımdan hazırlanmıştır. Keyifli forumlar dilerim.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Emeğinize sağlık. Yalnız pil tasarrufu için hangi uygulamaları kapatibiliriz veya neler yapabiliriz detaylı bi anlatabilirseniz memnun olurum.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
523
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aşağıda, devre dışı bıraktığım ve kullanmadığım uygulama listesini ekledim. Buradaki asıl durum şu aslında, pil iyileştirmesi yapılmayan uygulamalara iyileştirme yapmak. Listenizden kontrol edip, iyileştirme işlemlerini tek tek yapmanız lazım.

Android Easter Egg
Android Kurulumu
Mi Video
Müzik
Print Service
Sistem Yazdırma Hiz.
Tarayıcı
xiaomi.com.android.printspooler
Yazdırma Biriktirici

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Eline sağlık hocam. Gerçekten çok güzel bir uygulama.

İstanbul kart gibi rom ya da cihaz değişiminde onay isteyen uygulamalar için SSAID kodu yedekleme ve geri yükleme özelliği de var.
Benim için hayat kurtaran bir özellik bu :) Her rom değişiminden sonra 153'ü arayıp cihaz erişim onayı almak zorunda kalırdım. SSAID kodunu yedekleyip yeni romda tekrar geri yüklediğimde sanki aynıymış gibi direkt giriş yapabiliyorum.

alibeyo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 12
Konular
12
Aşağıda, devre dışı bıraktığım ve kullanmadığım uygulama listesini ekledim. Buradaki asıl durum şu aslında, pil iyileştirmesi yapılmayan uygulamalara iyileştirme yapmak. Listenizden kontrol edip, iyileştirme işlemlerini tek tek yapmanız lazım.

Android Easter Egg
Android Kurulumu
Mi Video
Müzik
Print Service
Sistem Yazdırma Hiz.
Tarayıcı
xiaomi.com.android.printspooler
Yazdırma Biriktirici
Dediğiniz uygulamaları siliyorum ben hata 50 ye yakın uygulamayı siliyorum gereksiz bu e varsa.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
523
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğiniz uygulamaları siliyorum ben hata 50 ye yakın uygulamayı siliyorum gereksiz bu e varsa.
Silebilirsiniz tabii ki, ama ben dondurulmasını tavsiye ederim. Sildiğiniz uygulamaların listesini de paylaşırsanız, denemek isteyen kişilere rehberlik etmiş olursunuz.

Üst Alt