Çözüldü AOSP rom kurarken

CAPİTAL

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Molly
Cihazım
9TPRo
Konular
26
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
yok
Telefon Modeli
Mi9T Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Vendor olsun DFE olsun GAPPS olsun bunları kurmazsak ne olur ? Syberia OS kurucam sitesinde de bunları kurmamı söylememiş. forumda bu roma ait konular var bazılarında kurulum talimatına bunlar eklenmiş bazılarına eklenmemiş. kafa karıştırdı.

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
Vendor olsun DFE olsun GAPPS olsun bunları kurmazsak ne olur ? Syberia OS kurucam sitesinde de bunları kurmamı söylememiş. forumda bu roma ait konular var bazılarında kurulum talimatına bunlar eklenmiş bazılarına eklenmemiş. kafa karıştırdı.
Vendor dosyasını da kurun diyen Aosp Rom yapımcısının romu stabil çalıştırmak için hazırladığı dosya gibi düşünün.
Gapps, Google Play Store ve Google Play Hizmetleri nin yanında google ait uygulamalar bulunan pakettir. Bazı Rom larda gömülü olur bazısında Romu kurarken zıp olarakta yine Gapps paketını kendin kurarsın.

Oyla:

CAPİTAL

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Molly
Cihazım
9TPRo
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vendor dosyasını da kurun diyen Aosp Rom yapımcısının romu stabil çalıştırmak için hazırladığı dosya gibi düşünün.
Gapps, Google Play Store ve Google Play Hizmetleri nin yanında google ait uygulamalar bulunan pakettir. Bazı Rom larda gömülü olur bazısında Romu kurarken zıp olarakta yine Gapps paketını kendin kurarsın.
cevabınız için teşekkürler. gapps rom un içine gömülü mü nasıl anlarız ?
vendor dosyasını kurun diye hiçbir yerde yazmamış aosp rom yapımcısı. sitesinde sadece romunun indirme linki var. ben en son güncel eea romun vendorunu kurdum.

Oyla:

Bawer21

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İnan
Cihazım
Poco F3
Konular
4
cevabınız için teşekkürler. gapps rom un içine gömülü mü nasıl anlarız ?
vendor dosyasını kurun diye hiçbir yerde yazmamış aosp rom yapımcısı. sitesinde sadece romunun indirme linki var. ben en son güncel eea romun vendorunu kurdum.
Şimdi baktım hocam, xda konusunda vendor, gapps kurulması gerektiği yazıyor.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Vendor kurulmak zorunda Gappsde öyle google androidi tamamen hakimiyeti altına aldı.
Eski android sürümlerinde sosyal medya veya banka uygulamaları olsun size bildirim göndermek için ya kendini sürekli arkaplanda açık tutmak zorundaydı
yada her uygulama tek tek kendine özel bildirim hizmetini arkaplanda aktif tutmak zorundaydı sonradan google apple gibi tüm uygulamaların bildirimini tek bir servis üzerinden buluttan göndermeye başladı yani tüm uygulamaların bildirimi google sunucusuna gidiyor ardından sizin telefonunuza tek bir hizmet üzerinden geliyor böylece pil tüketimide düşmüş oluyor bu yüzden googlesuz android bir hiç.

Oyla:

CAPİTAL

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Molly
Cihazım
9TPRo
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vendor kurulmak zorunda Gappsde öyle google androidi tamamen hakimiyeti altına aldı.
Eski android sürümlerinde sosyal medya veya banka uygulamaları olsun size bildirim göndermek için ya kendini sürekli arkaplanda açık tutmak zorundaydı yada her uygulama tek tek kendine özel bildirim hizmetini arkaplanda aktif tutmak zorundaydı sonradan google apple gibi tüm uygulamaların bildirimini tek bir servis üzerinden buluttan göndermeye başladı yani tüm uygulamaların bildirimi google sunucusuna gidiyor ardından sizin telefonunuza tek bir hizmet üzerinden geliyor böylece pil tüketimide düşmüş oluyor bu yüzden googlesız android bir hiç.
Teşekkürler hocam. Cevaplarınız için. Havoc OS kurdum şimdi. Şuanlık memnunum

Oyla:
Üst Alt